Hoe vaak moet je mediteren?

Hoe vaak moet je mediteren?

Hoe vaak moet je mediteren? Dit is een vraag die veel terugkomt. Want hoe vaak moet je immers mediteren om resultaat te merken? Wanneer word je nu echt zen, echt ontspannen of echt spiritueel ontwikkeld? Is het echt noodzakelijk om iedere dag hier een uur voor uit te trekken? Of kun je ook met 10 minuutjes klaar zijn? We vertellen je er graag meer over in dit artikel.

Hoe vaak mediteren?

We horen wel eens dat wordt aangeraden elke dag minstens 2 uur per te mediteren. En dan het liefste nog in lotushouding en heel sereen helemaal nergens aan denken. Dat zal allemaal goed zijn, maar naar ons idee, en naar wetenschappelijk onderzoek zelfs, is mediteren al bevorderlijk bevonden bij 5 minuten per dag.

Persoonlijke keuze mediteren

Bij het mediteren is de persoonlijke keuze van groot belang. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander juist niet, en wat voor de ander werkt, werkt voor de één juist niet. Neem dus gewoon de tijd om uit te zoeken welke manier voor jou het prettigst werkt. Sommige mensen merken zelfs al verschil bij een paar minuten per dag.

Regelmatig mediteren is gezond

Wel raden we je aan regelmatig te mediteren, in ieder geval meerdere keren per week. Op die manier ervaar je werkelijke de diepe ontspanning die teweeg gebracht kan worden. Tijdens de cursus Communiceren met Dieren is ook het regelmatig mediteren een belangrijk onderdeel. Op die manier raak je namelijk makkelijker en sneller in een meditatieve staat waarin contact met dieren mogelijk is.

Zelf leren mediteren

Wil jij graag heel gemakkelijk en fijn (leren) mediteren? Dan zijn de Gratis Meditaties van De Zomerhof zeker iets voor jou. Hier vind je maar liefst drie gratis meditaties die jou helpen rust te vinden en te houden. Het is een cadeautje voor jezelf!

Beluister deze drie gratis meditaties direct en vrijblijvend, kosteloos!

Over de schrijver
Harvey
Door

Harvey

op 27 Feb 2015

Bedankt voor dit artikel. Ik ga dit advies opvolgen. Ik heb ook het gevoel dat het beter is om iets vaak te doen maar niet zo lang. Dan leer je sneller, wordt het eerder een deel van jezelf, wordt het routine. Dat zei men vroeger op school ook. Als je leert voor je proefwerk dan is het beter vier keer een kwartier te leren (intervallen) dan één uur achter elkaar. Ik zie de leraar nog staan. :-)

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 06 May 2015

Hallo Harvey, graag gedaan. Fijn dat het ook jouw ervaring is dat je mediteren niet persé langdurig hoeft te doen. Je kunt echt al baat hebben bij een paar minuten meditatie per keer. Veel plezier met de meditaties!

Reactie plaatsen