Hoe moet ik mediteren?

Hoe moet ik mediteren?

Hoe moet ik mediteren? Is mediteren makkelijk te leren? Of is het juist moeilijk? Wat zijnde regels precies? Mediteren kan op verschillende manieren en we pretenderen niet dat de ene manier beter is dan de andere. Toch geven we in dit artikel een aantal tips hoe je makkelijk, ontspannen en doeltreffend kunt mediteren. Dus loop jij ook met de vraag rond Hoe moet ik mediteren? Lees dan snel verder, we vertellen je er heel graag meer over.

Hoe moet ik mediteren?

Tijdens het mediteren is in ten eerste van belang dat je ontspannen kunt zitten, liggen of staan. Wanneer je nog niet eerder hebt gemediteerd en dus geen ervaring hebt, raden we je aan een ruimte op te zoeken waar je niet gestoord kan worden. Zet je televisie, telefoon en pc uit en probeer alleen te focussen op de stem van de geleide meditatie of jouw eigen ademhaling.

Zittend of liggend mediteren

Probeer een houding uit die jij prettig vindt. Zoek in ieder geval een houding uit die jij zelf prettig vindt. Voor de wat ervaren mediteerders adviseren we het mediteren in de natuur aan. Dit kan heerlijk ontspannen werken en een natuurwandeling kan ontzettend meditatief werken.

Mediteren met ogen gesloten

Zolang je niet in het bos wandelt, raden wij aan tijdens het mediteren jouw ogen te sluiten. Zodoende kom je heel goed tot jezelf en kun je toch niet stiekem gestoord worden door die ene oneffenheid die je toch nog op de muur kunt ontdekken 😉

Mediteren met geluid

Mediteren kan in stilte, maar kan ook in de vorm van een geleide meditatie of met natuurgeluiden. Ben je op zoek naar een geschikte meditatie, bekijk dan onze site eens. Op onze site vind je talloze meditaties, zowel geleide als natuurgeluidmeditaties. Hieronder plaatsen we een directe link.

Over de schrijver
Lammie Meems
Door

Lammie Meems

op 10 Nov 2014

De 3 meditaties zijn heel prettig om te doen en zal het zeker elke dag gebruiken. Daarvoor mijn dank en hopelijk dat er steeds meer mensen er baat bij zullen hebben.

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 10 Nov 2014

Dankje Lammie, wat fijn dat je de meditaties zo prettig vindt. Heerlijk dat je er elke dag even de tijd voor neemt. Geweldig. Wij hopen ook dat heel veel mensen de meditaties weten te vinden en te waarderen. Veel meditatie-plezier!

loes
Door

loes

op 17 Apr 2015

Heel fijne meditaties. Prettige stem

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 17 Apr 2015

Dankjewel Loes voor dit compliment!! We zijn er blij mee! Geniet van de meditaties!!

anka
Door

anka

op 04 Jun 2015

ik heb er een kunnen doen, van 7 min. de rest kan ik niet meer openen. ik kreeg een waarschuwing dat ik via jullie website aangevallen kon worden, heel raar, kan de meditaties ook niet meer openen, vinden. ik vond die van 7 min erg fijn..

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 04 Jun 2015

Hey Anka, wat vreemd. Misschien een tijdelijk storinkje.. Zou je het vanmiddag nog eens willen proberen en het ons willen laten weten als het dan nog niet lukt? Fijn dat je in ieder geval genoten hebt van de eerste.

anka
Door

anka

op 05 Jun 2015

ik heb vandaag de meditatie "de cirkel "gedaan. Ik verwachte eigenlijk niks, maar er gebeurde wel wel degelijk wat. Dat wil ik graag hier delen. Tijdens de 2 min. stilte kwam er opeens een beeld van een klein meisje met laarsjes aan, op in mijn hoofd. ze spetterde door een plas water. er stond een volwassen persoon achter haar, die zij "doe maar lekker". dat beeld verwdeen weer, en ik dacht..oke.? de 2 min. waren nog niet om, ik wachtte rustig af.. Er verscheen toen een beeld van een geboorte van een kindje uit een oude boomstam.. die pakte ik op. pas later hoorde ik iets zeggen..zoiets als "vertrouw op de onbevangenheid van het spelende kind " Heel mooi dacht ik, de cirkel gaat over een stukje zielenreis naar binnen, om geheeld te worden. Later deze middag schoot me te binnen dat ik echt nog veel vlierbloesem moest gaan plukken. tijdens het plukken schoot me het sprookje van "Vrouw Holle"te binnen. Wat was daar ook alweer mee? dat heb ik opgezocht. Vrouw Jolle is de godin van de aarde en van leven en dood. het wordt ook wel met reïncarnatie in verband gebracht. ofwel, "de reis van de ziel bij het sterven en (weder)geboren worden. De cirkel weer rond voor vandaag. Het hele verhaal kun je vinden op www.abedeverteller.nl/de-godin-in-het-sprookje-vrouw-holle/

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 05 Jun 2015

Wat prachtig, Anka! Echt heel bijzonder!! Dank je dat je dat hebt willen delen. Wij wensen je nog veel meer van dit soort mooie ervaringen toe!

Reactie plaatsen