Hoe leer ik mediteren?

Hoe leer ik mediteren?

Hoe leer ik mediteren? Wil jij leren mediteren? Maar weet je niet zo goed hoe dat moet? Dan ben je hier aan het goede adres. We vertellen je er graag meer over zodat jij na dit artikel weet hoe jij kunt leren mediteren. Het is heel simpel en werkelijk iedereen kan het. Lees snel verder!

Hoe leer ik mediteren?

Mediteren is iets waar je geen opleiding of cursus voor nodig hebt. Iedereen kan mediteren namelijk. We geven je in dit artikel graag een paar handvatten zodat jij direct aan de slag kunt  en de weldadige werking van meditatie kunt ervaren.

Zoek de stilte op

Het is belangrijk dat je de stilte om je heen kunt opzoeken. Zoek een ruimte op waar je niet gestoord kunt worden, waar je even heerlijk kunt ontspannen en tot jezelf kunt komen. Probeer radio, tv en telefoon uit te schakelen, zodat ongestoord kunt ontspannen.

Rustig zitten of liggen

Ga rustig zitten of liggen in een houding die jij prettig vindt. Zorg dat je fijn zittende kleding draagt die nergens knelt. Zoek een houding uit die jou de mogelijkheid geeft ontspannen te zitten of te liggen. Als je in de meditatie zelf merkt dat je toch niet lekker zit of ligt, ga dan verzitten en creëer voor jezelf de houding die wel goed voelt. Probeer dit niet tegen te houden maar volg je gevoel.

Denk aan niets of volg de geleide meditatie

Vaak wordt gezegd dat je nergens aan ‘mag’ denken tijdens een meditatie. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe makkelijk dwalen jouw gedachten wel niet eventjes weg? Daarom is het bestaan van een geleide meditatie zo fijn. Hierin hoef je alleen de stem te volgen en zij neemt je heerlijk mee in een meditatie zodat je alleen maar hoeft te luisteren. Dit is werkelijk ontspannen.

Wil jij nu ook eens ervaren hoe makkelijk het kan zijn om te mediteren? Zodat je jezelf de vraag niet meer hoeft te stellen “Hoe leer ik mediteren?” Kijk dan eens op onze site voor maar liefst drie gratis geleide meditaties. Probeer het gerust eens uit en ervaar de weldaad en het gemak van het mediteren!

Over de schrijver
Harvey
Door

Harvey

op 26 Feb 2015

Hoi, sinds kort ben ik aan het lezen over meditatie. Ik dacht dat meditatie juist ging over het concentreren op bijvoorbeeld één voorwerp of op bijvoorbeeld je eigen ademhaling. En dat juist het opkomen en weer verdwijnen van gevoelens, gedachten en ideeën tijdens die meditatie je laat zien hoe veranderlijk alles is. Hoe veranderlijk je gevoel van 'ik' of 'zelf' uiteindelijk is. Geleide meditatie zoals in dit artikel beschreven was ik nog niet tegengekomen. Weer wat geleerd!

Reactie plaatsen