Hoe komt mijn dier weer terug naar huis?

Hoe komt mijn dier weer terug naar huis?

Hoe komt mijn dier weer terug naar huis?
De meeste dierentolken doen geen vermissingen. Toen ik pas begon als dierentolk wist ik nog niet of ik dit kon en of ik dit eigenlijk wel wilde doen. Het vergt veel inspanning, is best wel emotioneel en hoe lang blijf je bezig om het dier weer terug te krijgen.
Met een reading heb je nog enig bewijs door strikt vragen te stellen waardoor de verzorger kan bevestigen dat het hun dier is. Bij vermissingen ook wel maar als het dier zelf aan geeft dat het niet terug naar huis wil, door wat voor een omstandigheden dan ook, dan wordt dat zeker niet in dank afgenomen. In feite heb je niets in handen waardoor je kan aantonen dat het dier dit heeft aangegeven.

Vermiste dieren terug naar huis begeleiden

De verzoeken om vermissingen kwamen op mijn pad en ik ben gewoon begonnen.

Een poes die was weggegaan omdat het verdriet in huis haar te veel werd. Zij vertelde mij dat ze wel terug zou gaan, maar dat ze het op dat moment even niet meer aan kon. Vier weken later is ze weer teruggegaan. Als dierentolk ben je dan ook vier weken lang bezig met de begeleiding.

Vervolgens kreeg ik bij 5 katten direct contact en kon ik gelijk aangeven waar ze waren. Ook was er een poes en daarna een hond die waren verdronken en die per se gevonden wilden worden. En ze zijn ook gevonden.

Dieren die niet meer naar huis willen

Maar er komen ook dieren langs die niet meer naar huis willen. Ja, ga dat dan maar uitleggen aan de verzorgers. Alle dieren hebben hun verhaal waarom ze niet meer terug willen. Als dierentolk doe ik de readings en vermissingen via een foto en contact via de mail/telefoon. Dat betekent dat ik de verzorgers niet ken.

Het geen de dieren mij vertellen geef ik dan ook door aan hun verzorgers en vertel hun er ook bij dat ik alleen maar een doorgeef kanaal ben voor het geen het dier mij verteld en dat het hun gevoel is. Tevens deel ik mede dat ik de verzorgers niet ken en dus ook niet weet of dit gevoel terecht of onterecht is. En dit is natuurlijk niet wat een verzorger wil horen, die willen alleen maar hun dieren terug en zitten niet op een verhaal te wachten waarin ze zich min of meer aangevallen of verdrietig voelen, omdat het dier niet terug wil. Het komt ook voor dat het dier aangeeft geen contact meer te willen. Ja, en dan houdt het op, want het dier zal dan niet meer reageren.

Hoe komt mijn dier weer terug naar huis?

Vermissingen blijft moeilijk. Vooral als de mensen bij het dier met de vraag: ‘Hoe komt mijn dier terug naar huis?’ zitten. Van beide kanten is dit zwaar. Maar de dieren die terug zijn gekomen met hulp van een dierentolk en de betrokken mensen maakt daarentegen toch ook wel weer heel veel goed en daarvoor blijf je het dan toch ook wel weer doen en proberen.

Als jij alles wilt doen om jouw lieverd terug naar huis te krijgen, dan raden we je aan om het e-book Vermissingen te downloaden.

 

 

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt. Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Reactie plaatsen