Algemeen:

Hoe lang duurt één wandeling gemiddeld?

Eén wandeling duurt gemiddeld 1,5 uur. Jullie krijgen een route mee van een uur die je kunt volgen, maar er mag gerust iets van afgeweken worden. Daarnaast mag je rustig de tijd nemen om even te pauzeren of te picknicken.

Kan er elke dag en tijd gewandeld worden?

De wandelingen kunnen van zondag tot en met vrijdag plaatsvinden om 11:00 uur en om 14:00 uur.

Moet je lang van tevoren reserveren?

Vaak is het niet nodig lang vantevoren te reserveren en kun je al snel terecht.

Is er een vastgestelde route?

Jullie krijgen inderdaad een route mee van een uur die je kunt volgen, maar er mag gerust iets van afgeweken worden. De route is een prettig bewandelbare route die dwars door het prachtige natuurgebied gaat.

Mogen we zelf een ezel uitkiezen?

Op De Zomerhof laten we de ezels zelf kiezen wanneer ze willen wandelen. Wanneer er een wandeling gepland staat, vragen we de ezel wie die dag wil wandelen. Vanzelf splitsen zich een aantal ezels uit de groep. En die gaan daarom mee met de wandeling :-)

Kunnen we ook een hele dagwandeling maken?

Het natuurgebied dat grenst aan De Zomerhof leent zich inderdaad prachtig voor lange wandelingen. Een lange wandeling is daarom ook goed mogelijk. Neem even contact met ons op voor de verschillende tarieven (info@dezomerhof.nl).

Zit er een picknick bij de wandeling inbegrepen?

Een picknick kun je zelf meenemen. De ezels krijgen speciale ezeltassen om waar een picknickkleed in zit. Deze kun je gebruiken wanneer je wilt picknicken. Daarnaast is er in die tassen ruimte voor jouw eten en drinken. Ook staat er onderweg een picknicktafel waar je gebruik van kunt maken.


Let op: Thermoskannen met warme dranken als koffie en thee mogen niet in de ezeltassen. Mocht de kan gaan lekken zal de ezel dit namelijk niet aangeven en thuiskomen met brandplekken. Het is bij ons gelukkig nooit gebeurd, maar we hebben er wel van gehoord van anderen. Natuurlijk mag jouw frisdrank wel gewoon in de tas.

Wat gebeurt er als het regent? Bellen we zelf af, of doen jullie dit?

Onze ezels zijn heel stoer, maar ze wandelen niet wanneer het regent. Ezels komen oorspronkelijk uit warme, droge gebieden en kunnen daardoor ook niet goed tegen regen. Mocht het dus regenen, dan kan de wandeling helaas niet doorgaan. Wij zullen bellen wanneer het weer te slecht is om te wandelen. Maar kom je van ver, bel dan zelf even ruim van te voren of de wandeling door kan gaan.  Het zou zonde zijn als je al een eind op weg bent.

Wie kan er met ezels wandelen?

Kan iedereen van elke leeftijd met ezels wandelen?

Ja, in principe kan iedereen het. Jong of oud. Echter raden we een wandeling voor echt jonge kinderen af, omdat ezels flink door kunnen wandelen en het tempo daarmee te hoog kan liggen voor de echt kleintjes. Ook mogen onze ezels onderweg niet eten. Elke ezel krijgt twee wandeltouwtjes mee. Zo kan er dan met elk kind één volwassene met de ezel lopen waardoor jullie samen kunnen voorkomen dat de ezel gaat eten :-)

Is de wandeling ook geschikt voor kinderen?

Ja, tot op zekere hoogte. We raden een wandeling voor echt jonge kinderen af, omdat ezels flink door kunnen wandelen en het tempo daarmee te hoog kan liggen voor de echt kleintjes. Ook mogen onze ezels onderweg niet eten. Elke ezel krijgt twee wandeltouwtjes mee. Zo kan er dan met elk kind één volwassene met de ezel lopen waardoor jullie samen kunnen voorkomen dat de ezel gaat eten :-)

We hebben een kleine peuter mee. Mag hij even op de ezel zitten?

Wij trainen onze ezels niet als lastdieren. Ze zijn daarom niet gewend om een gewicht op hun rug te dragen. Daarom is het niet mogelijk om te rijden of te zitten op de ezels, ook niet voor even.

Ik wil graag voor mijn kinderfeestje een ezelwandeling komen maken. Is dit mogelijk?

Hoe leuk het ook zou zijn, het wandelen met een ezel voor een kinderfeestje raden we vaak af. Dit omdat het toch grotere en sterke dieren zijn en je vaak een boel geduld nodig hebt tijdens een wandeling (omdat een ezeltje nog wel eens stil blijft staan). Dit is voor kinderen vaak niet leuk.

Daarnaast hanteren we de regel van 1 volwassene op 2 kinderen. Mocht dat te realiseren zijn en ben je ervan overtuigd dat de kinderen het echt leuk vinden (zelfs al sta je af en toe een kwartier stil), dan zijn jullie natuurlijk welkom. Maar over het algemeen is het wandelen met een ezel niet erg geschikt voor een kinderfeestje, helaas!

Mag mijn hond ook mee met de wandeling?

Hoe leuk dat ook zou zijn, is dit helaas niet mogelijk. Ezels reageren van nature namelijk defensief op honden. Zelfs onze eigen honden vertrouwen we niet toe in de wei.

Kun je met een kinderwagen meelopen?

Het kan wel. Maar we raden het niet aan. Een gedeelte van de route gaat namelijk over onverhard terrein waar het niet makkelijk lopen met een kinderwagen is.

Mogen we op de ezels zitten?

Wij trainen onze ezels niet als lastdieren. Ze zijn daarom niet gewend om een gewicht op hun rug te dragen. Daarom is het niet mogelijk om te rijden of te zitten op de ezels, ook niet voor even.