Ervaringen Vaardigheidstraining

Fijn om het “eindgesprek-gevoel” weer op te frissen! Ik had geen verwachtingen van deze dag, wilde de sfeer weer proeven en natuurlijk is het extra mooi dat er ook nog een ‘goed gesprek’ uit is gekomen. Het indelen van de groepjes verliep soepel, de dagindeling was goed. Ik heb een extra succesgevoel aan deze dag overgehouden. Je steekt er toch weer wat van op en het is leuk om de mensen achter de Moodle-namen nu “in het echt” te ontmoeten. De begeleiding was warm en liefdevol. Advies aan andere oudcursisten: doe mee met zo’n dag!

Els de Jong


*******************************************************************


Wauw, de gesprekken gingen goed, dat geeft een kick! Het werken in tweetallen werkt fijn en de dagindeling was prima. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en wil zeker nog eens meedoen aan zo’n dag. Het is motiverend en de omgeving (en het feit dat je er een dagje uit bent) is fantastisch. De opstelling was enerverend, maar ik heb die als zeer positief ervaren. De begeleiding was goed en ik ben tevreden over het aantal gesprekken dat ik heb gevoerd. Ik zou anderen zeker aanbevelen dit te doen vanwege het saamhorigheidsgevoel en de stimulerende omgeving.

Ineke Holtslag


*********************************************************************


Een hele positieve dag. Ik zie het als een soort APK – noodzakelijk en erg leuk. Het geeft weer een positieve bevestiging. Het werken met twee personen gaat heel goed. Het werken in de verschillende ruimtes geeft geen problemen. Je hoort wel geluiden van anderen, maar ik kan me er goed voor afsluiten. Thuis is het toch ook niet altijd stil. Ik heb meer zekerheid en bevestiging gekregen … verrassing! Ook het denken buiten je eigen grenzen is weer eens aan de orde gekomen. De begeleiding was precies goed, lekker ongedwongen. Zou ik andere oud-cursisten aanraden ook mee te doen aan zo’n Vaardigheidstraining? Ja, voor Brontalisten die niet regelmatig oefenen, maar toch voeling willen houden zeker. Voor gevorderden is het contact leuk en stimulerend voor anderen.

De grootste verrassing voor mij vandaag was wel dat ik niet met dieren heb gesproken, maar met een peuter en een jonge vrouw.

Lucretia


************************************************************************


Tevreden, goede sessie gehad. Het is fijn om ervaringen uit te wisselen. De indeling van de dag en het werken in groepjes verliep soepel en ging goed. Wat ik aan deze dag heb overgehouden is het weten dat ik het goed doe. Prima begeleiding. Al met al een aanrader voor oud-cursisten.

Rob


**************************************************************************


Een fijne dag. Prettig om te starten met een wandeling, mooi gebied, lekker weer, fijn! Ik heb beseft dat de twijfel die ik bij mezelf voel, misschien wel het twijfelpunt bij de case is. Ik doe graag nog eens mee aan zo’n oefendag. Het is fijn om directe terugkoppeling te krijgen en leuk om ook eens met een dier te oefenen. Bedankt!

Toos Jonker


**************************************************************************


Ik had nog geen oefengesprekken gehad na de cursus en deze dag heeft me weer goede moed gegeven. Het was fijn, zowel wat betreft de indeling in groepjes als de dagindeling, en het werken in de verschillende kamers ging goed – geen problemen met overlast. Het is prettig om hier te zijn en leerzaam … ik doe zeker nog eens mee.

Anneke Bokma


****************************************************************************


Ik vond het een heel erg fijne dag, in alle opzichten. De begeleiding was goed, het werken in groepjes van twee of drie was fijn, de dagindeling verliep goed en ik heb weer gemerkt dat ik het communiceren nog kan. Ik wil nog wel eens meedoen, het is een goede training. Het meedoen aan zo’n trainingsdag is echt aan te bevelen, zeker als je weinig tijd hebt om thuis te oefenen.

Peggy Lazare


*******************************************************************


Spannend hoor, zo’n dag … hoe zijn de mensen en hoe zal het gesprek gaan? Ik heb de cursus net gedaan en ben benieuwd. Het gesprek ging goed en het was een leuke groep. Leerzaam om te kijken hoe andere cursisten te werk gaan. En fijn om te oefenen in een veilige omgeving. De dagindeling was goed en de begeleiding prima. Deze dag heeft me de zekerheid en het vertrouwen gegeven dat ik kan praten met dieren. Ik zou andere oud-cursisten zeker aanraden te gaan omdat je hier meteen in een andere energie zit en met gelijkgestemden bent. Nathalie en Mieke, dank jullie wel voor alles.

Tineke van Dijk, Brontalist sedert februari 2010


****************************************************************


Deze dag heeft me meer gebracht dan ik had verwacht. Het gesprek is heel goed gegaan, de indeling in groepjes ging vanzelf en het werken in de verschillende ruimtes was ook prima. Ik had alleen graag meerdere gesprekken willen voeren. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en de motivatie om door te gaan en ik wil zeker nog eens aan zo’n dag meedoen. Een aanrader voor andere oud-cursisten … het groepsgevoel is erg prettig, je raakt gemotiveerd. De begeleiding was ook prima.

Daniëlle Hesseling, Brontalist sedert april 2009


*****************************************************************


Zéér positief, erg relaxed, je kon je eigen gang gaan. Ik heb maar één gesprek kunnen voeren, maar dat was wel genoeg voor één dag. Het geeft je weer vertrouwen in je eigen kunnen. De wandeling vooraf was heerlijk ontspannend en het werken in de verschillende ruimtes voelde goed. Ik denk dat ik toch weer een zetje heb gekregen om via de oefengroep aan de slag te gaan, ik wil er echt mee doorgaan. Zou er niet af en toe een oefenweekend kunnen worden georganiseerd? Perfecte begeleiding overigens … als je ergens mee zat kon je het direct vragen.

Vivian Koeman, Brontalist sedert januari 2007


***************************************************************


Het voelde als thuiskomen, helemaal goed. De dag heeft me meer gebracht dan ik had verwacht … nog meer vertrouwen in mijn eigen kunnen, het samen zijn met gelijkgestemden, de ontmoetingen die zo bijzonder zijn. Ik ben zeker van plan nog eens mee te doen, het is zo positief en de begeleiding is prima.

Annet v.d. Kolk, Brontalist sedert juli 2007


****************************************************************


Weer een aanvulling van dit leven, een stap verder naar een universum met één taal. Deze dag heeft me heel veel gebracht, het moet nog even verwerkt worden. Ik heb ook weer gezien dat het gewoon logisch moet zijn dat mens en dier met elkaar praten. Het is ook zo fijn om met elkaar ervaringen te delen en elke keer weer nieuwe dingen te ontdekken. Ik zou andere oud-cursisten zeker aanraden ook naar zo’n Vaardigheidstraining te komen, het is leuk om elkaar (weer) te ontmoeten en bovendien is het heel leerzaam.

Greetje Pekel, Brontalist sedert november 2009


****************************************************************


Geweldig, goed voor je zelfvertrouwen, prettige sfeer en een geweldige wandeling! De indeling in groepjes was prima, we hadden een fijn groepje en het voelde vertrouwd. Ik heb weer meer zelfvertrouwen gekregen en ben nog enthousiaster om ermee door te gaan. Het is leuk om samen met anderen te oefenen en ervaringen uit te wisselen. Ook helpt het om het geleerde vast te houden. Ik kom zeker nog een keer.

Sonja Raats, Brontalist sedert juni 2009


****************************************************************


Ik vond het een leuke dag en ik zat bij een leuk groepje. Het is leuk om naar zo’n dag te komen omdat je dan andere mensen ontmoet die het ook kunnen. Je leert van de andere mensen en van hun verhalen. Ik wil nog wel eens aan zo’n dag meedoen.

Martijn Wesseldijk, Brontalist sedert voorjaar 2008


*****************************************************************


Een fijne dag, goed voor mijn zelfvertrouwen en een extra inspiratie om hiermee verder te gaan. Deze dag heeft me meer gebracht dan ik had verwacht, ik heb meer durf en meer vertrouwen gekregen. Het werken in groepjes was prettig, fijn om zelf te kunnen kiezen. Het is een positieve ervaring geweest en een extra oppepper om te beginnen met oefenen en hiermee verder te gaan. Prima begeleiding ook!

N.N., Brontalist sedert juli 2009


*****************************************************************


Een inspirerende dag, goed voor het contact met jezelf en voor je zelfvertrouwen. Het is leuk om met gelijkgestemden te oefenen en je krijgt meteen feedback. De dagindeling en het werken in groepjes is me goed bevallen. Ik wil weer meer gesprekken gaan voeren. Zo’n dag als vandaag is heel goed ter inspiratie, zodat je weer extra gemotiveerd bent. Je kunt alles weer eens even ophalen en genieten van een succesvol gesprek

N.N., Brontalist sedert juni 2009


*****************************************************************


Lieve Stef en Mieke,


Allereerst wil ik jullie nog even bedanken voor jullie lieve woorden in het boek, ze maakten me blij.

Blij ben ik ook dat ik weer even op de Zomerhof mocht zijn. Het voelt elke keer weer als een beetje thuiskomen.

Nog steeds besef, voel en ervaar ik dat deze cursus het mooiste geschenk is dat ik mezelf ooit heb kunnen geven. Het heeft mijn leven echt onomkeerbaar en onherroeplijk veranderd. De gesprekken die ik tot nu toe heb gevoerd waren zonder uitzondering heel leerzaam en steeds weer ben ik verbaasd hoeveel dieren kunnen vertellen, vooral ook over hun mensen.

De Vaardigheidstraining heb ik, net als de vorige keren, ervaren als heel nuttig en bovendien erg gezellig. Ik vind het steeds weer leuk om medecursisten te ontmoeten of terug te zien. Bovendien is het heel fijn om ervaringen uit te wisselen en soms nuttige en handige tips te krijgen.

Stef, ik vond dat je de opstelling geweldig deed, echt alle hulde!!! Je leidde het hele gebeuren op een bijzonder prettige manier en voelde goed aan wanneer wie iets wilde zeggen of doen. Ik doe een volgende keer beslist weer mee.

Dank voor jullie vertrouwen in mij.

Heel veel liefs en tot de volgende keer,

Anna


************************************************************


Na de ‘terugkomdag’ was Hannelore weer helemaal enthousiast, en vol energie. Het is geweldig om te zien wat een motiverende dag voor effect heeft op dit kind! Dank daarvoor! Hannelore heeft inmiddels alle 4 cursusmeiden teruggevonden op Hyves, dus de foto’s en ervaringen zullen wel uitgewisseld worden


*************************************************************


De Vaardigheidstraining moeten jullie er echt in houden. Wat een succes vandaag op alle fronten. Het was gezellig, leerzaam, het gaf mij een goed gevoel, ik voerde een matig gesprek en een geweldiggesprek, iedereen liep weer rond met de bekende brede glimlach, allemaal vrolijke mensen. Ik vind het heerlijk om in een groep gelijkgestemden bezig te zijn en kom zeker weten naar de volgende Vaardigheidstraining. Ik weet nu ook dat een 'mislukt gesprek' geen reden is om mij zorgen te maken ;-)

Ik wil morgen weer !!!

Yolanda del Prado, Brontalist sinds februari 2008


***************************************************************


Ik vond het heel plezierig om vandaag samen met hetzelfde bezig te zijn en dat ik niemand iets hoefde uit te leggen. Het waren stuk voor stuk weer leuke gesprekken in een goede omgeving en ik heb weer genoeg inspiratie opgedaan om verder te gaan. En weer heb ik de bevestiging gekregen dat mijn gesprekken steeds beter worden en dat het echt wel klopt wat ik doorkrijg. Ik zal zeker nog eens deelnemen aan een Vaardigheidstraining.

Elize van Maarseveen, Brontalist sinds oktober 2008


***************************************************************


Ik heb de Vaardigheidstraining als zeer positief ervaren. De sfeer voelt weer prettig. Sinds mijn cursus in december 2007 had ik geen gesprekken meer gevoerd, ik durfde niet meer, mijn ego schoof er telkens voor. Deze dag heeft mij veel meer gegeven dan ik had verwacht. Ik had gehoopt op een aardig resultaat maar ik vreesde voor minder. Mijn resultaten vandaag overtroffen mijn verwachtingen.  Ik heb vandaag weer een flinke dosis zelfvertrouwen gekregen en hiermee de motivatie om op en uit te bouwen. Ik zou andere oudcursisten zeker ook zo'n dag aanbevelen. De omgeving is stimulerend, je bevindt je onder gelijkgestemden, het is een moment voor jezelf en voor wat je graag wilt.

Yolanda de Roode, Brontalist sinds december 2007


***************************************************************


Ik heb deze dag als plezierig ervaren. Het was voor mij een goede herhaling en wat betreft meditatie heb ik weer alle puntjes op de ´i´ kunnen zetten. Ik heb weer wat meer zekerheid gekregen en wil me graag op honden blijven richten. Aan volgende Vaardigheidstrainingen zou ik deel willen nemen als ik er weer ´uit´ raak en even opnieuw moet beginnen. Dit is een steuntje in de rug. Ik zou andere cursisten deze training aanbevelen als ze ´het´ weer willen oppakken.

Inge Buitenhuis, Brontalist sinds september 2008


***************************************************************


Ik vond vandaag een geweldig leuke ervaring. Ik had gedacht dat ik het niet meer zou kunnen omdat ik al lang geleden de cursus heb gevolgd maar deze dag heeft mij meer gebracht dan ik had verwacht. Ik zou zo weer zo´n dag willen meemaken.

Ilja Jansen, Brontalist sinds oktober 2006


***************************************************************


Ik vond vandaag leuk en leerzaam. ´Met een stip´. Deze training heeft mij meer gebracht dan ik had verwacht. Ik heb er meer zelfvertrouwen door gekregen. Het fijne aan de Vaardigheidstraining is dat deze je zelfvertrouwen vergroot, je kunt dingen delen met anderen, je ziet ook hoeveel andere medecursisten het ook goed doen en hoeveel geslaagde gesprekken ze voeren. Ik zou anderen deze training beslist aanbevelen.

Marysia Wilczewska, Brontalist sinds september 2006


***************************************************************


Vandaag was voor mij superleuk en heel nuttig om op deze manier weer met gelijkgestemden te tolken. Mijn voornemen om het dierentolken via Moodle weer op te pakken is vandaag bevestigd. Vandaag heb ik er weer vertrouwen bijgekregen dat ik op de goede weg zit. Een dag als vandaag is inspirerend, gezellig, boeiend en vooral fijn om met anderen hiermee bezig te zijn. Zoals altijd zijn Nathalie en Mieke aanwezig voor het beantwoorden van vragen en het bieden ondersteuning. Super.

Christa Balk, Brontalist sinds april 2007


***************************************************************


Wat een fijne dag, heerlijk, te kort, de tijd vloog voorbij. Door vandaag heb ik helemaal een nieuwe impuls gekregen. De volgende trainingsdata staan al in mijn agenda hoor! Ik durf nu weer te beginnen met de oefencases op Moodle. Het samen live bezig zijn geeft veel energie en als dat nodig was, was er begeleiding. Voor iedereen die nog wat onzeker is: de Vaardigheidstraining is een echte aanrader!

Ineke Holtslag, Brontalist sinds april 2008


***************************************************************


Boeiende dag, leerzaam, gaf weer vertrouwen, interessant ook om een opstelling mee te maken. Ik heb twee gesprekken zelf gedaan en twee gesprekken begeleid … dat was voor mij genoeg voor één dag. De indeling van de groepjes ging vlot. Even wennen dat we vroeger begonnen, maar na de wandeling of de meditatie kon er wel meteen om 10 uur worden gestart met de gesprekken en dat was goed. Ik heb weer geleerd mijn eerste ingevingen tijdens de gesprekken echt serieus te nemen en alles op te schrijven. Ik ga zeker weer naar een volgende Vaardigheidstraining, het is goed om af en toe wat dieper te gaan. Ik merk dat ik op zo’n dag dieper in mijn concentratie kom doordat een ander me begeleidt. Nog een tip: ga vooral door met het bieden van iets extra’s, zoals vandaag de familieopstelling, dat was erg mooi. Ik zou andere oud-cursisten zeker aanraden naar de Vaardigheidstrainingen te komen. Omdat je daar de hele dag bezig bent met wat je geleerd hebt, krijg je weer wat meer vertrouwen in je eigen kunnen en bovendien kom je lekker in de sfeer. Ik kom zeker weer.

Lenny van den Heuvel, Brontalist sedert januari 2009


***************************************************************


Fijne dag, goede sfeer, steuntje in de rug. Precies wat ik ervan had verwacht. Lekker gevoel van gekregen plus een zetje. Het is gewoon erg fijn om te mogen doen. Wel een beetje ver.

Maud Jacobs, Brontalist sinds november 2008


***************************************************************


Heerlijk, geweldig om weer zo bij elkaar te zijn en samen te oefenen! Vandaag heeft me absoluut gebracht wat ik ervan had verwacht. Ik heb weer meer zelfvertrouwen gekregen en dat doet heel goed. Deze trainingsdag vind ik heerlijk om te oefenen en het is echt een dag voor mezelf!

Debby Sessink, Brontalist sinds maart 2009


***************************************************************


Vandaag was weer heel prettig en het voelt gelijk weer vertrouwd tussen gelijkgestemden, verrassend ook om op deze manier met een kind te praten. Ik vond het fijn dat er zo´n gevarieerd aanbod qua inbreng was (honden, katten, paarden, jonge kinderen). Ik ga nu zeker door met oefenen want ik wil met nog meer kinderen leren praten. Mijn zelfvertrouwen is nog meer opgekrikt. Deze trainingsdag voelt als een heerlijke ondersteuning die heel dicht in de buurt is. Het is een mooie oppepper, nieuwe mensen, goed voor de motivatie.


***************************************************************


Ik vond het fijn om met gelijken te zijn. Deze dag heeft mij niet meer geboden dan na de Basiscursus. Wel vind ik het gezellig om met elkaar in dezelfde sfeer te zijn.

Lenny Maat, Brontalist sinds juni 2008


***************************************************************


Ik vond vandaag heel erg leuk, leerzaam en positief. Het was erg prettig je weer bevestigd te voelen in wat je doet en kunt. Ik heb er weer een stukje meer zelfvertrouwen van gekregen en vond het een geweldige dag! Er was weinig begeleiding nodig maar wel prettig te weten dat Nathalie en Mieke er waren. Anderen zou ik deze trainingsdag zeker aanbevelen want naast dat het gewoon leuk is, is het heel goed voor je zelfvertrouwen.

Karolien Snijder, Brontalist sinds januari 2009


***************************************************************


Vandaag vond ik geweldig! Fijn om hierdoor weer wat ervaring en dus zekerheid op te doen. Deze dag heeft mij gebracht wat ik ervan gehoopt had. Ik heb vandaag een extra push gekregen om weer verder te gaan. Of ik nog eens aan een Vaardigheidstraining deelneem? Dat weet ik nog niet. Het ligt er voor mij aan hoe ver ik dan zelf al ben. Vandaag is een geweldige stimulans maar heb ik die dan t.z.t. nog nodig ??? Mij heeft deze dag veel gebracht dus ik vermoed dat dat voor een ander zeker ook zo zal werken. Ik beveel 'm dus van harte aan !

Sjoerd Leensma, Brontalist sinds februari 2008


**********************************************************


Zeer stimulerend en heel bijzonder. Fijn om medecursisten te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen, je leert van elkaar. De dag heeft meer gebracht dan ik had verwacht doordat we ook nog een familieopstelling deden – heftig, maar prachtig! Het werken in groepjes heb ik als heel fijn ervaren. Je kunt zelf kiezen met wie je wilt praten en je krijgt direct een reactie op je gesprek met het dier. De dagindeling was prettig, het werken in verschillende ruimtes heel plezierig en de begeleiding perfect! Ik heb geleerd nog meer vertrouwen te hebben dat ik op mijn gevoel en op mijn eerste ingeving (hoe raar soms ook) af mag gaan … het blijkt zó vaak te kloppen! Ik ga absoluut vaker naar zo’n Vaardigheidstraining en zou het ook zeker andere oud-cursisten aanraden. Het motiveert enorm en het is altijd fijn om weer even terug te zijn op de plek waar het eindgesprek van de cursus zo goed ging … dat stimuleert absoluut.

Anna Vos, Brontalist sedert juni 2009


**********************************************************


Het was een fijne ervaring om weer even te voelen, ja ik kan het echt!

Het heeft mij nog meer zelfvertrouwen gegeven om nog meer gesprekken aan te gaan.

Karolien Snijder


***************************************************************


Het was voor mij weer even een oppepper, om te horen hoe goed het bij de andere gaat, maar ook waar hun moeite mee hebben. Want ondanks de goede gesprekken die ik thuis geoefend had, blijf je af en toe onzeker en geeft dit toch weer een stukje zelfvertrouwen.

Linda Horsten


***************************************************************


Voor mij was het al de tweede trainingsdag waar ik aan deelnam. Het was weer een waardevolle dag voor mij, het heeft me weer een boost zelfvertrouwen gegeven en de moed om door te gaan. Ik vond het erg prettig dat we samen konden werken.

Ineke Holtslag


***************************************************************


Ik heb deze dag direct achter mijn cursus aangedaan. Het was voor mij erg fijn om met meerdere mensen te spreken die al meerdere ervaringen hebben op dit gebied. Het heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven om nog een keer een gesprek te doen, en te horen dat ook anderen met sommige dingen moeite hadden. Ik kom zeker nog een keer een vaardigheidstraining doen.

Linda Meert


***************************************************************


Het was een zeer positieve dag, het heeft me veel vertrouwen gegeven. Mijn grootste obstakel was mijn onzekerheid, en deze dag heeft mij enorm geholpen om weer verder te gaan. Op deze dag heb ik weer volop de energie en inspiratie opgedaan om met goede moed weer te gaan oefenen. Ik heb een topdag gehad in een sfeervolle omgeving en weer even goed geoefend.

Een deelnemer


***************************************************************


Ik heb genoten deze dag, de tijd vloog voorbij. Veel gehoord van andere oud-cursisten en heerlijk kunnen oefenen. Veel vertrouwen gekregen in wat ik doe en de keuzes die ik daar in maak. De begeleiding was overigens ook perfect.

Marijke Thijs


***************************************************************


Het was voor mij een leerzame dag, heb veel indrukken gekregen en ervaren.

Anoniem


***************************************************************


Ik heb erg veel geleerd van deze dag, ook om weer wat beter naar mijn gevoel te luisteren, zoals dat ik moet stoppen wanneer dat zo voelt. Het was voor mij een prettige ervaring om ervaringen  te delen en uit te wisselen. Het was weer even een goede opfrisser.

Frank Zomers


****************************************************************


Ik heb de dag als heel prettig ervaren, je hebt goed de kans om te oefenen en daardoor krijg je meer vertrouwen in je eigen gevoel. Wel had ik liever wat meer begeleiding gehad. De dag heeft me meer gebracht dan ik had verwacht, ik ga met een goed gevoel weg.

Tineke van Booren, Brontalist sedert december 2008


****************************************************************


De Vaardigheidstraining helpt je weer vooruit, ik zou het andere oud-cursisten echt aanbevelen. Ik heb de dag als waardevol ervaren, een stimulans om door te gaan. De dagindeling was goed, rustig, niet gehaast. De indeling in groepjes ging een beetje rommelig en ik vond het niet zo prettig om in de bijkeuken te zitten. Ik wil zeker nog eens aan zo’n dag deelnemen, je doet weer extra ervaring op en je zelfvertrouwen groeit. Ook is het voor mij een stimulans om met dieren van de oefengroep te gaan praten.

Miryam Dekkers, Brontalist sedert juni 2007


****************************************************************