Dierentolk Marjon in gesprek met: een muis.

Dierentolk Marjon in gesprek met: een muis.

Met een lief stoer muisje mocht ik communiceren én een reis door het lichaam maken.
‘Hoe apart is dit’, dacht ik toen ik de aanvraag binnen kreeg. Het gebeurt niet zo heel vaak dat ik met een muis mag communiceren, en al helemaal niet dat ik dan ook nog eens een reis door het lichaam mag maken.
De omstandigheden, waaronder de aanvraag gedaan werd, waren iets minder. Ik had dan ook het gevoel dat enige haast geboden was. Niet dat Muis op het punt stond de aarde te verlaten. En ze ís ook helemaal nog niet van plan de aarde te verlaten. Maar omdat de dierenarts het niet kon vinden en Muis toch wel al enige tijd ziekteverschijnselen vertoonde voelde het toch wel redelijk urgent aan.

Meestal zet ik rustige muziek op wanneer ik ga communiceren, en het viel me direct op dat Muis aan het genieten was van de muziek. Vooral van de hogere tonen.

Hele lieve vragen komen voorbij; of Muis haar verblijfplaats wel prettig vindt. Of de bodembedekking naar haar zin is. Of de groep waar ze bij woont niet te groot is. Hoe ze haar verzorgster ziet? enzovoorts.
Daarnaast zijn er ook vragen over haar gezondheid, : wat er precies aan de hand is, dat is namelijk nog steeds niet duidelijk. En omdat Muis nu al voor de derde keer zware medicatie krijgt is het toch wel belangrijk om over haar ziekteverschijnselen duidelijkheid te krijgen.
De medicatie heeft Muis nodig om niet nóg slechter te worden.

Muis laat me als eerste voelen hoe moe ze de laatste tijd is. Dit komt niet zozeer door de medicatie,want ze was al vermoeid vóórdat ze medicijnen kreeg. Ook heeft ze wat last van haar hoofd. Hierdoor is Muis zeer gevoelig voor geluiden, en dan vooral voor de lagere tonen.
Ondanks haar moeheid is Muis zeer opgewekt en voel ik bij haar diep van binnen haar energie borrelen.

Ze kan op veel vragen antwoord geven, al is Muis zo nu en dan erg afgeleid en wordt daardoor ons contact op zulke momenten fragiel.
Gelukkig werk ik niet op tijd, ik neem altijd álle tijd voor een dier waar ik mee in contact sta, zo ook met Muis. Dus wanneer Muis even afgeleid wordt, of ons contact zó fragiel is dat ik geen antwoord krijg, wacht ik rustig totdat Muis er weer bij is met haar gedachten. Of ik vraag na enige tijd of ze zin heeft om verder te communiceren.

Het valt me op hoe oplettend Muis op haar omgeving is.
Ook weet ze veel over haar verzorgster te vertellen. Zo leuk dat ze mij op een gegeven moment het volgende doorgeeft:
‘Ik weet dat mijn verzorgster soms vraagt of ik wel echt ziek ben. Ik weet het niet. Kan er geen antwoord op geven. Ik voel me wel zwak, ben vaak moe. Ook al zit ik vol energie. Soms voel ik me hyper, ondanks mijn vermoeidheid.’
Wanneer ik Muis dan vertel dat haar verzorgster grote bewondering voor haar heeft, omdat ze al enige tijd niet in orde is en toch maar fier alles doorstaat, laat Muis me het volgende weten: ‘Ze is héél lief voor ons. Praat altijd zachtjes met ons. Houd ons goed in de gaten.’ Muis vertelt dit met een hele liefdevolle uitstraling.

Na enige tijd over van alles gecommuniceerd te hebben wil ik Muis eerst graag een chakrahealing geven, voordat ik met de reis door haar lichaam ga beginnen. Dit voelt gewoon goed, dan kan haar innerlijke energie terug in balans komen zodat haar zelfgenezend vermogen beter z’n werk kan doen.
Muis is nieuwsgierig naar deze chakrahealing, ze kent het niet en wil even weten wat ik dan ga doen. Uiteraard uitgelegd wat een chakrahealing inhield. Muis geeft daarna direct toestemming.

De reis door haar lichaam brengt enkele lichamelijke problemen naar boven waar de verzorgster zelf iets aan kan doen. Over andere problemen gaat ze overleggen met de dierenarts. Zo laat ze me weten.

Een beladen energie, niet van het huis zelf, is 1 van de oorzaken waardoor Muis zich moe voelt.
De verzorgster gaat haar huis laten reinigen, daar ik entiteiten waar heb genomen.
Verder heb ik haar geadviseerd om ook het huis van de buren mee te laten reinigen. Daar komt namelijk de beladen energie vandaan. Hier was de verzorgster wel al van op de hoogte, maar stond er niet zo bij stil dat Muis daar ook last van kon hebben.
Muis is een héél gevoelig dier die zeer veel oppikt van buitenaf. Als er buiten gerookt wordt, ruikt Muis dit binnen. Brommend geluid elders in huis hoort zij direct en ze heeft daar dan last van.

Voordat ik afscheid ging nemen van Muis heb ik de verzorgster nog het volgende advies kunnen geven:
‘Geef Muis iets van lichtgroen als dit kan. Om op te liggen; naast het terrarium en/of te eten.
Deze kleur is een reinigende kleur en kan het lichaam reinigen van gifstoffen.
Daarnaast beïnvloedt lichtgroen de lever, de nieren en de dikke darm. Het helpt de bloedstroom te zuiveren en de bijholten schoon te maken bij allergische reacties.’
De verzorgster heeft het advies ter harte genomen en direct alle muizen iets lichtgroens te eten gegeven en lichtgroen vilt in stukjes geknipt en in hun verblijfplaats gelegd.

Muis, hopelijk voel jij je snel weer helemaal fit en zullen de ziekteverschijnselen tot het verleden behoren.
Dag lieve flinke Muis.

Over de schrijver
Reactie plaatsen