Dieren - Sprekend als Mensen | Twarro

Dieren - Sprekend als Mensen | Twarro

Als je de audio hierboven afspeelt (klik op witte driehoekje), dan hoor je een column die ik voor je heb ingesproken.
De column gaat over een levensgevaarlijk paard waarvan zijn mensen denken dat hij niet meer wil leven.
Zij overwegen daarom om hem een spuitje te laten geven.

Luister het bestand helemaal af en laat je verbazen over de wonderbaarlijke transformatie die Twarro onderging als gevolg van het gesprek dat ik met hem had.

Let op: mocht het geluidsbestand vastlopen bij je, maar je wel graag het verloop van het verhaal wilt volgen, lees dan hieronder het verhaal van Twarro:

***

Een magisch drankje

Twarro is een paard dat inmiddels het uiterste van zijn mensen heeft gevraagd. Hij woont nu vier jaar bij Petra maar hij heeft haar al die tijd nog geen blik waardig gegund. Hij heeft haar zo vaak gebeten en getrapt en hij heeft onlangs de buurman, die achteloos door Twarro’s weiland liep, met een paar gebroken ribben het ziekenhuis ingemept.

Petra heeft nog geen enkel positief contact kunnen krijgen met haar paard. Voor de liefde die ze gaf, kreeg ze agressie terug. Petra vermoedt dat haar paard niet meer wil leven. Ze denkt erover hem in te laten slapen maar ze wil eerst Twarro aan het woord laten.

Ik tune in op Twarro.

Hij wil niks van mij weten. Hij heeft zich afgesloten voor de buitenwereld en vertrouwt geen mens, geen dier en ook zichzelf niet. Hij plaatst zichzelf in een isolement en helaas biedt dat een kuddedier nauwelijks overlevingskansen.

“Twarro, dit moet een verschrikkelijk angstig leven voor je zijn. Een kwetsbaar prooidier dat zich afsluit voor de rest van de wereld … ik wil je graag helpen, hoe kan ik dat doen?”

Twarro bekijkt me door een gaatje in de muur. Ik mag niet bij hem komen en in zijn huidige gemoedstoestand heb ik daar ook geen enkele behoefte aan. “Lieve Twarro, wat is er met je gebeurd, waarom ben je zo? Er zijn weinig mensen die zoveel geduld hebben als Petra.”

Ik zie een vermoeid en bang paard dat de wanhoop nabij is.

“Wat is er met je aan de hand, lieverd?”

Ik ben mijn vertrouwen in de mensen kwijtgeraakt. Ik ben ooit vol vertrouwen in mijn ruiter over een hek gesprongen en tot val gekomen. Plat op mijn gezicht. Daar heb ik trauma van opgelopen.

“Dat is verschrikkelijk. Mogen we je helpen je vertrouwen in de mensen te herwinnen?”

Twarro is van goede wil. Hij wil wel geholpen worden en dat biedt ons perspectieven. Ook kijkt Twarro niet vals uit zijn ogen, de basis van dit paard is gewoon oké.

“Opzadelen vind je niks. Waarom niet?”

Mijn ruggengraat doet zeer met dat zadel erop. Het lijkt wel te schuren. Vijf cm achter de schoft zit een wervel niet goed. Laat daar iemand naar kijken. Het geeft een scherpe pijn als daar een zadel op komt te liggen en als daar iemand op gaat zitten. Het is zeer pijnlijk.

Twarro klaagt ook over hoofdpijn die vermoedelijk wordt veroorzaakt door het gebrek aan demping door de nek vanaf de rug. Zijn voorbenen lijken okay maar hij zet ze houterig neer. Rechtsvoor en rechtsachter is er blijkbaar iets mis met het schoeisel. De achterbenen functioneren goed, op de rechterachterenkel na. De rechterflank lijkt last te hebben van een oude verwonding. De darmen lijken ook niet helemaal goed te functioneren want zodra ik mijn hand denkbeeldig op Twarro’s buik leg, schiet hij weg van de pijn.

Zijn longen voelen mistig aan. Als hij snelheid moet maken, heeft hij zijn volle longinhoud nodig. Met een ruiter op zijn rug kan hij niet voluit ademen en raakt hij buiten adem. En als hij buiten adem is, kan hij met deze longen niet volop in de vlucht, mocht dat nodig zijn. Gewoon voor het geval hij zou moeten vluchten, gooit hij zijn ruiter er alvast maar vanaf …

De holistisch werkend dierenarts traceert alle aangegeven klachten en behandelt Twarro. Petra neemt Twarro niet langer in zijn eentje mee uit rijden maar zorgt er telkens voor dat er een ander paard bij is waarop Twarro kan vertrouwen. Een paard dat hem voldoende steun biedt waardoor zijn vluchtreflex op een laag pitje kan komen te staan. Verder geeft ze hem de voorgeschreven mix Bachbloesems. Een paar weken na het consult schrijft Petra: “Ik weet niet wat me overkomt: het is zo mooi. Twarro is fysiek en mentaal zo opgeknapt. Hij komt nu uit zichzelf naar me toe. Wil door mij aangehaald en geknuffeld worden. Zoekt toenadering. Het eerste 30 ml-flesje met Bach-mix is nu leeg. Ik stond er nogal sceptisch tegenover maar nu jubel ik. Doe mij nog maar een emmer!”

 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
marja hozee
Door

marja hozee

op 11 Nov 2013

wat een ontroerend verhaal en een opluchting voor paard en ruiter. Mooi werk Mieke. Vrede en alle goeds, Marja.

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 05 Dec 2013

Dankje Marja, Mieke heeft nu een grote glimlach op haar gezicht!

Rosa Zantingh
Door

Rosa Zantingh

op 20 Jan 2020

Steeds stopt het na een paar minuten, dus kan het niet af luisteren.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 21 Jan 2020

Hoi Rosa, hier en bij anderen doet hij het wel. Wellicht dat de instellingen in jouw pc op dit moment verkeerd staan ingesteld. Om toch even met je mee te kunnen denken, zou je je pc opnieuw kunnen opstarten. Of gebruik maken van oortjes (koptelefoon). Of checken of je geluid op de pc goed ingesteld staat. Helaas kunnen we hier op afstand niet mee kijken met je op de pc. Hopelijk lukt het je snel wel om van dit verhaal te genieten. Lieve groet van ons!

Maus Sturmer
Door

Maus Sturmer

op 19 Nov 2013

Dank je voor dit bericht. Zoals Twarro zich voelde, voel ik me ook. Ik herken zijn verhaal. En ook zijn beslissing.

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 05 Dec 2013

Jeetje Maus, dat is het ineens heel dichtbij, hè? Dankje voor het delen.

Marina
Door

Marina

op 23 Nov 2013

Ben diep onder de indruk, omdat ik zelf paarden heb. Ik hoop dat meer eigenaren zich eens meer in hun paarden verdiepen, want ik zie nog veel onbegrip. Bedankt voor dit mooie verhaal. Marina

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 05 Dec 2013

Marina, dat kunnen we ons goed voorstellen. Zeker omdat je zelf zo dicht bij paarden bent betrokken. Dat onbegrip, daar zit nog zoveel 'winst' voor de dieren. Als we daar met z'n allen aan werken, hebben de dieren er veel baat bij. Op naar het volgende mooie verhaal :-)

Edith Snijder
Door

Edith Snijder

op 24 Nov 2013

Wat een prachtige reading. Wat is het toch geweldig dat er mensen zijn die zoveel liefde voor de dieren hebben en willen weten wat er in hun omgaat om ze te kunnen helpen. Communiceren met dieren is hiervoor bedoelt om mens en dier dichter bij elkaar te brengen en elkaar te begrijpen en te helpen. Hier word je toch helemaal gelukkig van.

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 05 Dec 2013

Hai Edith, Klopt helemaal, hè? Dat het communiceren met elkaar daarvoor bedoeld is. Jouw geluksgevoel straalt hier ook lekker door.

Anoniem
Door

Anoniem

op 04 Dec 2013

Beste mensen, Hartelijk bedankt voor het ingesproken verhaal. Ik ben er erg van onder de ondruk. Wat fijn dat Twarro aankon geven wat hem markeerde. Anders had zijn bazin hem in laten slapen. Het moet geweldig zijn om met een dier te kunnen spreken en hem/haar het verhaal te laten vertellen zodat het dier aan kan geven wat hem/haar markeert. Ik hoop dat ik het gauw onder de knie krijg. Hartelijke groeten!

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 05 Dec 2013

Beste anoniem, Dankje voor je reactie. Fijn dat je het een mooi verhaal vond. Wij hopen ook dat jij het communiceren gauw onder de knie krijgt, zodat jij er zelf veel plezier in beleeft en de dieren ook! Hartelijk groeten terug!

Claudia
Door

Claudia

op 01 Mar 2014

Bedankt voor dit prachtige ingesproken verhaal over Twarro. Ik heb (nu nog steeds) er een brok van in mijn keel. Eigenlijk zou iedereen die dieren heeft deze cursus moeten doen. Groetjes, Claudia

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 02 Mar 2014

Dank je Claudia, Het zou de wereld weer nog een stukje mooier maken, inderdaad ;-) Groetjes, Mieke

Joma Slegers
Door

Joma Slegers

op 01 Jun 2014

Wauw wat mooi, ontroerend en heel speciaal. Ik luister ook met plezier na je rustgevende stem. Groetjes Joma.

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 02 Jun 2014

Mieke zit hier naast me en vraagt me je direct te bedanken :-) Bij deze Joma, dankjewel voor je lieve compliment. We hopen dat je nog veel mooie verhalen gaat beluisteren. Groetjes, Mieke en Nathalie

Annette
Door

Annette

op 22 Feb 2015

Hoi Mieke, Wat een mooi en ontroerend verhaal. Het is heel fijn, om naar je stem te luisteren. Is het misschien een idee om eens een luisterboek op te nemen! Ben de eerste koper. Bedankt Groetjes Annette

Laura
Door

Laura

op 25 Feb 2015

Lieve Annette, Bedankt voor je mooie reactie en de tip voor het luisterboek. We hebben wel een Online MeditatieTuin, waar meerdere ingesproken meditaties staan van zowel Mieke als van Nathalie. Echt een aanrader!

Mabelle Schols
Door

Mabelle Schols

op 22 Mar 2015

Het is fijn dat dieren zo geholpen kunnen worden ! Zijn wij het verleerd om met dieren te communiceren ? Ik probeer het mijn eigen pony ,verwaarloosd en doorgegroeid hoeven ,we hebben haar een plaatje in onze wei gegeven ,maar ik denk weleens dat ik de antwoorden op de vragen die ik haar stel zelf verzin ! Hoe kan ik zeker zijn dat zij mij antwoordt ? Chapeau voor jullie website en inzet !

Laura
Door

Laura

op 23 Mar 2015

Wat bijzonder Mabelle, dat je zoveel kunt betekenen voor jullie pony. Het communiceren met dieren zit van nature in iedereen inderdaad, maar mensen hebben het vaak verleerd. Maar het is zeker weer opnieuw aan te leren! Wanneer jij het gevoel hebt dat je antwoorden krijgt van je dier, kun je er over het algemeen vanuit gaan dat het oprecht is. Zeker wanneer je de gratis tips uit het e-book gebruikt. Als je het helemaal zeker wilt weten kun je ook onze tolken Marjon of Sandra inschakelen, zij kunnen het checken voor je. Of je volgt de cursus Communiceren met Dieren, zodat je zelf helemaal de tools hebt om een juist en kloppend gesprek te voeren. Succes en veel plezier!

Sandra V
Door

Sandra V

op 29 Apr 2016

Wat zo akelig en triest begon eindigt in een blij resultaat. Alle lof voor Petra! Een luisterboek zou ideaal zijn voor degen die van tijd tot tijd niet meer goed kunnen lezen/schrijven. Ik stuurde na het consult met Marion het verhaal waarin de vele nare toestanden in staan naar haar, als ik Twarro zijn lot hoor, die goddank verbeterde, dan denk ik aan alle dieren die minder geluk hadden. Ik weet ook niet hoe het met de overgebleven dieren gaat. Achter de schermen zijn er wel meer controles gekomen bij broodfokkers.

Christine
Door

Christine

op 27 May 2016

Met een krop in de keel heb ik geluisterd,zo ontroerend. Wel mooi einde.

Danielle
Door

Danielle

op 28 May 2016

Helaas werkt de audio niet goed op mijn iPhone, net zoals een eerder filmpje wat ik niet kon bekijken :( Wellicht eens naar kijken op jullie site? Ik denk erover om de cursus te gaan doen maar zou dit graag beluisteren en het filmpje bekijken om een goed beeld te vormen.

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 30 May 2016

Hoi Danielle, dat klopt, er zijn problemen bij iPhones en die problemen liggen bij Apple. Daar kunnen wij helaas niets aan doen. Maar we hebben begrepen dat er hard aan een oplossing wordt gewerkt.

Nellie
Door

Nellie

op 12 Aug 2016

Jammer krijg niet het hele verhasl van Twarro te horen. Hij stopt ermee.. Liefs Nellie

Noëlle Bouvrie
Door

Noëlle Bouvrie

op 10 Jul 2017

hallo dames,helaas kan ik niet horen wat er op de video van Mieke en Twarro staat dat is erg jammer.Noëlle Bouvrie.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 17 Jul 2017

Hallo Noëlle, we hebben dit van anderen nog niet gehoord, dus misschien kun je even checken of het geluid van je pc goed ingesteld staat?!Je zou je pc ook even opnieuw kunnen opstarten. Of gebruik maken van oortjes (koptelefoon), dat wil ook nog wel eens heel goed helpen. We hopen dat het lukt!

frans.van.kuijk
Door

frans.van.kuijk

op 29 Nov 2017

ik heb het verhaal van Twarro aangehoord en vocht tegen mijn tranen zo'n mooi verhaal met een prachtig einde.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 30 Nov 2017

Dankjewel Frans, voor je reactie!

Regina
Door

Regina

op 31 Jan 2018

Ach ik had het verhaal zo graag helemaal willen horen. Maar helaas hoor ik steeds maar stukjes, en steeds het eerste gedeelte van zo'n minuut. Dit herhaald zich steeds weer, maar geen eind :-(

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 01 Feb 2018

Wat jammer Regina, ik heb het hier nog even geprobeerd maar hier gaat het goed. Misschien de pagina een keer refreshen of de computer opnieuw opstarten?! We hopen dat het toch nog lukt om het verhaal te beluisteren.

Anne
Door

Anne

op 18 Feb 2018

Een ontroerend en prachtig verhaal! Zo mooi als we echt in contact kunnen komen met onze dieren èn planten! In contact te komen met de hele Natuur! Kan ik heel blij van worden. En het bijzondere is, dat dit verhaal van Twarro ook eigenlijk mijn eigen verhaal raakt. Ook ik had me onbewust, voor een deel afgesloten. Door met mezelf aan de slag te gaan, en op te ruimen, merk ik dat ik steeds beter kan communiceren. Zoveel meer ruimte en blijheid, net als Twarro! Ik voel me af en toe als een jonge veulen, dansend in de wei :) Jullie doen fantastisch werk! Harte Groet, Anne

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 19 Feb 2018

Dankjewel Anne, voor je lieve, enthousiaste reactie! Heel fijn dat je je zoveel beter voelt nu en dank je voor het compliment. Wij zijn ook heel blij dat we dit werk mogen doen. Harte groet terug!

Suzan
Door

Suzan

op 01 May 2018

Ik kan op mijn I-pad het verhaal helaas ook niet beluisteren...

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 02 May 2018

Wat jammer Suzan, soms willen 'oortjes' nog wel eens helpen, maar dat heb je vast al uitgeprobeerd. Wij weten ook niet waar het aan ligt.

Iris
Door

Iris

op 05 May 2018

Hallo mieke&nathlie, Wat een mooi verhaal van twarro.. Ik ben zelf een medium en lichtwerker voor mensen en communiceer op deze wijze ook met dieren.. ik heb een schat van een Kanichen(teckeltje) wat de mensen op straat voor mij uitzoekt die een healing/reading nodig hebben. Hij is heel gevoelig en op een bijzondere manier bij mij gekomen. Ik praat veel met mijn hondje en andere dieren op enegetische wijze,ook met planten/bomen........deva's en elfen. Dieren komen spontaan naar mij toe., Fijn deze site van jullie.. ik dank daarvoor. Namens Lothar(teckeltje) en ik..... Warme groeten en dat jullie véél mensen mogen bereiken. Iris.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 06 May 2018

Hallo Iris, dank je voor je lieve bericht. Prachtig wat je doet, in samenwerking met Lothar! We hopen dat je nog veel plezier zult hebben van onze site en je nog heel veel mensen zult mogen helpen!! Warme groeten terug van ons!

Francis
Door

Francis

op 14 Sep 2018

Wat een mooi verhaal dat blijkt dat ook dieren pijn voelen en ik ben blij dat goed gekomen is en zo door gaan Iris wij hebben jullie als mensen nodig groetjes Francis Francis als mensen nodig

Angela
Door

Angela

op 25 Oct 2018

Jammer kan het bestand niet afluisteren om de een of andere reden

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 26 Oct 2018

Hoi Angela, misschien zat je met meerderen op één lijn, of was iemand bij jou in de buurt net een filmpje aan het downloaden waardoor je internet niet snel genoeg was. Dan buffert het niet goed. Misschien lukt het op een ander tijdstip wel. Ik hoop het voor je!

Melissa
Door

Melissa

op 16 Jan 2019

Prachtig!! Dat er maar ontzettend veel dieren zo geholpen mogen worden!! Ik hoop het ook ooit te kunnen!

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 17 Jan 2019

Hai Melissa, we willen het je graag leren! Hopelijk zien we je ooit bij onze cursus :-))

Chris Demarest
Door

Chris Demarest

op 13 Feb 2019

Mieke, had dit verhaal nog niet beluisterd, over het hoofd gezien denk ik! probeer al paar keer verhaal over Twarro te beluisteren maar lukt mij niet, verhaal stopt na poosje en herbegint terug opnieuw! spijtig was erg benieuwd het te horen,! of is het eraf genomen misschien?

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 15 Feb 2019

Hoi Chris, Misschien ben je geholpen met de volgende tips: Misschien laadt je filmpje niet voldoende. Dit kan liggen aan: de 'snelheid' van je internetverbinding. Of dat er wellicht iemand ook tegelijkertijd op dezelfde verbinding bijvoorbeeld een filmpje kijkt. Je kunt proberen het filmpje helemaal te laten laden, zonder dat je hem aanzet. Als je filmpje helemaal niet zo openen, zouden we dit aanraden: Probeer de link/filmpje eens te openen in een andere browser. Probeer bijvoorbeeld Google Chrome of Mozilla Firefox. Zet je virusscanner tijdelijk even uit. Wij zullen je geen virussen sturen door middel van onze filmpjes, maar soms laat een virusscanner filmpjes toch niet door. Kijk of er ergens anders in het scherm een pop-up tevoorschijn komt. Een pop-up is een kleiner scherm dat automatisch kan openen bij het aanklikken van het filmpje/de filmpjes. Dit betekent dat het filmpje/de filmpjes dan niet opent op de plaats waar je deze aangeklikt hebt, maar op een andere plaats op je beeldscherm. Misschien zelfs wel onder een ander venster. We hopen dat we je hiermee een beetje op weg hebben kunnen helpen en dat je het filmpje/de filmpjes nu wel kunt bekijken.

Jose Dake
Door

Jose Dake

op 05 Jan 2020

Wat een Prachtig verhaal en zo fijn dat dit werkelijk geholpen heeft, maar wat ik niet helemaal begrijpt is hoe kun je nu weten dat hij problemen met zijn longen heeft en hoofdpijn het dier kan het niet zeggen komt dat alleen door hem te betasten en zijn reactie te zien?????

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 06 Jan 2020

Hallo José, nee, dat komt niet alleen door betasten en zijn reactie bekijken. Wij communiceren met dieren via telepathisch contact. Het dier vertelt het ons dus wel degelijk zelf! En het leuke is dat iedereen dat kan leren. Als je er meer over wilt weten kun je hier kijken: https://dierentolk.nl/communiceren-met-dieren/

Ineke
Door

Ineke

op 13 Jan 2020

Lieve mieke. Wat een ontroerend verhaal. Ja zo kun je weer zien dat er altijd een rede is waarom een dier heftig reageerd. En was SUPER dat Petra jou hulp heeft gevraagd. Wat een engelen geduld heeft zij gehad maar niet voor niets. Dat jullie het paard konden helpen via telepathisch contact en de bach bloesem is wonderbaarlijk en is een schitterende healing. Veel lof en ik blijf ook oefenen.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 14 Jan 2020

Dankjewel Ineke, voor je ongelooflijk lieve reactie! Succes met oefenen!

Lydia Oyen
Door

Lydia Oyen

op 11 May 2020

Bijzonder mooi als je zo helend voor de dieren kan zijn!Mijn hart is er diep door geraakt,het is ook mijn hartewens te groeien in liefde en kennis om hun een zeer goed leven te kunnen schenken!

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 12 May 2020

Dankjewel Lydia! En dat laatste gaat je vast lukken! Liefs van ons..

Martine
Door

Martine

op 12 May 2020

Dag Mieke, Ik heb 2katers van ongeveer 1jaar. Een zwart-witte: Trixie en een rosachtige: Maxie. Reeds van kleins af vroeg vroeg Trixie het meest om liefde. Hij kon mij dan zó aankijken, met die blik in zijn oven van : zie je mij nog graag? En dan bracht hij zijn pootje naar mijn mond en ik gaf hem dan een kusje kp zijn pootje. Hij had echter de nogal de vervelende gewoonte, om steeds op mijn schoot te willen springen, als ik zittend aan het werken was. Als ik gem dan afwees, wilde hij ,óók als ik op de bank zat, niet meer op mijn schoot ,omen zitten. Ik veronderstelde dat hij zich dan afgewezen voelde! Onlangs zag ik in een mail van jou een oefening met de blauwe dame. Ik probeerde dat, en het lukte. Toen Trixie de volgende keer op mijn schoot sprong, terwijl ik aan het werken was, liet ik hem een tijdje liggen en fluisterde lieve woordjes tegen hem. Daarna praatte ik verder on ‘gedachten’ tegen hem, dat hij mooi was, lief en dat ik hem graag zag, maar dat ik het vervelend vond als hij op mijn schoot sprong, terwijl ik moest werken, dat ik graag had dat hij op mijn schoot lag, als ik op de bank zat, maar dat ik nu liever had, dat hij mij liet werken!..... Hij sprong van mijn schoot en sindsdien komt hij wel op mijn schoot liggen en zijn pootje op mijn mond leggen, bedelend om kusjes als ik op de bank zit! Ik ben nu het zelfde aanhet proberen met Maxie! Een dikke merci! Martine

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 13 May 2020

Wat fantastisch, Martine! Heel fijn dat je het met ons wilde delen, we zijn heel blij voor jullie! Succes met Maxie, maar dat zal vast ook lukken! Liefs van ons..

Julia
Door

Julia

op 20 Nov 2020

Oh wat mooi en ontroerend Wat fijn om dit te horen en te lezen. En ook al die reacties erop dat doet me zo goed.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 23 Nov 2020

Dankjewel Julia voor je mooie reactie!

Lia
Door

Lia

op 26 Nov 2021

Wat een mooi en ontroerend verhaal.

Christien Heinsius
Door

Christien Heinsius

op 23 Feb 2022

Wat heerlijk dat de impasse doorbroken is en dat het paard gezien en gehoord is. En daarmee er een toekomst is op basis van vertrouwen. Prachtig!

Annelies Lijesen
Door

Annelies Lijesen

op 20 Oct 2022

Wat een mooi verhaal over Twarro. Ik had het al gelezen in jouw boek. Maar om het voorgelezen te krijgen maakt het nog meer indruk. Fijn dat het is opgelost voor beiden. Zelf heb ik ook een mooie ervaring bij jullie met onze lieve Selfie. Dank je wel.

Inge
Door

Inge

op 25 Jun 2023

....stil van... dank jullie wel voor dit bijzondere verhaal en wat jullie doen, prachtig einde en idd een hele fijne stem! Het heeft ook iets in mij geraakt, herkenning van een stukje... helend...dank en een lieve groet, Inge

Joke van De Zomerhof
Door

Joke van De Zomerhof

op 26 Jun 2023

Dank je wel Inge, voor deze fijne reactie! Een lieve groet terug van ons!

Winny Kortekaas
Door

Winny Kortekaas

op 07 Feb 2024

Wat een prachtig verhaal over Twarro. De tranen stonden in mijn ogen en wat fantastisch dat jullie hem zo goed hebben kunnen helpen. Communiceren met dieren vind ik fascinerend. Ik heb een cursus gevolgd maar helaas kwam daar geen vervolg op. ik volg..

De Zomerhof
Door

De Zomerhof

op 08 Feb 2024

Dank je Winny. Wat kan het contact met een dier toch mooi zijn hè?! Wie weet kom je ooit een keer bij ons de cursus volgen. Je bent in ieder geval van harte welkom!

Marsha Hormann
Door

Marsha Hormann

op 13 Feb 2024

Wat een geweldig verhaal, had overal kippevel en natte ogen. Het is zo mooi en bijzonder dat je op deze manier dieren kan helpen. Heb het boek ook gelezen. Dat er nog heel veel dieren gered mogen worden op deze manier. Heel veel liefs Marsha

De Zomerhof
Door

De Zomerhof

op 13 Feb 2024

Dank je voor je lieve reactie Marsha! Liefs van ons!

Reactie plaatsen