De Zomerhof verrast haar stagiaires

De Zomerhof verrast haar stagiaires

De Zomerhof verrast haar stagiaires. Op De Zomerhof zijn vaak stagiaires aan het werk. Zij kwamen eerst vooral van de opleiding dierverzorging of management dierverzorging en nu komen ze van alle kanten; Marketing & Communicatie, Secretarieel, Commerciële Economie of zelfs Management, Economie en Recht. We zijn erg blij met ze, en hun werk is van grote waarde voor ons.  Daarom vinden we het leuk en belangrijk iets voor hen te organiseren. Zoals een uitje speciaal voor hen. Dat hebben we gisteren gedaan. Met alle vijf stagiaires dierverzorging gingen we op pad! Dat was voor hen leuk, maar voor ons net zo goed :)  Hieronder het verslag daarover, geschreven door de stagiaires zelf: De Zomerhof verrast haar stagiaires

Onderhoud natuurgebied Het Buurserzand

Vanuit themacentrum ‘De Zomerhof’ werd donderdag 13 december een activiteit georganiseerd. Dit was een verassing voor ons stagiaires. We kregen eerst een aantal opdrachten die te maken hadden met natuurgebied ‘het Buurserzand’ om hier alvast meer over te weten te komen.

Het Buurserzand wordt ouderwets onderhouden

De Zomerhof ligt dicht bij natuurgebied ‘het Buurserzand’. Hier gaan ze ouderwets te werk met het onderhouden van het heidelandschap. Dit is belangrijk voor de dieren die er leven en hieruit hun voedsel kunnen halen. Deze ouderwetse methode om heide te behouden is namelijk d.m.v. paardenkracht. Norcka, een Russisch trekpaard, wordt hiervoor ingezet. Met zijn trekkracht zorgt hij ervoor dat berken en prunussen uit de grond worden verwijderd.

Russisch Trekpaard Norcka werkt met 1 pk

Wij vonden het erg interessant hoe dit in zijn werk ging. Vooral toen wij zagen dat een oudere man van 80 jaar met veel fysieke kracht zo goed met dit paard samen kan werken op een vriendelijke manier. Dit paard straalt ook veel trots uit. Wij mochten zelf ook meehelpen. Via kettingen mochten wij de boompjes vastmaken aan het paard en wanneer deze met wortel en al eruit werden getrokken, kwamen de boompjes op een stapel te liggend. In ons filmpje is te zien hoe dit bijzondere, weinig meer voorkomende werk wordt uitgeoefend. Klik hier voor het filmpje.

Ouderwets onderhoud is beter

We hebben geleerd dat de ouderwetse manier veel beter werkt dan de manier van tegenwoordig met een kraan. Een paard kan namelijk meerdere bomen tegelijk trekken. Ook laat een paard geen sporen achter. Een kraan daarentegen wel.

Deze mensen kunnen uw steun goed gebruiken om het werk te kunnen blijven uitoefenen.

Groetjes,

De stagiaires van De Zomerhof

Wil je meer weten over de Cursus Communiceren met Dieren? Misschien zijn de Gratis tips om zelf met dieren te kunnen communiceren iets voor jou als voorproefje. Of misschien wel het boek Dieren – Sprekend als Mensen!

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt.Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Stella Beumer
Door

Stella Beumer

op 14 Dec 2012

Dat paard vind het volgens mij hartstikke leuk! Prachtig werk hè, met paarden het bos onderhouden. Wij hebben een tijd o.a. een Haflinger verzorgt. Haflingers leren in Oostenrijk als eerste in het bos bomen te slepen (het zijn halve trekpaarden). Is inderdaad veel beter voor de bodem. Leuk filmpje! Groetjes uit Frankrijk, Stella Beumer PS: Hoi Nienke!! Op naar de volgende stage? Veel succes met je opleiding verder! :)

themacentrumdezomerhof
Door

themacentrumdezomerhof

op 15 Dec 2012

Hoi Stella!Nienke hier, ik mocht jou even een berichtje terugsturen. Dankje! Ik ben nog wel een tijdje bij de Zomerhof, tot eind april. Ze helpen me erg goed met mijn opleiding, leuke stage! Hoe is jou cursus gegaan hier? Alweer een maand geleden! En inderdaad met dat paard was hartstikke mooi om te zien, erg uniek! En was een gezellig uitje met de rest van de stagiares hier.Groetjes Nienke en de rest!

Reactie plaatsen