Antibiotica voor honden

Antibiotica voor honden. Moet jouw dier aan de antibiotica? Ben jij er ook niet zo’n fan van? Zoek jij naar een alternatief? Misschien kan ik je dat in dit artikel bieden. Als het absoluut nodig is dat je dier aan de antibiotica gaat, zou ik eerst denken aan een natuurlijk antibioticum in de vorm van Propolis. Propolis wordt door bijen gemaakt en letterlijk vertaald, betekent het: Beschermer van de stad.

Natuurlijke antibiotica

Ik heb al eens eerder artikelen geschreven over Propolis onder de titels: Natuurlijke antibiotica voor mensen en Natuurlijke antibiotica voor dieren.
Als je toch denkt dat je dier beter gebaat is bij regulier, dus antibiotica bij de dierenarts vandaan, realiseer je dan wel dat reguliere antibiotica alle bacteriën in de darmflora van de gebruiker doodt. Dus ook de noodzakelijke bacteriën in de darmen van je dier die het nodig heeft om zijn eten goed te kunnen verteren. Om de juiste voedingsstoffen uit zijn eten te kunnen halen.

Dieren hebben goede bacteriën nodig, en dus alternatieve geneeswijze

Als die darmflora er niet meer is, zou je bij wijze van spreken je hond ook een kartonnen doos kunnen voeren omdat hij met die verwoeste darmflora toch niet meer in staat is om zijn voedsel te verteren. Zelfs met een volle maag, zou het lichaam van je dier dan langzaam uithongeren. De vitale organen krijgen niet meer die voedingsstoffen aangeboden die ze nodig hebben om het lichaam te laten draaien en sterven uiteindelijk langzaam (lees: worden uiteindelijk ziek).
Op de korte termijn is je dier dan misschien wel van die ontsteking af geholpen, maar op de lange termijn komt je dier steeds verder van huis.

Waarvoor neem je antibiotica in en waarvoor niet?

Antibiotica wordt zowel bij mensen als bij honden te pas en te onpas voorgeschreven. Zelfs bij talloze virusinfecties waar antibiotica geen enkele invloed op hebben. Een virus is namelijk iets heel anders dan een bacterie. En om deze scheve vergelijking meteen maar even door te trekken: als je last hebt van diarree, neem je ook geen Strepsil in. Toch?

Virus of ontsteking?

De meeste mensen krijgen voor KNO-klachten een antibioticakuurtje voorgeschreven. En dat helpt. Maar 70% van de KNO-klachten zijn virus-gerelateerd! Antibiotica kan dus niet achter die genezing zitten! Misschien komt daar nu juist wel het placebo-effect om de hoek kijken. Maar daar wil ik in dit artikel niet verder op ingaan.

Natuurlijke antibiotica voor honden

Holistische dierenartsen zijn behoudend in het voorschrijven van reguliere antibiotica. Zij weten welk vernietigend effect veel reguliere middelen in het systeem hebben. Als zij antibiotica voor honden voorschrijven zijn dat voornamelijk natuurlijke antibiotica.
Zelf hebben wij goede ervaringen met Propolis en met Colloidaal Zilver. Vanzelfsprekend vallen beide producten in het reguliere circuit onder de noemer ‘kwakzalverij’.

Heftige oorontsteking

Zolang mijn hond binnen twee dagen geneest van een heftige oorontsteking na het gebruik van colloidaal zilver, hoor je mij niet mopperen. We hebben het spulletje gewoon in huis en hoeven niet eens langs de dierenarts. Scheelt ook weer een consult.

Chronische voorhuidontsteking

Zodra mijn andere hond, die lijdt aan een chronische voorhuidonsteking (je weet wel, die druppeltjes smurrie waar je achteraan moet dweilen) geneest als gevolg van een paar dagen Propolis …. Tja, ook dan hoor je mij niet.

Wanneer gebruik je wat?

We doen het een beetje op gevoel. De ene keer krijgt de ene hond met deze kwaal dit, en de andere hond met die kwaal, dat. Soms helpt het ene middel niet maar wel het andere.
Maar de laatste keer dat wij voor een ontsteking met één van onze dieren naar de dierenarts moesten, dateert toch wel van voor de tijd dat wij deze alternatieve middelen kenden. Dus van een jaar of zeven geleden. Sindsdien zijn wij ‘self supporting’.

Wil jij ook self supporting zijn?

Wil jij wat betreft ontstekingen ook self supporting zijn? Voor jezelf, je gezin of voor je dieren? Zorg dan dat je in elk geval Propolis en Colloidaal Zilver in huis hebt. Je hebt het in allerlei smaken, maten, verpakkingen, merken en vormen. Wij werken met beide producten. Misschien zijn deze ook wat voor jou.

Zou jij jouw hond beter willen leren begrijpen? Door met hem te kunnen praten? Dan hebben wij voor jou dé oplossing! Ons ebook Gratis tips om zelf met je hond te praten! Hierdoor leer je jouw trouwe maatje nóg beter kennen. Het mooiste cadeau voor jou en jouw hond.