Allemaal toeval

Allemaal toeval

Opeens bedenk je je dat de waterbak van de honden leeg is. Bij controle blijkt dat zo. Op je gevoel loop je naar de keukendeur en daar zit de kat binnen wil. Je laat hem naar binnen. Je hebt het gevoel dat er iets met je paard is. Je krijgt een telefoontje dat hij met koliek in zijn stal ligt.
Misschien herken je het wel en kun je jezelf zo’n voorval herinneren. En misschien komt er helemaal geen voorbeeld naar boven. Gaat het allemaal zo onbewust.

Maar zodra je dit artikel hebt gelezen, kun je je er niet meer onbewust van zijn. Omdat je vanaf nu de kans krijgt om je er bewust van te worden. Van al die kleine signalen die de dieren uitzenden en die wij, als we nog niet zo bewust zijn, negeren. Of die wij gemakshalve toeval noemen. Simpelweg omdat we gewoon niet beter weten.

Misschien had je op zo’n moment zelf wel bedacht:
Goh, ook toevallig, wilde ik net de bak gaan vullen, is ie inderdaad leeg!
Goh, ook toevallig, loop ik net naar de buitendeur en daar zit Minet al te wachten!
Goh, ook toevallig, had ik het gevoel dat er iets met mijn paard was, en dat bleek dus ook zo!

Het kan inderdaad allemaal toevallig zijn.
Maar het is ook heel goed mogelijk dat jouw dier jou de signalen stuurde, waardoor je zo handelde. Juist bij mensen die een diepe band hebben met hun huisdier, is de kans groot dat zij signalen gaan opvangen van de boodschappen die de dieren hen zenden.

Maar andersom is natuurlijk ook het geval. Vaak hoef je alleen maar aan de wandeling te denken, of de hond staat al kwispelend voor je. Of je denkt alleen al aan een piepklein beetje room voor de kat, en een fractie later springt ze op het aanrecht. Hoe wist-ie het, vraag je je af !

In mijn boek Dieren – Sprekend als Mensen, staat trouwens ook een column over dit onderwerp. Ik realiseer me nu dat de titel van dit artikel niet heel erg origineel gekozen is. De titel van de column in het boek is namelijk ook: Allemaal toeval ;-)

Het oppikken van signalen die dieren afgeven kun je beter ontwikkelen door onze Cursus Communiceren met Dieren. Ook kun je oefenen met de Gratis tips om zelf met dieren te kunnen communiceren.

Hoe vaak doet jouw dier toevallig iets?
Heb jij zelf zo’n voorbeeld? Waarbij je niets tegen je dier zei of waarbij het dier niet eens bij jou in de buurt was en toch reageerde het op jou. Echt helemaal toevallig?

Deel jouw ervaring met ons en met alle andere lezers. Wij genieten er zo van om al die verhalen te mogen lezen!

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen