Dierentolk Marjon in gesprek met een hond:

Dierentolk Marjon in gesprek met een hond:
“Welkom knappe Beer.”
Wanneer ik mezelf aan Beertje voorstel en uitleg waarom ik op deze manier contact met hem maak en hem vertel dat jij, Erica, vragen hebt en het ook fijn vindt als ik een ‘reis door zijn lichaam’ maak en een sessie emotioneel traumaverwerking ga geven, kijkt hij me aan alsof hij wil zeggen: “oké? Moet dat? Echt? Heb ik daar wel zo’n zin in?’
Ik moet er een beetje om lachen, om zijn blik, zijn vragen en zijn vastberaden voorkomen. Zo’n lieverd.
Terwijl ik wel voel dat het meer uit onzekerheid komt. Dat Beertje zich soms toch wel te min vindt voor iets positiefs, iets moois in zijn leven. Het voelt alsof hij een beetje in het verleden blijft hangen, of dat niet helemaal los kan laten.
Vreselijke beelden schieten door mijn hoofd, beelden die nog steeds in Beertjes geheugen gegrift staan en maar niet verwerkt lijken te kunnen worden. De arme schat.
Steeds weer krijg ik een beeld te zien van zijn moeder die een trap tegen haar hoofd krijgt en ter plekke overlijdt. Bizar hierbij is dat ik een heel nest met moeders in een tuin zie rondlopen. Dus Beertje schijnt wel bij mensen geboren te zijn. Hij is geen wilde hond, wel verwilderd. Ik vermoed dan ook dat hij verwekt is door een wilde/straat hond.
“Dank je wel lieverd dat je dit laat zien. Hier ga ik straks tijdens de sessie emotioneel traumaverwerking aandacht aan geven.”
“Wil jij zelf iets vertellen voordat ik Erica ’s vragen stel? Misschien iets over je woonomgeving of de gezinssituatie?”
Mijn aandacht gaat meteen naar een flatgebouw. Deze passeren jullie regelmatig.
Soms hoort hij een sirene en in het begin schrok hij daar ontzettend van. Nu is hij er aan gewend, maar kan daar wel soms nog nerveus door worden.
Beertje laat weten dat jullie een niet al te grote, maar knusse woonkamer hebben. Tuindeur in de woonkamer, waardoor hij de tuin in kan lopen.
“Erica vraagt of jij het leuk vindt als er een andere hond bij jou komt wonen.
“Ik ben wel dieren om mij heen gewend. Heb altijd met andere dieren samengewoond. Ben eigenlijk nog nooit alleen geweest.”
Hierbij krijg ik verschillende dieren te zien.
Toch voel ik een soort van paniek bij Beer. Ik heb hem uitgelegd waarom het fijn kan zijn om een hondje erbij te hebben, maar hij is opeens heel nerveus daardoor. Zolang hij nog niet stabiel is voelt hij daar niks voor. Hij is een beetje bang dat die taak hem te zwaar wordt dan.
Beertje is graag buiten en gaat heel graag mee. Zolang hij maar bij jou kan zijn is hij happy. Hij vertrouwt gelukkig goed op jou, Erica. Dat brengt rust in zijn hoofd.
“Beertje, Erica laat weten dat ze elke dag van jou geniet, van jouw grappige en uitgesproken karakter, en ze leert van jou hoe zij een beter baasje kan worden. Ze liet me ook weten dat zij behoorlijk Zen is omdat ze niet wil dat jij verward wordt door haar stress of drukte. Ze houdt veel van jou en ik voel dat jij ook ontzettend veel van Erica houdt. En ook dat je haar vertrouwt. Dit is mooi lieverd.”
Het is natuurlijk niet erg om soms je emoties niet onder controle te hebben, ook hier leert Beer van. Zo merkt hij wanneer jij lager in je energie zit. Dit zal jij vooral merken wanneer jullie buiten zijn en hij fanatieker dan andere keren hondjes op afstand probeert te houden of weg wil van andere energieën die hijzelf eigenlijk niet de baas kan. Op die manier probeert hij je toch een beetje te beschermen.
“Jij speelt bijna nooit met andere honden. Weet jij zelf waarom niet?”
Hij wilt die krachtmeting helemaal niet aangaan. Komt hij een hondje tegen die gelijk is in energie en totaal niet dominant aanvoelt, dan nog wilt hij er alleen mee spelen als die hond wat stabieler aanvoelt. Spelen is nooit alleen spelen en Beertje weet dit maar al te goed.
“Als je het goed vindt gaan we beginnen met de ‘reis door jouw lichaam’.” Hij vindt het helemaal prima.
Hij heeft 1 plek in huis waar hij zich graag op terugtrekt wanneer hij echt rust wilt. Daar wordt hij ook met rust gelaten. Nu gaat hij ook daarop liggen. We kunnen beginnen.
Ik heb Beertjes lichaam nagekeken.
Ik lees over de Jersey koeienmelk en meteen krijg ik krampen in m’n eigen maag. Eerder liet Beertje ook al krampen in zijn maag voelen.
Terwijl ik Beertje scan voel ik op dit moment stramheid tussen zijn schouderbladen.
Ook in het begin van zijn maag voel ik een vervelend gevoel.
Het slikken gaat soms moeizamer. Wanneer hij iets te groots doorslikt lijkt het even te blijven hangen in zijn keel. Hoogstwaarschijnlijk is dit pas ontstaan na ‘n narcose. Het lijkt erop dat het inbrengen van een buisje(?) in eerste instantie niet helemaal goed ging.
Ik krijg littekenweefsel te zien in zijn slokdarm.
Vanaf dat ik zijn maag en slokdarm aan het ‘bekijken’ ben voel ik inderdaad veel lucht bij hem. Net of hij meer lucht binnenkrijgt tijdens het eten dan normaal gesproken hoort.
Zijn maag en darmen voelen lui aan.
Hij krijgt weinig eten waar zijn maag en darmen harder voor moeten werken om verwerkt te krijgen. Die luiheid voelt niet goed. Vooral de darmen mogen gerust iets harder werken zo nu en dan.
Zijn gebit is zwak. Zo ontdek ik ’n tandje dat wat afgebrokkeld is en merk ik dat hij soms last heeft van licht ontstoken tandvlees. Ook hiervoor mag hij gerust eens iets harders krijgen om op te knabbelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan koffiebonenhout. Alhoewel dit dan weer geen meerwaarde voor zijn maag en darmen heeft.
De stress wordt door lekker te knagen ook iets minder.
De CBD-druppels voelen overbodig. Je doet er beter aan om ervoor te zorgen dat zijn darmbacteriën optimaler worden.
Zijn maag en darmen zullen altijd gevoelig blijven, maar hij hoeft daar geen of bijna geen last van te hebben Erica. Wanneer je ervoor zorgt dat ze niet zo lui blijven heb je natuurlijk kans dat zijn klachten eerst verergeren om daarna af te nemen of zelfs weg te gaan.
Zijn lichaam mag ook eens ontgift worden. Vooral de lever en nieren. Denk daarbij vooral aan lichaamseigen mineralen. Maar het darmprotocol ontgift natuurlijk ook. https://www.goedvoormensendier.nl/Reinigingskuur-voor…
Verdere ongemakken die ik waarnam vermeld ik niet omdat dit te persoonlijk is.
Ook de traumaverwerking is zeer persoonlijk.
“Het voelt goed aan Beertje. We hebben veel gedaan vandaag. Ik voel rust bij je.”
Het is echt zo’n schat van een hond. Zeer wijs Erica.
“Is er iets wat jij nog graag wilt delen?”
“Jazeker, ik wil graag dat Erica mij goed wakker maakt wanneer ik weer eens verkeerd droom. Anders heb ik het gevoel dat ik verder moet dromen en dat wil ik niet. Daar word ik dan onrustig door.”
“Ik hoop van ganser harte dat het slechte dromen snel over is, lieve Beer. Deze behandelingen kunnen tot wel 6 weken nawerken en dan hoop ik dat je ervan verlost bent.”
Hij kijkt verwachtingsvol.
“Heb je vragen?”
“Komt er nu wel of geen hond?”
“Daar kan ik geen antwoord op geven. Dat zal Erica je geven, oké?”
Ik stuur Beer nog eens extra Licht en Liefde en neem dan afscheid van hem.
“Lieve mooie stoere Beertje, ik wil jou heel hartelijk danken voor ons contact en je vertrouwen.
Moge de Kracht van Licht en Liefde met je zijn. Dag Beer.”
Bij het verbreken van onze energetische verbinding verdwijnt ook de pijn in mijn eigen maag. Die lichte pijn voelde ik gedurende het hele contact met Beer. Zo in het begin van de maag.
Erica, je zou een citrien bij zijn slaapplek kunnen leggen. Een citrien werkt beschermend en opbeurend. Deze zonnige steen vermindert neerslachtigheid en angststoornissen en geeft moed, energie en laat hem meer van het leven genieten. Het helpt hem zijn persoonlijke kracht (her)vinden en stimuleert eigenschappen als zelfvertrouwen en eigenwaarde. Fysiek werkt citrien zuiverend, verwarmend en activerend. Het heeft een positieve werking op de nieren, blaas, darmen, milt, maag, alvleesklier, de spijsvertering en bloedcirculatie.
Lieve Marjon,
Ik ben geraakt door je harte-gesprek met Beertje.
Je hebt Beer goed gezien.
Het voelt voor mij of we even een driehoek vormen, Beertje, jij en ik. Ik ben blij en ontroerd. Dat zo’n zielscontact mogelijk is, op deze aarde.
Ik ben erg blij en gelukkig met het gesprek dat jij met Beertje hebt gehad.
Het voelt bijna alsof ik zelf een consult heb gehad. Je nauwkeurige waarneming en beschrijving van dingen waar ik soms ook van wist, maar die ik tegenover anderen nooit helemaal duidelijk wist te maken. Hoe je Beertjes karakter door het hele verslag heen beschrijft; je slaat de spijker precies op zijn kop, Marjon!
Hoe Beer bij de kennismaking, en jouw eerste vragen fier reageert; “Moet dat? Echt? Wil ik dit wel?’ Wat zo’n tegenstelling is met zijn onderliggende onzekerheid. Dat is Beertje ten voeten uit. Ik kan me goed voorstellen dat je er wat om moest lachen! En hoe hij daarna (het duurt maar even, tot die omslag) jouw enthousiast en blij voor gaat naar zijn favoriete rustige plekken
Ik stel me zo voor dat hij glunderde, vooral toen hij je mijn bed als mogelijkheid toonde! De gein van hem!! Hij komt bij mij op bed als hij vindt dat het om een of andere reden nodig is. Bij maagpijn, of behoefte aan troost.
Een verandering naar het angstige, onzekere gevoel dat hij te kort schiet, kan net zo, ineens plaatsvinden, na een berispend woord van mij of bij alleen zijn. Het is vast dat diepe gevoel, dat jij beschrijft, dat het leven voor hem niet zomaar fijn kan zijn….
Wat bijzonder dat hij door het leven de verlichting van zijn verdriet en zijn pijn krijgt aangeboden, wat hij nu in de ontmoeting met jou en jouw behandelingen ervaart.
Het is niet te bevatten, wat hij heeft meegemaakt, die gewelddadige dood van zijn moeder. En dat hij dat vele malen per dag in zijn dromen weer beleefde. Ik heb Beertje direct na het lezen van het verslag gezegd dat ik hem echt goed wakker zal maken uit zo’n droom. Dat ik nu ook begreep waar hij over droomde. De eerste keer, dat hij weer akelig droomde, zei ik, Beertje, het is een droom! Jouw Mama is bij de regenboog! Hij keek me intens aan, ging spontaan op zijn zij liggen, blij kijkend, en gaf een paar grote kwispels! Een kwispel betekent bij hem bijna altijd “Ja!”
We passeren dagelijks inderdaad een flatgebouw, 4 etages hoog denk ik. Daarachter ligt een voetpad waar hij even los mag lopen, en hij zijn behoefte doet.
De beschrijving van mijn woning klopt! Grappig dat Beertje mijn woonkamer knus vindt!
Een nieuwe hond komt er pas als ik van Beertje begrijp dat hij er klaar voor is, en als hij het leuk zou vinden. Misschien gebeurt dat niet, en dat is dan ook goed. Ik ben ergens een rupsje nooit genoeg, maar vermoedelijk is het voor mij ook wel goed zo.
Die schouder spierpijn rechts en in de onderrug, inderdaad, zijn vermoeidheid, stress. Daar ben ik mee aan de slag, en het gaat al beter.
Wat een schat is die Beer toch, dat hij me probeert te helpen door sommige honden van mij weg te houden. Dat heb ik wel meegemaakt, ik had hem toen alleen gezegd dat hij dat niet moest doen.
Ik ben bijzonder rijk met hem. Ik zie hem nu duidelijker dan voorheen, alsof er een mist is opgetrokken die om ons heen was, en we delen meer gein en knuffels.
Ik ben zoals jij dat deed voor het consult, ook naast hem gaan zitten wanneer ik ga mediteren, en maak het meer een gemeenschappelijk iets. Wat leuk is dat!!
Lieve Marjon,
De dromen van Beertje verzachten en/of verdwijnen merkbaar.
Hartelijke groeten
Erica
Dit dier is nu energetisch afgesloten voor communicatie.
Wil jij zelf voor jouw dier een gesprek aanvragen?
Wil jij zelf leren om met dieren te communiceren?
Mail naar info@dezomerhof.nl
Wij helpen je daar met liefde verder.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen