Ik ben Laura en werk als natuurgeneeskundige voor dieren, ook wel veterinair natuurgeneeskundige genoemd. De Zomerhof heeft ook mij gevraagd om hier wat te vertellen over mijn ervaringen en u te voorzien van tips & weetjes. Vanaf vandaag zult u geregeld ook stukjes van mij tegenkomen in de nieuwsbrief. Op dit moment volg ik de cursus De Brontaal van de Dieren bij de Zomerhof zodat ik mijn kennis nog beter kan uitbreiden d.m.v. telepathisch en intuïtief communiceren met dieren. Vandaag behandel ik de vraag: Wat voer ik mijn paard in de winter?
Wat doet een natuurgeneeskundige voor dieren?
Als u gezondheidsklachten of gedragsproblemen bij uw huisdier, boerderijdier of paard ervaart, dan komt ik bij u thuis of op stal om u en uw dier te helpen. Dit doe ik onder andere met behulp van aromatherapie, bachbloesemtherapie en T-Touch.
Met natuurgeneeskunde help ik dieren om hun eigen genezend vermogen te activeren. Dieren reageren vaak erg goed op natuurlijke geneeswijzen omdat zij puur zijn en nog dicht bij de natuur staan.
In deze nieuwsbrief wil ik u graag informeren over het voeren van een paard tijdens de winterperiode.
Wat voer ik mijn paard in de winter?
Het gras in de wei raakt op…
Nu de zomer weer aan haar einde is raakt het gras in de weides op en worden brokken, bix en muesli weer massaal ingeslagen. Deze zullen het rantsoen zijn voor de komende herfst en winter.
Het gras wat nog in de wei staat bevat immers te weinig voedingsstoffen en om een paard nou alleen op hooi te zetten vinden veel paardenmensen ook maar zielig. Daarbij reist ook de vraag of paarden met alleen hooi wel voldoende voedingsstoffen binnen krijgen.
Het darmstelsel van het paard
Een paard in de vrije natuur leeft wanneer het kan enkel op grassen. Wanneer het daar behoefte aan heeft zal het ook gaan zoeken naar bepaalde kruiden, maar normaliter heeft het dier aan gras alleen genoeg om hem in zijn dagelijkse benodigdheden te voorzien.
De brokken, bix en muesli die we onze dieren eigenlijk standaard voeren zijn niet geschikt voor het darmstelsel van het paard. Een paardenlichaam is erop gebouwd gras binnen te krijgen en gras te verteren.
Dit alles gaat normaal gesproken in een continue langzame stroom door. Wanneer we echter gaan voeren met brokken zal het paardenlichaam daar niet goed mee overweg kunnen. Immers, brokken bevatten veel geconcentreerde energie die het paard dan ineens moet verwerken.
Genieten van het eten
Beter is het om het paard wel enkel op hooi te zetten. Geef het dier onbeperkt hooi, en hij zal aan zijn graasbehoefte kunnen voldoen en zijn lichaam zal de natuurlijke manier van voedsel verteren kunnen blijven voortzetten. Daarnaast is het voor uw paard ook plezieriger, want hij heeft meer te doen en kan langer van zijn eten genieten in plaats van de maximale 5 minuten waarbinnen de brokjes op zijn. Je kunt je paard er haast geen groter plezier mee doen!
Stella Beumer
op 28 Sep 2012themacentrumdezomerhof
op 02 Oct 2012Ingrid van Dijk
op 11 Oct 2012themacentrumdezomerhof
op 14 Oct 2012Ingrid@eik.nl
op 17 Oct 2012themacentrumdezomerhof
op 13 Oct 2012Stella Beumer
op 14 Oct 2012themacentrumdezomerhof
op 18 Oct 2012Ingrid@eik.nl
op 18 Oct 2012themacentrumdezomerhof
op 22 Oct 2012Stella Beumer
op 23 Oct 2012themacentrumdezomerhof
op 27 Oct 2012Trudy Huter
op 15 Oct 2013Laura
op 16 Oct 2013Trudy Huter
op 17 Oct 2013Laura
op 17 Oct 2013