TOMTOM uit intuïtie aan

TOMTOM uit intuïtie aan

Raak jij wel eens verdwaald? Kom je nergens zonder TomTom?
Zet dan voor de grap eens je TOMTOM uit, intuïtie aan.
In dit artikel een soort van spelletje om je gevoel voor richting te trainen. We hebben zelf weer iets bijzonders meegemaakt, vandaar. Iets waarvan je vroeger misschien zou denken: typisch toeval!

Een paar weken terug hadden Nathalie en ik een afspraak in een dorp, een km of 60 hier vandaan. In het dichtbijgelegen stadje zouden we even pinnen. Dat pinnen kon door omstandigheden niet bij een willekeurige bank maar moest per se bij een filiaal van onze huisbank.

 TomTom uit intuïtie aan

Na de afspraak reden we naar het stadje toe. Een stadje waar we beiden nooit eerder waren geweest. Waar we ook op de heenweg niet doorheen waren gereden. We besloten dat we eerst gingen kijken of we die bank op gevoel konden vinden.
Beetje raar natuurlijk als je zowel een TomTom als een I-phone met gsm bij je hebt. Maar ja, we deden het wel zo.

Klein testje

Misschien omdat we geen zin hadden om eerst weer alles op de TOMTOM in te stellen of op te zoeken op de telefoon. Misschien omdat we proefondervindelijk steeds vaker ervaren dat intuitie veel sneller werkt dan al die toeters en bellen op al die apparaten.
We rijden dus het stadje in. Besluiten het volgende verkeerslicht rechtsaf te slaan en kijken dan of we hi….

Raak !!!

We staan meteen voor de juiste bank. Het filiaal van onze huisbank. Terwijl we het stadje dus niet kennen. Er nooit eerder zijn geweest.
Gewoon op onze intuitie gevonden.
Nou, is dat leuk of is dat leuk!

Spel-ideetje: TOMTOM uit, intuïtie aan

Als je dus een keer een uurtje over hebt, doe dan eens het volgende. Je verliest er alleen wat benzine mee als het mislukt. Verdwalen lukt je niet met TomTom. Stel, je hebt een afspraak in Groningen en je gaat er met de auto naartoe. Je bent er nog nooit eerder geweest. Je hebt geen benul waar je ongeveer zou moeten zijn. Je hebt alleen het adres.

Autorijden op gevoel

De hele weg rijd je via de ANWB-borden naar Groningen. Het laatste stuk rijd je op gevoel naar jouw bestemming toe. Ook al weet je niet waar de straat is die je moet hebben. Blijf rijden op jouw gevoel. Zodra je het gevoel hebt dat je in de buurt bent, dan zet je je auto aan de kant en je TomTom aan. Hoeveel straten zitten er tussen je bestemming en de plek waar je nu staat? Let maar eens op. Misschien ben je wel heel erg verbaasd over hoe dicht je erbij zat. Het kan ook zijn dat het resultaat je tegenvalt. In dat geval baart oefening kunst.

Doe jij dit soort intuïtie-spelletjes ook?

Dan is het alleen maar leuk om deze met onze lezers en ons te delen!
Wij vinden het enig om dit soort ideetjes te lezen.
Maak ons blij ;-)

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen