Tannetje Koning. Workshop holistisch dierenarts

Tannetje Koning. Workshop holistisch dierenarts

Holistisch dierenarts schudt honden- en kattenliefhebbers wakker

Tannetje Koning, holistisch dierenarts, is afgestudeerd in de orthodoxe diergeneeskunde, heeft een jaar later het diploma homeopathie gehaald, maar ging toch verder zoeken naar ander geneeswijzen. Inmiddels maakt ze ook gebruik van fytotherapie, behandeling met orthomoleculaire geneesmiddelen, Bach Bloesem Remedies en acupunctuur. 

Op 20 oktober 2012 van 9:30 tot 16:00 / 17:00 uur geeft Tannetje Koning in Themacentrum De Zomerhof een workshop over onder meer de zin en onzin van inenten, over brokken en blikvoer en ontwormen bij honden en katten.

Liever geen pizza

Goede voeding voor een hond of kat lijkt zoveel mogelijk op wat een in het wild levende wolf of katachtige eet. Dus vooral vers rauw vlees, gecombineerd met bepaalde groenten.

Droge brokjes zijn voor onze huisdieren vergelijkbaar met diepvriespizza, aangevuld met vitaminepillen, voor de mens. Ongezond dus, ook al is het nog zo’n duur en bekend merk.

De gezondheid van een hond is voor een belangrijk deel afhankelijk van de juiste voeding. 70% van ziektes en aandoeningen (jeuk, tandsteen, allergieën) geneest spontaan door het geven van de verse voeding. Tannetje Koning geeft uitleg, tips en adviezen.

Vaccinaties onnodig?

Het is de vraag of een huisdier jaarlijks moet worden ingeënt of niet. Het antwoord op die vraag is afhankelijk van de situatie waarin het dier leeft, hoe het verzorgd wordt en of het gezond is.

De meeste entingen werken minimaal vijf jaar en mogelijk zelfs levenslang. Het geven van entingen is niet altijd zo onschuldig als men denkt. Steeds vaker blijkt dat vaccinaties toch meer problemen veroorzaken dan ons en onze huisdieren lief is. Dierenarts Tannetje Koning legt het tijdens de workshop uit en geeft voorbeelden.

Baanbrekend

Tannetje Koning werkt op een geheel vernieuwende wijze, heeft daar inmiddels ruime ervaring mee en zou je met deze workshop wel eens veel reguliere dierenartskosten kunnen besparen. Veel belangrijker echter is dat je huisdier erbij gebaat is.

Ons bewijs wandelt hier op het erf op vier poten rond. Onze hond werd gek van de jeuk en krabde zich volslagen kaal. Antibiotica, prednison en al die andere ellende dienden we haar in uiterste nood toe.

Sinds ze op vers voer zit, is ze een hond met een prachtige volle glanzende vacht. Zonder jeuk. Wij gunnen iedereen een gezonde hond en/of kat en daarom organiseren wij deze workshop.

Het belooft een interessante dag te worden die bol staat van de informatie. Er zijn nog een aantal plaatsjes beschikbaar. Aanmelden kan via de volgende link: Inschrijven Workshop Mijn Kat & Hond Natuurlijk Gezond De kosten voor deze workshop zijn € 95,- inclusief koffie, thee en lunch.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Elles
Door

Elles

op 23 Oct 2012

Ik zet ook mijn vraagtekens bij de jaarlijkse vaccinaties, maar als je je hond in een pension doet moet hij/zij ingeënt zijn. Groeten Elles

themacentrumdezomerhof
Door

themacentrumdezomerhof

op 23 Oct 2012

Hai Elles, Ja, dat klopt, dat is inderdaad een iets lastigere situatie. Maar... sommige pensions nemen ook genoegen met een titerbepaling. Een titerbepaling is een bloedonderzoek (van een enkel druppeltje bloed) om te bepalen of het dier nog genoeg antistoffen in zijn/haar eigen lichaam heeft. Hopelijk is dat een goede optie voor je. Groetjes, Nathallie

elles
Door

elles

op 23 Oct 2012

Bedankt voor de info. Elles

themacentrumdezomerhof
Door

themacentrumdezomerhof

op 25 Oct 2012

Graag gedaan!

Reactie plaatsen