Natuurgeneeskunde
Mieke Zomer
Natuurgeneeskunde
10/18/2012
1 min
4

Tannetje Koning. Workshop holistisch dierenarts

10/18/2012
1 min
4

Holistisch dierenarts schudt honden- en kattenliefhebbers wakker

Tannetje Koning, holistisch dierenarts, is afgestudeerd in de orthodoxe diergeneeskunde, heeft een jaar later het diploma homeopathie gehaald, maar ging toch verder zoeken naar ander geneeswijzen. Inmiddels maakt ze ook gebruik van fytotherapie, behandeling met orthomoleculaire geneesmiddelen, Bach Bloesem Remedies en acupunctuur.

Op 20 oktober 2012 van 9:30 tot 16:00 / 17:00 uur geeft Tannetje Koning in Themacentrum De Zomerhof een workshop over onder meer de zin en onzin van inenten, over brokken en blikvoer en ontwormen bij honden en katten.

Liever geen pizza

Goede voeding voor een hond of kat lijkt zoveel mogelijk op wat een in het wild levende wolf of katachtige eet. Dus vooral vers rauw vlees, gecombineerd met bepaalde groenten.

Droge brokjes zijn voor onze huisdieren vergelijkbaar met diepvriespizza, aangevuld met vitaminepillen, voor de mens. Ongezond dus, ook al is het nog zo’n duur en bekend merk.

De gezondheid van een hond is voor een belangrijk deel afhankelijk van de juiste voeding. 70% van ziektes en aandoeningen (jeuk, tandsteen, allergieën) geneest spontaan door het geven van de verse voeding. Tannetje Koning geeft uitleg, tips en adviezen.

Vaccinaties onnodig?

Het is de vraag of een huisdier jaarlijks moet worden ingeënt of niet. Het antwoord op die vraag is afhankelijk van de situatie waarin het dier leeft, hoe het verzorgd wordt en of het gezond is.

De meeste entingen werken minimaal vijf jaar en mogelijk zelfs levenslang. Het geven van entingen is niet altijd zo onschuldig als men denkt. Steeds vaker blijkt dat vaccinaties toch meer problemen veroorzaken dan ons en onze huisdieren lief is. Dierenarts Tannetje Koning legt het tijdens de workshop uit en geeft voorbeelden.

Baanbrekend

Tannetje Koning werkt op een geheel vernieuwende wijze, heeft daar inmiddels ruime ervaring mee en zou je met deze workshop wel eens veel reguliere dierenartskosten kunnen besparen. Veel belangrijker echter is dat je huisdier erbij gebaat is.

Ons bewijs wandelt hier op het erf op vier poten rond. Onze hond werd gek van de jeuk en krabde zich volslagen kaal. Antibiotica, prednison en al die andere ellende dienden we haar in uiterste nood toe.

Sinds ze op vers voer zit, is ze een hond met een prachtige volle glanzende vacht. Zonder jeuk. Wij gunnen iedereen een gezonde hond en/of kat en daarom organiseren wij deze workshop.

Het belooft een interessante dag te worden die bol staat van de informatie. Er zijn nog een aantal plaatsjes beschikbaar. Aanmelden kan via de volgende link: Inschrijven Workshop Mijn Kat & Hond Natuurlijk Gezond De kosten voor deze workshop zijn € 95,- inclusief koffie, thee en lunch.

Reacties
Categorieën