Pups eten vis

Pups eten vis

Pups eten vis

Je bent er niet alleen nooit te oud voor om van de brokken af te stappen, maar je bent er ook nooit te jong voor. Zelfs de allerkleinsten eten al vis. Zie ze heerlijk genieten.

Het nestje op de video is bij ons grootgebracht. Van de moedermelk gingen ze direct over op vers vlees. Of verse vis. Of verse kip. En óf dat er allemaal in ging!
Onze pups weten dus niet wat brokken zijn. Ze weten niet wat puppybrokken zijn. Of opfokbrokken. Of welke variant dan ook.
Ze eten wat hun ouders eten. Maar dan in kleinere porties.
Precies zoals dat in de natuur gaat.

En als je nu naar die vis kijkt en je vraagt je af hoe dat dan zit met die graten en met die ingewanden?
Nou, die eten ze ook gewoon smakelijk op.

Toen deze hondjes nog een stukje jonger waren, lieten we ze wel de vissen afkluiven en haalden we de grote (ruggen)graat weg. Maar of dat nodig was. Dat weten we niet. Waarschijnlijk niet. Maarja, het zijn natuurlijk wel kwetsbare kleintjes … Dus ons moederhart zei: “Doe die grove graten nog maar niet”. ;-)

Kijk je even mee naar de pups? Vind jij het ook zo koddig om te zien?

Heb jij vragen over het voeren van vers vlees aan je pups?
Stel ze hier!
Wil je antwoorden op deze vragen?
Beantwoord ze hier!

Over de schrijver
Nathalie Steffens is systemisch werker, ondernemer en vriendin van Mieke Zomer. Al jaren draait ze samen met Mieke Zomer het opleidingsinstituut de Zomerhof. Nathalie is zowel opsteller en tevens coach van de Cursus Communiceren met Dieren. Het is haar passie om het systemische werk aan een breed publiek bekend te maken. Onder systemisch werk vallen: familieopstellingen, organisatieopstellingen, bedrijfsopstellingen en mens/dieropstellingen.
Ilse Altena
Door

Ilse Altena

op 24 Jun 2015

Hoi. ..wat een leuk filmpje ....al die pups heerlijk genieten van de vis! Het smaakt ze goed zo te zien. Ze zijn gelijk een poosje zoet! Groetjes

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 24 Jun 2015

Ja, lief hè Ilse?!

Tamara
Door

Tamara

op 24 Jun 2015

Te schattig! Ik kan vreselijk genieten als ik honden zie eten zoals het bedoeld is!

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 24 Jun 2015

Ja, mooi hè Tamara?! Wij ook!

Ryan
Door

Ryan

op 24 Jun 2015

Toen ik een 9-jarige Duitse herder overnam van iemand die er niet meer voor kon zorgen,at hij uitsluitend orgaan/spier en botten,alles rauw. Ik ben daar mee verder gegaan maar vond dat hij toch niet helemaal lekker in zijn vel zat. heel veel jeuk, kleine ontstekingen,geen goede poep. Na drie dagen op een bepaalde brok zag ik hem opklaren, het krabben stopte, ontlasting werd vaster. Zijn wondjes heelden. Kennelijk is vers vlees voor mijn hond niet het einde..kan dat?

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 25 Jun 2015

Hallo Ryan, het kan natuurlijk altijd dat er dieren zijn die er minder baat bij hebben al komt dat zeker niet vaak voor. Maar enkel orgaan/spier en botten komt op ons ook wel erg eenzijdig over. Ook in een vleesdieet is veel afwisseling mogelijk én onze honden krijgen naast het vlees reinigende groenten en 'onkruid' als zevenblad, duizendblad, paardenbloem, brandnetels e.d.

Berna
Door

Berna

op 24 Jun 2015

Mijn hond(je) 7.5KG krijgt al heel lang vers vlees (bevroren) en af en toe een bot of oor. Ik zou hem graag eens een stuk kip willen geven maar hij sleept graag met z'n eten en ik heb geen tuin, woon in een seniorenflat. Heeft iemand een idee? poot van Banjer

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 25 Jun 2015

Hallo Berna, is er misschien de mogelijkheid om een stukje van de keuken of kamer af te zetten zodat hij niet door de hele kamer heen kan? Of op een balkonnetje misschien? Succes!

Marian
Door

Marian

op 13 Jul 2015

Zo fijn om te zien en te lezen , helaas zien wij bij onze beide honden sinds het rauw vlees voeren enorme vachtverandering . Wij geven nu sinds 2 jaar vlees gevarieerd plus lamsrib en strot .Daarbij gepureerde groente en af en toe wat fruit . De vacht van de 5 jarige zwarte hond wordt bruin grijs en van de rood bruine hond 7 jaar wordt het zo licht als bij een Golden retriever met een heel andere structuur bij hun beide net zoals de vacht van een molletje . Het verharen gat maar door en niet zo zuinig het is alsof het sneeuwt als je ze wil aaien . Het zijn beide am. stafs . Hopelijk hebben jullie een idee wat wij hier aan kunnen doen ??? Zijn er al over aan het denken om toch naar een iets betere brok over te stappen wat wij uiteraard zeer jammer zouden vinden . Alvast onze dank . Gr . Sem en Shiva .

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 13 Jul 2015

Hoi Marian, wat vreemd dat hun vacht zo veranderd, meestal gebeurt het juist andersom. Dieren met vachtproblemen krijgen weer een gezonde vacht en hun oorspronkelijke kleur terug. Ik zou hier zo geen antwoord op kunnen geven, maar vanaf 29 juli geeft holistisch dierenarts Tannetje Koning online consulten via de Zomerhof webinars. Dit zou je dan heel goed direct aan haar kunnen vragen!! Het zou zeker heel jammer zijn als je ze geen vers vlees meer zou kunnen geven en misschien is dat helemaal nodig. Succes!

Reactie plaatsen