Mijn kat valt me aan

Mijn kat valt me aan

Mijn kat valt me aan. Een tijdje geleden werd ik benaderd door een oudere man die samen met een kater in huis woonde. Het probleem was dat de kat de eigenaar ging slaan. Voor die tijd gaf de kat wel eens een tikje als hij aandacht of eten wilde, maar plotseling werden het serieuze tikken, met de nagels uit. De man wilde graag weten waar de plotselinge verandering van de kat van kwam en schakelde mijn hulp in.

Mijn kat valt me aan

Op het huisbezoek werd snel duidelijk dat de kat onderzoekend was, vol zelfvertrouwen. Hij vertoonde naar mij toe geen agressie of angst.  De kater accepteerde het gewoon niet dat er niet onmiddellijk werd gedaan wat hij wilde. Als hij wilde eten, moest dat gelijk. Als hij aangehaald wilde worden, mocht je niet wachten…  Hij vond dat hij het voor het zeggen had. Het gedrag werd verergerd door verveling.

Wanneer de kat iets wil, kan dat als hij zich gedraagt

Op mijn advies is de man vanaf dat moment de zaak gaan omdraaien. Als de kat eten wilde, kreeg hij het pas als hij zich gedroeg.  Hij werd aangehaald op de momenten dat de man dat wilde, niet wanneer de kat het eiste.  Als hij iets eiste, werd hij genegeerd. Als de kater probeerde uit te halen, werd hij apart gezet.  En elke dag werd er een paar keer met hem gespeeld om de spanning kwijt te raken.

Door met je kat te clickeren leer je hem veel nieuws

Ik adviseerde ook nog om een clickertraining met de kat te doen. Miriam Fields-Babineau heeft hier een leuk boekje over geschreven.  De man heeft het clickeren heel actief opgepakt en elke dag met de kater geoefend. En het probleem is volledig opgelost.  Clickeren is een leuke manier om je kat allerlei handige dingen aan te leren (bijv. komen als hij wordt geroepen, in de reismand gaan zitten , etc.) en het is ook gelijk een geweldige manier om duidelijk te maken aan een kat dat de mens de ‘baas’ is. Dat moest deze kat leren.


Heb jij de Gratis tips om zelf met jouw kat te praten al opgehaald? Of uitgeprobeerd? Dit is jouw kans om het Communiceren met Dieren echt uit te proberen. Helemaal zelf!

Over de schrijver
Harvey
Door

Harvey

op 26 Feb 2015

Wat leuk om dit te lezen. Ik doe zelf nu en dan clicker training met mijn kat. Ik gebruik geen clicker, maar maak een klakgeluid met mijn tong. Dan heb ik beide handen vrij. Ze kan nu (op commando) een 'high five' geven, een rondje draaien, op haar zij gaan liggen, zitten. Ik wil nu het blijf commando aanleren al schijnt dat wat lastiger te zijn voor een kat. Het geeft haar in ieder geval afleiding en een lekker hapje!

Laura
Door

Laura

op 26 Feb 2015

Wat geweldig Harvey! Wat super om te lezen! Heb je hier misschien een filmpje van? We zijn heel benieuwd!

sonja
Door

sonja

op 17 May 2015

Onze kater, Odin ( 7 maand), werd met 2 weken halfdood in bos gevonden. Ik heb hem groot gebracht met de fles. Hij is ook net gekastreerd. Zo dat hij gewoon veilig buiten kan. Hij valt mij niet aan, maar wel de kinderen. Omdat hun ook nog klein zijn, 9,7,5 jaar, is het best pittig. Het uitleggen aan hun, hoe ze moeten gedragen en spelen met Odin. Ik heb thuis al een clicker. Nog niet mee getraind. Zal het nu maar met hun doen. Hoop dat het werkt, anders moet Odin naar een ander gezin. Mijn man is geen huisdierfan, dus bij elk aanval van Odin, zegt hij dat hij weg moet. Ondanks dat ik altijd uitleg, dat het aan ons ligt word mijn advies nauwelijks opgevolgd.

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 17 May 2015

Ach Sonja, wat een moeilijke situatie voor jullie. We zouden jullie erg gunnen dat het snel beter wordt. Hopelijk slaat de clickertraining aan bij Odin, zodat alle gezinsleden snel met elkaar in balans kunnen zijn. Wellicht zijn Bachdruppels ook nog een optie. Ben je daar bekend mee? Voor de zekerheid geef ik je even de link; voel je nergens toe verplicht, maar dan kun je even kijken of je dat iets vindt. http://www.goedvoormensendier.nl/bachconsultdieren Heel veel succes.

sonja
Door

sonja

op 17 May 2015

Bedankt voor de tip. Ik ben erg bekend met alle soorten homeopathie, door de kids. We zijn al begonnen. De middelste dochter pakt de opvoeding lekker consequent aan. De zusjes worden ook gecorrigeerd. Leuk om te zien.

sonja
Door

sonja

op 18 May 2015

Vandaag mag Odin voor het eerst naar buiten. Spannend! Mijn dames zijn heel bang dat hem wat gebeurt.

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 19 May 2015

En? Is het goed gegaan, Sonja? :)

Nina
Door

Nina

op 11 Dec 2015

Hallo, Ik weet niet of iemand al eens een kat heeft horen 'schreeuwen' maar dat is dus wat de kat van mijn vriend doet, en het blijft niet bij schreeuwen. Het is een jonge abbesijn, die te vroeg weggehaald is bij de moederpoes (6 of 7 weken), in een flatje woont en niet naar buiten mag. Ik heb het idee dat hij soms erg verveeld is. Ze heeft een jaar geleden een keer vastgezeten aan een halsketting en mijn vriend heeft toen na 2 uur de ketting pas los kunnen krijgen met een schaar. Sinds dit voorval begint ze uit het niets te 'schreeuwen', blazen, aan te vallen en uit te halen. Ik heb het idee dat dit gebeurd wanneer ze mijn vriend en mij niet tegelijkertijd kan zien. (Geen controle) maar laatst zat ik op de bank en toen kwam ze van uit een andere kamer aangerend, begon ze te schreeuwen en gericht aan te vallen. Dit duurde 20 minuten. Haar wegduwen maakte het alleen maar erger. Ik durf niet zo goed meer naar mijn vriend toe. Waardoor komt dit gedrag en wat kunnen wij veranderen?

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 16 Dec 2015

Hoi Nina, wij kunnen zo helaas niet zeggen waarom hij zo reageert, maar hij lijkt wel een aantal trauma's te hebben opgelopen als ik je verhaal zo lees. Wanneer je precies wilt weten waarom hij dit gedrag vertoont zou je misschien eens kunnen denken aan een consult bij één van onze dierentolken. Ik zal hierbij een link plaatsen naar de pagina waar je meer informatie over zo'n consult kunt vinden. Voel je nergens toe verplicht, het is alleen een tip. https://dierentolk.nl/aanvraag-dierentolkconsult/ Wanneer je weet waarom hij dit doet is het wellicht te verhelpen met een Bachremedie of iets dergelijks. Succes!

Patricia
Door

Patricia

op 20 Mar 2016

Hallo, Ik heb een vraag wat onze kitten van 5maand en betreft. Ze is een Siamees en we hebben haar gekregen toen ze 11 weekjes was. Over het algemeen is ze een hele aanhaling lieve kitten,waar wij zijn is zij ook. Als we in een andere kamer zijn en de deur is dicht dan miauw't ze direct heel hard. Maar zoals we van tevoren al wisten is ze een echte siamees. Druk,actief en heel speels! Dit is heel mooi natuurlijk,want ze heeft allerlei speeltjes,speel hengels, zelfgemaakte doos met T-shirt er omheen,klimpaal etc. Maar nu hebben wij ook een dochtertje van 2jaar en die laat ze niet met rust. Ze blijft mijn dochter bespringen,in haar voeten bijten als ze in haar stoeltje zit. Wanneer ze op de grond ligt,bespringt ze haar op het hoofd en begint der met der poten te tikken dan. Ik doorbreek dan dat gedrag en zet haar op een andere plek neer,maar dit helpt niet. Nu is het zelfs zo erg dat wanneer ze heel dol/actief is ze met opgezette staart,platte oren en haar lichaam zijwaarts gebogen op mijn dochter afsterft en haar dan ook van achter bespringt. Ik weet niet wat ik nog kan doen. Naar buiten wil ik haar nog niet hebben,omdat ze nog niet gesteriliseerd is. Maar mijn dochter kan zo niet meer fatsoenlijk op de grond spelen of rond lopen.

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 20 Mar 2016

Hallo Patricia, dat is inderdaad een hele lastige situatie, waar ik zo ook geen zinnig antwoord op heb. De man in dit artikel heeft een dierentolkconsult aangevraagd en is er op die manier achter gekomen wat er aan de hand was en wat hij eraan kon doen. Wellicht is dat ook een optie voor jou?! Ik geef je in ieder geval de link naar meer informatie hierover en de toegang tot een aanvraag: https://dierentolk.nl/aanvraag-dierentolkconsult/ Ik wens je sterkte met de situatie en succes in de toekomst!

shirly
Door

shirly

op 14 Apr 2016

Hallo Ik heb een gecastreerde kater van bijna een jaar toetsie hij valt niemand aan behalve mij z.n vrouwtje en uit het niets gewoon als ik op de bank zit valt hij mn hand of voet aan en begint te bijten en te krabben Dit doet toetsie al vanaf het begin dat ik hem heb ongeveer 3 maandjes ik weet niet meer wat ik ermee aan moet mischien heeft u een tip ?? Gr shirly

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 15 Apr 2016

Hoi Shirly, heb je de gratis tips al gedownload? Ik kan zo natuurlijk niet even de oorzaak achterhalen, maar misschien is het bij jullie ook niet helemaal duidelijk wie er 'de baas' is of verveelt de kat zich. Wanneer je meer inzicht zou willen krijgen in wat jouw kat beweegt om zich zo te gedragen zoals hij doet, zou je een keer een consult aan kunnen vragen bij één van onze dierentolken. Maar met de gratis tips lukt het jou misschien ook wel om met je kat te communiceren! Veel succes!

portael katty
Door

portael katty

op 28 Apr 2016

Sinds im verhuist ben na 2 tot 3 maanden begin men katin me aa te vallen ze is ongeveer 2 j half . Dit heeft ze nooit eerder gedaan ze valt echt aan om ee prooi te doden lijkt wel. Ze valt meestal men arm aam en dan hangt ze er met haar vier poten in en bijte ze ook nog . Ik weet niet waarom ze dit doet, heeft u een idee of een tip voor me?

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 29 Apr 2016

Hoi Katty, geen idee! Daarvoor zouden we echt verder moeten kijken d.m.v. een gesprek met het dier door de dierentolk. Misschien een optie voor je om zo'n gesprek aan te vragen?!

Caitlin
Door

Caitlin

op 06 Jun 2016

Help! Vorige maand heb ik mijn poes Percy laten steriliseren. Een week na de sterilisatie begon zij ineens mijn kind (3,5 jaar) aan te vallen. Dan heb ik het niet over een tikje of een bijtje maar echt bespringen en bijten krabben tot wij haar te pakken hebben en in een andere kamer stoppen. Heel agressief, echt angstaanjagend. Dit heeft zij nu al 4x gedaan. Ze zit nu tijdelijk bij mijn moeder thuis, maar ook daar komt mijn zoontje regelmatig langs. Ik snap er niks van.... ze reageerd denk ik nu op alle kinderen zo, want als ze een kind buiten hoort begint ze gelijk te blazen....

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 06 Jun 2016

Hoi Caitlin, wat een verontrustende situatie! Wij kunnen zo helaas ook niet zien waarom zij zo doet. Misschien is het een idee om een consult aan te vragen bij één van onze dierentolken?! https://dierentolk.nl/aanvraag-dierentolkconsult/ Veel sterkte en succes!

Reactie plaatsen