Mijn kat kruipt bij de baby in de wieg

Mijn kat kruipt bij de baby in de wieg

Mijn kat kruipt bij de baby in de wieg. Ik vind dat gevaarlijk. Wat moet ik doen?
Oplossing: de wieg verplaatsen.

Ik hoor u lachen.
Maar heus.
Ik ben bloedserieus.

Mijn kat wil mijn baby laten stikken

Er wordt wel eens gezegd dat katten jaloers kunnen zijn op een nieuwkomer, op een baby’tje in huis. De kat zou dan telkens in het wiegje van de baby klimmen en proberen het kind te smoren, dus te laten stikken door op het gezicht van het kindje te gaan liggen waardoor het geen lucht meer krijgt.

Maar waarom gaat de kat dan wel in het wiegje liggen?

Nu heb ik veel katten gesproken maar dit soort verklaringen voor de reden waarom zij in zo’n wiegje klimmen, ben ik nog niet tegengekomen. Wel dat het lekker warm is bij het kindje, of dat het kindje zo lekker ruikt, of dat het bezoek zo vertederd naar het wiegje loopt en dat de kat ook wel iets van die vertedering zou willen voelen. Dat de kat die vertedering mist die er wel was toen de kat nog kitten was.

Maar een heel andere reden waarom een kat graag in het wiegje van een baby zou kruipen, is een niet zo voor de hand liggende. Eentje die je niet zomaar bedenkt. Om die reden uit te kunnen leggen, maken we even een uitstapje.

De aarde bestaat uit vloeibare, vaste en vluchtige energie

Onze aarde is opgebouwd uit vaste en vloeibare materie.
In, op en rond onze aarde heb je allerlei vormen van energie.
Voor dit verhaal beperk ik mij tot de energie in onze aarde. Hierbij kun je denken aan vaste materie zoals steenkool, rotsen, mineralen etc. Maar in onze aardkorst bevinden zich ook bewegende niet-vaste energieën. Denk hierbij aan kolkende lava, olie, gas, onderaardse waterbronnen, onderaardse waterstromen en rivieren.

Onderaardse waterstromen

Nu zijn die onderaardse waterstromen boven de aarde vaak niet te zien voor de leek. En voor diezelfde leek al helemaal niet te voelen.

Wat nu hebben die onderaardse waterstromen met een kat te maken?

Katten gedijen goed op onderaardse waterstromen

Op een of andere manier zijn katten dol op die onderaardse waterstromen. Hoe ze weten dat die stromen er zijn, dat is niet bekend, maar katten vinden het heerlijk om hier op aarde over zo’n onderaardse waterstroom te wandelen. Of als zo’n waterstroom zich onder een huis bevindt, kiezen zij in huis juist dat plekje waar die stroom onderdoor loopt. Katten gedijen er goed op.

Het gaat de kat dus niet om de wieg maar om de waterstroom

Mocht het dus zo zijn dat de kat graag bij de nieuwkomer, de baby, in de wieg gaat liggen, dan zou het zomaar zo kunnen zijn dat de kat er bij toeval achter is gekomen dat die wieg pal boven zo’n onderaardse waterstroom staat. Dan zoekt de kat niet de baby in de wieg op maar wel die waterstroom. Een ander woord voor een onderaardse waterstroom is ‘aardstraal’. Grote kans dus dat de kat niet langer bij de baby in de wieg wil liggen zodra je het wiegje hebt verplaatst. Echt, het is het overwegen waard.

Heb jij ons prachtige ebook Gratis tips om zelf met jouw kat te praten al opgehaald? Het staat vol met leuke tips, trucs en oefeningen om jouw kat beter te leren verstaan! Er zal een hele mooie wereld voor je opengaan!

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen