Luchtballon op De Zomerhof

Luchtballon op De Zomerhof

Afgelopen vrijdag lieten Mieke en ik de hondjes nog even uit op het dijkje, het paadje langs ons huis. Lekker slenterend, beetje keuvelen…. en ineens hoorden we een soort diepe zucht! Verbaasd keken we om en zagen…. whoila… een luchtballon op De Zomerhof. Eén die de dakpannen zo’n beetje van ons huis aftikte. Wat dichtbij!

Luchtballon op De Zomerhof

Van zo’n honderd meter afstand hoorden we de mensen vanuit het mandje met onze cursisten op het erf praten. Of ze hier mochten landen? Hahaha. Wat een gekke gewaarwording.

Wel vaker vliegen de luchtballonnen dicht over, maar zo close was het nog niet eerder.

De ezeltjes vonden dit ook wel een beetje spannend. In volle rengalop renden ze van het gevaarlijke monster weg om weer snel daarop in volle rust te poseren voor de foto.

Kijk maar :

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt.Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Stella Beumer
Door

Stella Beumer

op 15 Aug 2012

Geweldig!! En toch wel weer kenmerkend voor het ezelwezen i.t.t. een paard, dat ze zo snel alweer gekalmeerd zijn. Onze ezeltjes moesten vorig jaar verzet worden. Vooral de oudste is bang voor water, maar we MOESTEN ergens tot aan de buik door het water langs de rivier, geen andere weg mogelijk. Imposant te zien hoe ze zich er na een tijdje toe zette om ons toch te volgen (kwamen ook wel erg veel knuffels en complimentjes aan te pas... :)

themacentrumdezomerhof
Door

themacentrumdezomerhof

op 15 Aug 2012

Tjee Stella, dat vind ik toch wel heel erg bijzonder! Ezels die door het water lopen?! Ongelooflijk. Bij ons hebben ze de eerste periode heel veel moeite gehad met bruggetjes over een beetje water heen. Ondanks knuffels, complimenten, leiderschap, ezelmuesli :-) Heb jij het leiderschap dat zo goed in je vingers dat ze je volgden? Ik ben heel benieuwd.

Stella Beumer
Door

Stella Beumer

op 20 Aug 2012

(Ietswat late reactie:) Ik was samen met de eigenaresse van de ezeltjes. Ik zeg wel 'onze' want ze zijn bijna het hele jaar bij ons, maar ze zijn 'opgevoed' door een vriendin van ons, de eigenaresse. Ik weet niet of ik ze alleen erdoorheen gekregen zou hebben, eerlijk gezegd. Ik heb het gevoel dat de oudste mij echt vertrouwd, maar dat zou ik dan nog een keertje moeten testen. Onze vriendin heeft erg veel tijd met de moeder doorgebracht en haar veel geleerd, o.a. aangespannen ZONDER bit voor haar karretje door het landschap lopen. Ze heeft veel geduld en respect met dieren. Ik denk dat dat heel erg veel uitmaakt.

themacentrumdezomerhof
Door

themacentrumdezomerhof

op 20 Aug 2012

Mooi hoor! En dan ook nog zonder bit :-) Ik word altijd zo blij van dit soort verhalen, dat mensen zo liefde- en respectvol met dieren omgaan. Let's make it a better world!

Stella Beumer
Door

Stella Beumer

op 20 Aug 2012

Oeps... "ietswat" zonder S.... mijn nederlands wordt er ook niet beter op hier in la douce France...

Reactie plaatsen