Kat vermist Hond vermist

Kat vermist Hond vermist

Kat vermist Hond vermist.
Als een dier opzettelijk of per ongeluk is weggelopen, is het zaak om snel te handelen. Neem zo snel mogelijk, liefst binnen een paar dagen na de vermissing, contact met ons op. Honden keren
bijna altijd terug naar exact de plek waar zij hun mensen zijn kwijtgeraakt. Katten zitten vaak op minder dan 50 meter van het huis en reageren niet op roepen.

Kat vermist Hond vermist wat te doen?

Natuurlijk door zelf alle instanties te benaderen, dierenambulance, asiels, Dierenbescherming, dieren.pagina.nl rubriek Vermiste dieren, Amivedi etc., pamfletten met foto en telefoonnummer verspreiden bij supermarkten in de buurt, in bushokjes, prikborden van scholen gebruiken: loof een weekendje Efteling uit voor het hele gezin, moet jij eens kijken hoe groot het leger kinderen is dat naar jouw dier op zoek gaat; schakel de plaatselijke speurhondengroep in. Ken je een trainingsveldje waar wekelijks bijvoorbeeld pakwerk wordt gedaan, dan wordt daar vaak ook met de honden gespeurd. Overtuig de leiding ervan dat dit een erg leuke en waardevolle training is voor de honden etc. etc. Zit er toevallig bij jou in de buurt een reddingshondengroep? Deze honden zijn getraind in het zoeken naar mensen maar wie weet hebben ze er een goed hondje tussen lopen dat op andere dan op mensengeuren kan zoeken.

Met je dier in contact komen

Om met je dier in contact te komen kun je de Gratis tips om zelf met je hond of kat te praten downloaden.
Hier staan zeer bruikbare tips in om contact met jouw geliefde huisdier te herstellen.
Volg de instructies en oefeningen stap voor stap en misschien krijg je contact met jouw dier!

Dieren aanmelden bij websites

Meld je vermiste dier ook aan bij de volgende sites:

De dierenambulance in jouw regio
www.vermistedierenregister.nl/
www.riemax.nl
www.marktplaats.nl
www.marktnet.nl
www.hartvoordieren.nl
http://www.daisy.nl/main/n
http://www.daisy.nl/informatie/databanken.php
http://www.dierenvermistonline.nl/
http://www.dierendisk.nl/vermist.htm
http://www.amivedi.nl/
http://www.binnenbeest.be
http://www.huisdieren-herplaatsing.nl/Vermist.htm
http://www.dierencentrale.nl/
http://www.honden.nl/Dierenasiel/Vermist/

Facebook staat inmiddels vol met groepen voor Vermiste en Gevonden Dieren

Begin ook onmiddellijk zelf signalen aan het dier af te geven in de vorm van Meditatie voor vermiste dieren:

Meditatie voor vermiste dieren

Ga in een makkelijke stoel zitten, zet je voeten plat op de grond en doe je ogen dicht. Haal een paar keer diep adem en voel of je ergens spanning vasthoudt. Adem in die plekken en laat de spanning op de uitademing los. Ga nu met je aandacht naar je hart en voel al je liefde voor je dier. Voel al die liefde in je hart. Stel je nu voor dat je je dier voor je ziet. Met dat beeld duidelijk in gedachten, stuur je een lichtstraal vanuit je hart naar het dier. Terwijl je dat doet, zeg je tegen je dier: “Kijk uit naar dit licht. Dit licht brengt je thuis. Blijf ernaar uitkijken en het brengt je weer thuis”. Je vormt dan een warm lichtbaken voor je dier. En een extra visualisatie voor de gevorderden: stel je -als extra richtpunt voor je dier- een omgekeerde pyramide voor. De punt wijst van bovenaf naar jouw huis. De vierkante basis reikt tot aan de hemel en is dus vanaf alle kanten zichtbaar. Laat de pyramide telkens van kleur veranderen. Laat de pyramide de geur afscheiden waar jouw dier dol op is (beloning, vis, runderlong). Laat de pyramide de geluiden afgeven die voor jouw dier bekend zijn en waarop jouw dier altijd reageert (clicker, schudden met doos brokjes, vullen van de etensbak). Vertel het dier dat de pyramide hem/haar de weg naar huis wijst.

Deze visualisaties kun je op je werk doen of onderweg. Je hoeft hiervoor niet thuis te zijn.

Probeer aan je dier te denken met alle liefde de in je zit

Vind je dit moeilijk of ben je hiervoor te emotioneel, steek dan een waxinelichtje aan. Zet het voor het raam en denk aan je dier. Probeer met alle liefde die je in je hebt, aan je dier te denken.
Doe dit zo vaak je kunt of als je er behoefte aan hebt.
Ben je emotioneel van slag, bestel dan flesje Rescue Remedie van Bach. Het is een homeopathisch middel en het helpt je te kalmeren en helder te blijven denken.

Als een dier ons of jou doorgeeft hoe zijn omgeving eruitziet

Als het dier zo veel informatie heeft gegeven dat je de omgeving waar hij is, kunt herkennen, neem je sterk ruikend voedsel, speeltjes en zijn vervoerbox mee in de auto, als je hem op die plek gaat opzoeken.
Zorg dat je goed ruikbaar bent. Doe bij je zoektocht kleren aan die je al een paar dagen aan hebt.
Neem een busje talkpoeder mee. Spriets daarmee in de wind op neushoogte van het dier als het naast je zou staan en bepaal zo waar de wind vandaan komt: spaar je stem want tegen de wind in roepen, heeft geen zin.
Neem het slaapdekentje van je dier mee. Klop dat hier en daar met de wind mee uit.

Tip van een dierenarts: spaar je eigen urine op en markeer het zoekgebied hiermee.

Doe dit wel tot op ongeveer 1 meter hoogte van de grond tegen de bomen zodat honden niet over jouw geurvlaggen heen kunnen plassen.

Ga je in het donker zoeken, neem dan een goede zaklamp mee. Dierenogen reflecteren in het lamplicht.

Mediteer tijdens je zoektocht

Neem een stoel mee of ga op de grond zitten en doe de Meditatie voor vermiste dieren. Stel jezelf voor dat jij het warme lichtbaken bent waarop je dier zich kan richten.

Visualiseer een lichtstraal die naar je dier gaat. Laat het dier jouw energie voelen terwijl je in de buurt bent, zodat het zich nog meer op zijn gemak gaat voelen en zijn vertrouwen terugkrijgt. Roep je dier met een vrolijke stem en laat het voedsel en de speeltjes hem verleiden.

Visualiseer dat jouw dier naar huis komt

Als het dier niet tevoorschijn komt, zend je het een visualisatie van hoe het zelf naar huis kan komen. Teken in gedachten een kaart voor hem. Welke huizen, gebouwen, bomen en hekken passeert jouw dier, en aan welke kant van zijn lichaam staan die? Wees zo duidelijk als je maar kunt. Hierbij is je visualisatietechniek essentieel. Visualiseer je dier, terwijl het naar huis loopt, de deur binnenkomt en ontspannen op zijn favoriete plek gaat liggen.

Vang je eigen dier

Plaats ’s avonds eventueel op die plek een vangkooi (vraag er eentje te leen bij het asiel) en maak van het dekentje van het dier een veilig holletje in deze kooi. Controleer de kooi zo vroeg mogelijk de volgende ochtend.

Je kunt ook nog verder gaan kijken dan het gebied waar je hebt gezocht. Soms hoef je maar een klein stukje verder te gaan. De informatie die je van mij kreeg, kan slaan op dingen die hij op zijn tocht heeft gezien en die iets voor hem betekenden, maar die hoeven niet noodzakelijkerwijs daar te zijn waar hij nu is. Schrik er niet voor terug vrienden te vragen je te helpen zoeken. Stel een reddingsbrigade op. Soms is het het beste laat in de avond te gaan; als het stil is, voelt het dier zich veiliger dan temidden van de drukte en het verkeer overdag.

Blijf je dier steunen

Jouw niet aflatende communicatie in de vorm van het liefdevolle warme lichtbaken dat je voorstelt, kan een geweldige steun voor het dier betekenen. Blijf ook altijd in de tegenwoordige tijd aan het dier denken en erover praten. Zelfs na een jaar zijn er nog dieren teruggekeerd naar hun oude huis. Geef de moed niet op. Ook afstanden zijn geen probleem voor dieren. 200 km wordt gewoon in drie tot zes weken afgelegd.

Is je dier weer terug, meld dit dan zo snel mogelijk bij alle aangemelde instanties.
Geef je dier Rescue Remedie van Bach. Het helpt ‘m snel te acclimatiseren.

Houd je dier in de gaten. Gaat het na verloop van tijd merkwaardig gedrag vertonen of wordt het lichamelijk ziek, dan kan het zijn dat het zijn vermissing als traumatisch heeft ervaren. Geef je dier dan Star of Bethlehem van Bach. Dit kan het trauma bij mens en dier neutraliseren.
Ben je zelf op en uitgeput van het zoeken naar je dier, koop dan een flesje Olive van Bach. Dat is een potje energie dat je kunt gebruiken na zware lichamelijke en geestelijke inspanning.

Ken jij iemand van wie het dier is weggelopen? Deel dit artikel dan op facebook en stuur hem of haar dan meteen dit artikel op! Wie weet help jij hem/haar zo het dier terug te vinden.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
jolanda
Door

jolanda

op 20 Nov 2013

Beste mensen, Kunnen jullie mij tips geven om goed te aarden? Hebben meer mensen hier moeite mee of ben ik de enige? Groeten van Jolanda

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 21 Nov 2013

Jolanda, je bent niet de enige. We kunnen er voetbalstadions mee vullen, met mensen die niet goed gaard zijn. Tik op deze site even Aardingsmeditatie in. Dan heb je in elk geval een opstapje. Verder kun je hetzelfde middel gebruiken als in het artikel Angstige kat. Er gaat nog veel meer informatie komen over aarden en beschermen. Maar die is er nog niet ... dus daarom maar even deze noodgreep. Heb je hier iets aan?

Reactie plaatsen