Kat eet hele kippenvleugel

Kat eet hele kippenvleugel

Kat eet hele kippenvleugel

Mauwie had haar hele leven op brokjes gezeten. Langzaam zijn haar mensen overgeschakeld op vers vlees en vandaag krijgt ze voor het eerst een hele kippenvleugel. Dat is spannend! Hoe zou ze reageren?

Nou, Mauwie vindt er helemaal niets spannends aan. Ze eet ervan, loopt ermee door het huis alsof het een prooi betreft en eet dan weer trots verder!
Wat vind jij in je hart leuker om te zien? Deze kat die vers vlees eet, of een kat die chemische brokjes eet?

Heb jij een filmpje van jouw kat die vers vlees of verse vis eet? Stuur je het naar ons op? Naar info@dezomerhof.nl
Dan plaatsen wij jouw filmpje op deze site erbij.

Heb jij vragen over het voeren van vers vlees aan je kat?
Stel ze hier!
Wil je antwoorden op deze vragen?
Beantwoord ze hier!

Over de schrijver
Nathalie Steffens is systemisch werker, ondernemer en vriendin van Mieke Zomer. Al jaren draait ze samen met Mieke Zomer het opleidingsinstituut de Zomerhof. Nathalie is zowel opsteller en tevens coach van de Cursus Communiceren met Dieren. Het is haar passie om het systemische werk aan een breed publiek bekend te maken. Onder systemisch werk vallen: familieopstellingen, organisatieopstellingen, bedrijfsopstellingen en mens/dieropstellingen.
yvon smit
Door

yvon smit

op 24 Jun 2015

hai, goed idee, maar hoe zit dat met kleine restbotjes en wordt het ergens bep. tijd in gekookt of zo? bedankt, yvon

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 24 Jun 2015

Hallo Yvon, wat ze laten liggen ruim je op, maar de kip mag absoluut NIET gekookt of anderszins verwarmd worden!! De botten worden dan namelijk keihard en als ze dan versplinteren zijn ze vlijmscherp. Dat zou gevaarlijk worden. Als je kat brokjes gewend is moet je wel geleidelijk overschakelen op vlees, het spijsverteringssysteem werkt bij brokjes namelijk anders dan bij vlees.

Fransis Veen
Door

Fransis Veen

op 24 Jun 2015

heel mooi, maar..die botjes??? mij is altijd verteld dat kippebotjes kunnen versplinteren in de darmen van een poes

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 24 Jun 2015

Hoi Fransis, zolang de kip maar niet verwarmd is geweest kan het geen kwaad. Maar dus niet de kip koken of iets dergelijks! Dat verandert namelijk de structuur van het bot en dan wordt het gevaarlijk.

Saskia Straver
Door

Saskia Straver

op 24 Jun 2015

ik wil mijn katten al een hele tijd overzetten op vlees aangezien mijn hond dat ook al z'n hele leven eet. Maar ze halen er tot nu toe hun neus voor op, behalve als ze kunnen stelen van mijn hond ;-). Hoe krijg ik ze zover dat ze ook aan het vlees gaan? Bedankt Saskia

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 24 Jun 2015

Hallo Saskia, ik weet natuurlijk niet of je dat al doet, maar je moet ze er heel geleidelijk aan wennen. Dieren die hun hele leven al gewend zijn brokken te eten kun je niet zomaar vlees voorschotelen. Hun spijsverteringssysteem is daar niet op voorbereid en dan zullen ze het weigeren omdat ze het niet verteren kunnen. Succes!

Marja
Door

Marja

op 24 Jun 2015

Ik geef mijn kat DARF-kat voer, dit is biologisch dynamisch vlees en het is oorspronkelijk eerst voor honden geproduceerd. Ik kies voor dit (heel gezonde) voer omdat ik het niet zo'n lekker idee vind dat de kat/hond het eten door het huis sleept. Wat ze wel doet is dit uit de bak sleuren en als prooi opeten :)Zie extra info: Wat is DARF, horen wij u vragen. Is dit weer het zoveelste merk vers vlees?Het antwoord op deze vragen is voor ons heel eenvoudig. DARF is in eerste instantie gemaakt voor de eigen honden van een slagerij in Amersfoort. Het was nooit de insteek om dit voor zoveel mensen te maken als we momenteel doen. DARF is opgebouwd uit eerlijke grondstoffen, afkomstig uit biologische landbouw. Deze ingredienten zijn (al doet geen mens dat meer) voor menselijke consumptie geschikt. De samenstelling van DARF is op de website darf.info terug te vinden.Enkele voordelen van DARF op een rijtje:in DARF zit geen rijst De benodigde mineralen en vitaminen in DARF wordt gehaald uit de biologische groenten en de samenstelling van verschillende biologische vleessoorten. Er worden geen voedingssupplementen (premix) toegevoegd. DARF wordt geleverd in blokken van ongeveer 300 gram. Doordat er geen producten zijn toegevoegd die vocht absorberen (bijvoorbeeld rijst) lekt het ontdooide vlees vocht DARF is grof gemalen.Met diervriendelijke hartegroet!

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 25 Jun 2015

Dankjewel Marja! Dat klinkt allemaal heel goed!

Marieke
Door

Marieke

op 24 Jun 2015

Ik geef mijn kat biologische KVV (voorgemalen en samengesteld vers vlees) en soms een kipkarkas oid. Ik vond het makkelijker dan 100% Barf omdat ik op deze manier niet zelf de juiste combinatie vlees bij elkaar hoef te zoeken en te hakken ed (ben zelf vegetarier haha). Die goede combinatie is blijkbaar wel belangrijk. Ik stopte met brokjes voeren nadat er tandsteen was geconstateerd bij mijn rode kater. Het leek me geen goed plan om dat tandsteen om de zoveel tijd weg te moeten laten halen...onder narcose. Hij eet goed, hoefde er niet aan te wennen, wel aan de karkassen. Maar ondertussen blijft hij nog wel brokjes stelen bij de buurkatten...tjah

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 25 Jun 2015

Hallo Marieke, fijn dat je dit met ons en iedereen deelt, zo brengen we elkaar weer ideeën!

Anne Bekkers
Door

Anne Bekkers

op 24 Jun 2015

Ik denk dat het niet uitmaakt als vlees eerst ingevroren is geweest, klopt dat voor zowel hond als kat? En vraag me eigenlijk af waar je dat kan bestellen en of het erg duur is? Verder vraag ik me dan ook af hoeveel je een hond of kat moet geven maar daar zijn wellicht richtlijnen over. :) En een andere vraag is of katten en honden alle rauwe botten kunnen verdragen of alleen kip. Groetje Anne

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 25 Jun 2015

Hallo Anne, het maakt inderdaad niet uit of het vlees ingevroren is geweest. Je kan het bij dierenzaken kopen, maar je kunt het ook in grote partijen bestellen. Dan bezorgen ze het meestal aan huis. Voor adressen moet je even googlen, er zijn vele verschillende. Het is dan wel handig als je er een aparte vrieskist voor hebt. Ik denk niet dat het duurder is dan brokken, zeker als je het in grotere hoeveelheden tegelijk kunt kopen. Katten en honden kunnen alle botten verdragen zolang je het vlees en de botten maar niet verhit. Succes!

Jolanda
Door

Jolanda

op 25 Jun 2015

Ik had al eens informatie gelezen over vers vlees aan dieren. Aangezien ik voorstander ben van goed en natuurlijk voedsel wilde ik dit ook aan Luna onze poes geven. Ze komt uit een asiel maar proberen kan geen kwaad dacht ik Nou, nee dus. Ik had het vlees op een bord gedaan, Luna rook er aan en rende daarna de deur uit en ging in de schuur zitten. Tot ze hoorde dat de brokjes in haar bakje werden gedaan is ze weer terug gekomen. Daarna maar brokjes blijven geven.

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 25 Jun 2015

Hallo Jolanda, misschien was je een beetje te enthousiast?! Als een dier altijd gewend is geweest aan brokken moet je heel geleidelijk overschakelen op vlees. Het spijsverteringssysteem moet er namelijk ook aan wennen, net als Luna blijkbaar! :-)))

Jocelyn
Door

Jocelyn

op 26 Jun 2015

mijn kat van een half jaartje oud eet al vanaf haar kitten tijd vers vlees en brokjes. Dit werd zo gedaan zodat de nieuwe eigenaren de kittens van alles konden geven.Ik geef haar nog steeds van beide. Haar brokjes staan er altijd. En ze krijgt 2x op een dag vers vlees waar ze echt helemaal dol op is. Ik geef haar van alles en laatst heeft ze zelfs eenden nek gegeten. Hmm... smullen maar! Gelukkig geef ik het haar buiten, anders had dat voor mij nog wel een puntje geweest. Ze heeft ook wel eens een ontdooid kuikentje te pakken gekregen binnen, maar daar werd ik niet blij van binnen ;)Ik geef haar ook vis, maar nou zou ik heel graag willen weten welke vis er niet geschikt is voor katten. Meestal haar ik afsnijsels bij de visboer. Dat vind ik nog wel lastig, kan een kat alle vis eten die bij de visboer te halen is.Groetjes, Jocelyn

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 27 Jun 2015

Hallo Jocelyn, Het lijkt mij wel dat alle vis geschikt is. Ik kan me voorstellen dat je sommigen niet echt aantrekkelijk vindt. Persoonlijk zou ik een zeewolf met zijn lange scherpe tanden laten liggen..

Iris Bannink
Door

Iris Bannink

op 29 Jun 2015

Mijn kat heeft 2 jaar barf rauwvoer gehad sinds zij bij mij is komen aanlopen.Nu zijn wij erachter gekomen dat ze aangeboren suikerziekte heeft en slecht funtionerende nieren.Nu moest ik omschakelen naar dieetbrokken en dagelijks 2x een medicijn voor haar nieren.Als ik dat rauwvoer door zou geven, zou zij overlijden zie de dierenarts.De buikschildklier? ( ken alleen de duitse term Bauchschilddrusse)wordt door de dieetbrokken stilgelegd. Dus jammer maar helaas kan ik dat ruawvoer nu niet meer geven.

Evelyn Engel
Door

Evelyn Engel

op 13 Jul 2015

Onze kat Cheeko kwam met 10 weken bij ons wonen en ik gaf hem Royal canin brokjes en Almo nature natvoer, het liefst alles zonder kunstmatige kleur,geur, smaakstoffen en suikers. Later gaf ik hem carnibest, vers vlees uit de dierenwinkel, omdat ik hoorde dat dit zo goed was voor een kat, ze zijn tenslotte voor 90% vleeseters! Op het moment krijgt Cheeko onbeperkt brokjes, bakje staat altijd vol, af en toe in de ochtend een blikje Almo nature en in de avond altijd 1 ons Carnibest. En hij vind het heerlijk!

Manuela Schoofs
Door

Manuela Schoofs

op 21 Jul 2015

Kun je de kat ook sardientjes geven uit een blikje en is dat dan ook gezond voor ze. Vers vlees is goed verteerbaar, moet je daar dan ook meer van geven dan van gewoon blikvoer en hoeveel moet je dan geven per dag. Alvast bedankt, Manuela

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 22 Jul 2015

Uit een blikje kan ook Manuela, al is echt vers natuurlijk het allerbeste. Het klopt dat je bij vers voeren meer moet geven dan wanneer je brokken of blikvoer geeft. Hoeveel precies is een kwestie van uitproberen, dat is bij elk dier weer anders. Succes!

jeannette
Door

jeannette

op 10 Oct 2019

mogen ze ook kippenkarkas- omdat ze ook vleugels mogen?

Medewerker
Door

Medewerker

op 10 Oct 2019

Hallo Jeannette, dat mag, zolang je het maar op geen enkele manier eerst hebt verhit. Door verhitting verandert de structuur van de botten, waardoor ze splinteren en vlijmscherp worden.

Reactie plaatsen