Is intuïtie bij dieren wetenschappelijk bewezen?

Is intuïtie bij dieren wetenschappelijk bewezen?

Is intuitie bij dieren wetenschappelijk bewezen? Er is een wetenschapper die intuïtie bij dieren en communicatie door dieren uitgebreid heeft onderzocht en bewezen. Zijn naam is Rupert Sheldrake. Het boek dat hij hierover heeft geschreven heet: Honden weten wanneer hun baasje thuiskomt. In zijn boek beschrijft Sheldrake vele verhalen van honden die helemaal uit hun dak gaan op het moment dat hun mensen in de auto stappen om weer naar huis te rijden. Nu kun je denken dat die honden dat gedrag standaard op een bepaald moment op de dag vertoonden, maar Sheldrake heeft bewezen dat dat wel al te simpel is gedacht.

Is intuïtie bij dieren wetenschappelijk bewezen?

Dat heeft Sheldrake als wetenschapper dus zeker gedaan. Ook als iemand op een dag bijvoorbeeld bij verrassing eerder thuiskwam dan normaal, dan was een half uur eerder al aan de hond te zien geweest dat zijn mens in de auto stapte op weg naar huis. Zelfs de partner van een stewardess die eigenlijk nooit wist wanneer ze weer thuis zou komen, kon aan het gedrag van de hond zien dat hij de koffie alvast wel kon gaan zetten.

Voor een interview met Sheldrake klik je op: Interview met Rupert Sheldrake.

Persoonlijke ervaring van intuïtie bij dieren

Persoonlijk heb ik het wel eens meegemaakt toen wij uit Frankrijk terugreden naar Nederland en bij Antwerpen in noodweer terechtkwamen. Op de snelweg moesten we een noodstop maken en we konden net voorkomen dat we de vangrail in reden. In die tijd bestond de mobiele telefonie nog niet. Eenmaal thuis meldde een van de achterblijvers dat de hond opeens hijgend was opgesprongen en erg onrustig was geworden. Na een kwartiertje was de rust weergekeerd. Het zal je niet verbazen dat de reactie van de hond op exact hetzelfde tijdstip plaatsvond als het moment waarop wij de noodstop maakten.

Aan onze hond Liza kan ik bijvoorbeeld ook zien wanneer Nathalie terugkomt van een wandeling in het natuurgebied. Ze is dan voor mij nog volledig uit zicht maar aan het gedrag van Liza kan ik ongeveer inschatten hoe laat Nathalie ongeveer thuis zal zijn.

Misschien heb je zelf ook wel zo’n verhaal. Wij vinden het heel erg interessant om het jouwe hieronder te lezen. Wat heb jij meegemaakt met je dieren? Iets waaruit bleek dat dit telepathie moet zijn geweest?

Je kunt leren communiceren met dieren tijdens onze Cursus Communiceren met Dieren.
Ook kun je de ervaringen van cursisten lezen in het boek Dieren – Sprekend als Mensen.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Terry
Door

Terry

op 02 Jan 2014

Of dieren intuïtie hebben is me al lang geleden duidelijk geworden. Na een autovakantie in Griekenland kwamen we thuis en binnen 10 minuten was er een telefoontje van mijn neef en zijn vrouw, waar Dopey, onze parkiet, logeerde. Dopey was al 15 jaar oud en altijd vrij tam geweest. Mijn neef vertelde dat Dopey als een wilde door de kooi vloog en of we hem zo snel mogelijk kwamen halen. Vervolgens hield hij de hoorn bij de kooi en na een paar minuten praten tegen Dopey werd het weer rustig. Omdat het al laat in de avond was toen we, doodmoe, thuis kwamen hebben we het afhalen tot de volgende dag moeten uitstellen, maar Dopey is die laatste uurtjes rustig gebleven. Helaas was dat zijn laatste logeerpartij, want met Kerstmis van dat jaar vonden we hem op de bodem van de kooi... onze overjarige maar altijd opgewekte Dopey.

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 03 Jan 2014

Bijzonder verhaal Terry. Op afstand en toch zo duidelijk contact! Wat ik ook mooi aan je verhaal vind, is dat je neef de hoorn gewoon bij de kooi heeft gehouden en jij tegen Dopey gepraat hebt. Het is zo natuurlijk en ondertussen voor ons ook de normaalste zaak van de wereld. Maar wat zullen veel mensen er nog van op kijken :-)

Reactie plaatsen