Hoe sluit ik mij af voor dierenleed?

Hoe sluit ik mij af voor dierenleed?

Hoe sluit ik mij af voor dierenleed? Wat moet ik doen als ik langs een wei loop met maar één paard erin? Ik voel gewoon dat ie ongelukkig is zo in zijn eentje!  Wat moet ik doen als ik zie dat sommige paarden op de pensionstal echt nooit hun box uitkomen? Ik zie ze wegkwijnen! Het grijpt me bij mijn maag. Als ik een vrachtwagen varkens voorbijrijd, voel ik mij schuldig en naar. Ik kijk maar liever niet. Soms heb ik er de hele dag nog last van. Wat kan ik doen?

Trucjes om met dierenleed om te gaan

Allemaal vormen van dierenleed waar veel vrouwen tegenaan lopen. De een heeft er meer last van dan de ander. De een heeft net een beter trucje om ermee om te gaan dan de ander. Er zijn legio manieren om je af te sluiten voor leed waar je niets aan kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan visualisaties, meditaties, aan bach-bloesems, mineralen, celzouten, hart-energie, engelenenergie. En er zullen nog veel meer opties zijn die stuk voor stuk doeltreffend werken.

Zelf doe ik maar wat

Voor mijzelf kan ik een arsenaal aan trucs tevoorschijn halen als ik last heb van een mens, een dier of een situatie.
Ik zet niet meteen het zwaarste in, maar begin met het mildste middel. Al naar gelang de situatie.
Waarom ik wat doe is mij eigenlijk een raadsel maar zo veel dingen die ik doe zijn voor mijzelf een raadsel. En misschien heet dat nu net wel intuïtie.

Maar misschien ligt het ook wel aan je ontwikkeling in gevoeligheid. Hoe gevoeliger je bent en wordt, hoe meer bescherming je nodig hebt. Hoe meer mogelijkheden je krijgt aangereikt om steeds beter en op een steeds dieper niveau goed voor jezelf te zorgen. Wie zal het zeggen.

Met mijn dochter op reis naar India

Ik kan mij herinneren dat ik in 2007 samen met mijn dochter door India trok. Het was een hel van een vakantie. De nieuwsberichten die vandaag de dag over India naar buiten komen, zijn het topje van de ijsberg. Wat een k-land! Deze k- mag door mannelijke en vrouwelijke lezers overigens naar eigen believen worden ingevuld.

Vanaf hier alleen verder lezen als je een sterke maag hebt

Vanaf hier kan het verhaal je diep in je wezen gaan raken. Je kunt er dagen ontdaan van zijn. Ik waarschuw je nu al. Kun je niet tegen walgelijk mensen- en dierenleed, lees dan niet verder. Ook niet uit nieuwsgierigheid.
Maar bestel meteen Centaury van Bach. Haal het maar bij De Tuinen.

Wij gunnen jou je ervaring met Centaury. Vandaar dat we deze informatie met je delen.

Last van mensenleed in India

In 2007 was ik een compleet ander mens dan anno nu. Nu zou ik daarom intuïtief naar een ander middel grijpen dan ik toen deed. Denk ik. Vermoed ik. Toen volstond in elk geval voor mij Centaury van Bach.

Liepen we in India door de dichtbevolkte gebieden waarbij het bijna onmogelijk was een ander per ongeluk aan te stoten, dan dankte ik Bach dat hij Centaury had uitgevonden; had ik last van het aanhoudende volstrekt nutteloze geclaxonneer van alle auto’s tegelijk in de kilometers file plus alles wat voor een auto doorging, dan nam ik mijn twee druppeltjes Centaury en ‘verdween’ de last van de herrie; moest onze chauffeur voor de zoveelste keer plots uitwijken voor een oploopje omdat er weer eens iemand net was doodgereden waarbij armen en benen bezaaid over de weg lagen, dan nam ik Centaury en had ik geen last van alles wat ongevraagd mijn netvlies binnenkwam. Ik kon ernaar kijken en hoefde het niet te voelen. Centaury was mijn redding.

Last van dierenleed in India

Dat was het ook toen we bepakt met als gift tientallen flesjes Bach Rescue en T-Trea, Brooke Hospital opzochten in Delhi. Ik wist van tevoren dat ik het daar zwaar zou krijgen en nam daarom preventief Centaury in. Ik adviseerde mijn dochter dat ook te doen. Zij hoefde niet.
Ik kan alleen beschrijven wat we daar aantroffen: wandelende skeletten van paarden en ezels die al veel te lang geen pluk gras of hooi meer hadden gezien; etterende open wonden die leken op de plaatselijke MacDonalds-drive-inn voor vliegen, paarden met doorgeknakte benen, paarden zonder hoeven, paarden zonder ogen, paarden en ezels die wel ogen hadden maar als je erin keek, keek je de dood in de ogen, paarden- en ezelveulens van een paar maanden oud die nu al lasten moesten dragen … Veel paarden mankeerden niet voor de eerste keer iets. Gezien hun littekens, de aard en de omvang ervan waren ze al veel vaker ernstig ziek geweest.
Maar dat is niet zo verrassend in een land waar de waarheid heerst dat je een ziek paard of een zieke ezel met name benzine moet laten drinken. Dan knapt ie wel op. En als dat niet helpt, dan moet je iets anders bedenken. Misschien helpt het bij dit beest wel als je teer in zijn keel douwt.

Draait je maag al om? Dan ben jij gebaat bij Centaury. Nu meteen.
Puur innemen: 2 druppels onder je tong.

Goed. Dit is dus het verhaal. Ik kon met die twee simpele druppeltjes Centaury onder mijn tong waarnemen zonder te voelen. Bij het aanschouwen van elk verminkt dier heb ik Dr. Eduard Bach op mijn blote knietjes bedankt.

Mijn dochter die geen Centaury hoefde, stond halverwege ons bezoek in de goot te kotsen en wilde niet meer ‘naar binnen’.

Centaury van Bach

Overtuigd? Centaury van Bach. Meteen doen.
Waar heb jij last van? Van situaties? Van dieren? Van mensen? Misschien kunnen wij je helpen. Wij denken graag met je mee.

Misschien heb je ook iets aan onze Gratis tips om zelf met jouw hond, kat of paard te kunnen praten! Door o.a. het aarden, zoals dat wordt beschreven, kun je ook beter omgaan met alle ellende van buitenaf. Het e-book is gratis. Veel plezier ermee.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Harvey
Door

Harvey

op 26 Feb 2015

Hoi, volgens mij hebben alle dieren (inclusief mensen) bepaalde basisbehoeften. Elke dag eten en drinken, een veilige schuilplek etc. Daarom snap ik mensen niet die zo met dieren omgaan. Zelf wil je toch ook niet mishandeld worden? In arme landen waar mensen weinig opleiding kunnen volgen, is het soms onwetendheid en frustratie (door levensomstandigheden?) waardoor de omgang met dieren zo uit de hand loopt. Kun je je van zulk leed afsluiten? Dat denk ik niet. Misschien moet je een manier vinden om dat dierenleed tegen te gaan. Bijvoorbeeld via een stichting die zich inzet om dierenleed tegen te gaan. Dus actie in plaats van je afsluiten?

Laura
Door

Laura

op 26 Feb 2015

Bedankt voor je reactie Harvey. Wat is het onvoorstelbaar he? Gelukkig is er in India de organisatie Brooke Hospital for Animals die de dieren gratis helpt met medische zorg en daarnaast de bevolking informatie verstrekt hoe je beter met je dier om kan gaan om hem/haar gezond te houden. Deze organisatie steunen we dan ook van harte. Van de opbrengst van onze ezelwandelingen gaat ook standaard een bepaald percentage naar deze geweldige stichting.

Reactie plaatsen