Hoe krijg je een koe goed op de foto?

Hoe krijg je een koe goed op de foto?

Petra heeft bij ons de cursus gevolgd. In dit verhaal vertelt ze hoe ze de vaardigheden die ze bij ons heeft geleerd, heeft ingezet.

Omdat ik veel van schilderen houd, ben ik altijd op zoek naar mooie taferelen die ik fotografeer en vervolgens na ga schilderen. Zo ook een poosje geleden. Ik zat op de fiets op weg naar een vriendin en reed langs een weide met een drietal koeien. Ik houd ervan dieren te schilderen dus deze dames trokken direct mijn aandacht.

Het was een mooi plaatje, de koeien in de weide, met een mooie achtergrond van bomen en ander groen dat hen omringde. Dat was iets wat ik wilde schilderen. Hun weiland grensde aan de weg maar de koeien stonden op dat ogenblik te ver in het land om een goede mooie foto te maken.

Maar ja, hoe krijg je een koe goed op de foto?

Het zijn dieren he, en geen op afstand bestuurbare robotjes. Dus daarom besloot ik ze te vragen om hun medewerking. Ik zei hardop tegen de koeien dat als zij straks, als ik op de terugweg was, wat dichterbij zouden staan, dat ik ze dan op de foto zou zetten. Dat is voor mij op zich niets vreemds, ik klets regelmatig hardop tegen de dieren om mij heen en bedoelde er ook werkelijk niets mee. Ik zei het meer voor de grap zelfs…

Het foto-momentje van het drietal

Wat schetste echter mijn verbazing toen ik op de terugweg langs de weide fietste? De koeien stonden met zijn drieën aan de rand van hun wei die grensde aan de weg naar me te kijken. Alsof ze stonden te wachten op mijn terugkomst voor hun foto-momentje! Verrast en enthousiast over dit tafereel heb ik ze gefotografeerd en uitvoerig bedankt voor hun medewerking. Eenmaal thuis aangekomen ben ik, nog vol in mijn enthousiasme, direct begonnen aan het schilderij.
Waar een staaltje onbewuste telepathie al niet goed voor is!

—————

Ben jij ook dol op dieren? Zou jij net als Sonja ook bewust of onbewust met dieren willen kunnen communiceren? Wat Sonja heeft gedaan, kun jij ook en het is niet eens moeilijk. Sonja heeft bij ons de Cursus Communiceren met Dieren gevolgd. Misschien is dat ook wat voor jou. Haal dan eerst even de Gratis tips om zelf met dieren te kunnen communiceren op. Dan kun je alvast oefenen 😉

 

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt. Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Marit
Door

Marit

op 27 Feb 2013

Geweldig! En wat moet het heerlijk zijn om aan dit schilderij te werken :)

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 16 Dec 2013

Dat lijkt mij nou ook, Marit! Als ik schilder wordt het in mijn hoofd ook veel mooier dan in het echt :-)

honden
Door

honden

op 23 Mar 2013

This is really fascinating, You're a very professional blogger. I have joined your feed and look forward to in search of extra of your excellent post. Also, I have shared your web site in my social networks

Reactie plaatsen