Het waterpaard
Het waterpaard.Vraag jij je ook wel eens af waarom je je aangetrokken voelt tot een bepaald type paard? Lijken de paarden waar jij graag bij in de buurt bent op elkaar? Of loop je steeds tegen hetzelfde aan bij de omgang met een bepaald type paard, maar kun je er de vinger niet opleggen? Dan is de indeling die dierenarts Eric Laarakker onderscheidt in zijn behandeling zeker iets voor jou. Hij onderscheidt namelijk bepaalde typen paarden, te weten: houtpaarden, vuurpaarden, aardepaarden, metaalpaarden of waterpaarden. Elk type paard heeft zijn/haar eigen kenmerken, gedrag en karakter.
Karakters van paarden
In de komende delen ga ik, Laura, (veterinair natuurgeneeskundige) telkens één van de types nader bespreken. Zo krijg jij inzicht in het karakter, de omgangsvorm en het emotionele welbevinden van dat betreffende paard. Dit versterkt jullie band en komt de samenwerking ten goede. Vandaag is de beurt aan het waterpaard. Wil jij nou ook meer begrip en respect kweken tussen jou en jouw paard? Lees dan snel verder.
Paarden met een grote innerlijke kracht
Waterpaarden zijn erg sterke paarden. Ze hebben een grote innerlijke kracht, maar zijn niet altijd even goed te doorgronden. Stille wateren diepe gronden is een uitspraak die op hen van toepassing is. Er gaat meer in hen om dan je op het eerste gezicht zou denken.
Wat voor een type paard is het waterpaard?
Waterpaarden zie je bij alle rassen voorkomen. Het zijn vooral de fokmerries die waterpaarden zijn. Waar deze dieren behoefte aan hebben is rust en geduld. Deze dieren kunnen slecht onder druk presteren, ze hebben de vrijheid op fysiek en emotioneel niveau erg nodig. Wedstrijden zijn vaak niet goed voor deze paarden omdat er vaak toch een vorm ban druk bij komt kijken.
Op welke manier leert het waterpaard?
Waterpaarden hebben een training zonder druk en met een langzame opbouw nodig. Wanneer hen dit niet wordt geboden zal dit zich bij hen uiten in vluchtgedrag en geen contact meer kunnen leggen. Dit kan zo uit de hand lopen dat alle eerdere trainingen teniet worden gedaan en dat weer helemaal vanaf het beginpunt opgebouwd moet worden.
Tip: Geef dit dier de ruimte te zijn wie het is en je hebt er een sterk, wilskrachtig en wijs paard aan.