Gebitsreiniging kat

Gebitsreiniging kat

Wanneer is een gebitsreiniging kat nodig? En hoe vaak is zo’n intensieve behandeling nodig? Dit gebeurt toch vaak onder narcose? Hoe kan ik een gebitsreiniging voorkomen? Moet ik dan de tanden van mijn kat poetsen? Of moet ik kauwstaafjes geven? Wat helpt tandsteen eigenlijk voorkomen?

Hoeveel heb jij voor jouw kat over?

Heb jij een kat en houd je veel van hem/haar? Dan ben je vast wel bekend met deze vragen.
Heb jij een kat die je brokken voert? Dan weet je zeker waarover ik het heb. Wat heb je over voor een gebitsreiniging voor jouw kat? 70 euro? Minder? Of meer? Dat geld kun je wel anders besteden toch? Misschien heb je jouw kat wel verzekerd. Weet jij hoe gevaarlijk een narcose is?

Sommige katten hebben geen gebitsreiniging nodig

Er zijn katten die geen gebitsreiniging nodig hebben. Nooit niet. Dit komt omdat hun gebit goed verzorgt wordt en verzorgt blijft. Het vereist minimale aandacht. Nooit tandsteen, geen bloedend tandvlees. Het maakt niet uit welk kattenras jij hebt. Ook maakt de leeftijd niet uit, katten kunnen gezond blijven met onze oplossing.

Wil jij dat jouw kat een kat is die nooit een gebitsreiniging hoeft te ondergaan? Daar hoef je vrij weinig voor te doen. Alleen het voer veranderen en wanneer je het slim aanpakt, ben je goedkoper uit dan wanneer je brokken geeft.

Binnenkort hebben wij een nieuw E-book

Binnenkort verschijnt ons E-book. Met dit E-book willen wij de gebitten van katten in Nederland weer zo gezond mogelijk maken, zonder dat er een gebitsreiniging aan te pas komt. Het is echt niet moeilijk, want wanneer je het eten van jouw kat aanpast, verdwijnt het standsteen in een mum van tijd.

Het e-book gaat niet over een nieuw soort brokjes, een nieuw soort tandenborstel speciaal voor katten, of een nieuw soort kauwstaafje.

Zeg de afspraak bij de dierenarts maar af. Je hebt hem/haar niet meer nodig om het gebit van je kat te laten reinigen. Echt niet. Dat doet de kat zelf.

Wil je de eerste zijn die ons E-book kan downloaden? Haal dan even ons e-book Gratis tips om zelf met dieren te kunnen communiceren op. Wij hebben dan jouw e-mailadres zodat we je snel kunnen bereiken.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
nicola jahnke
Door

nicola jahnke

op 17 Oct 2014

mijn burmees is 6 jaar oud en heeft plak/tandsteen. Hij heeft glutenvrije voedin zoals Iams en Prins, Felixx natvoer en vangt muizen en soms een vogel. Wat kan ik doen, om die tandplak te elimineren ??

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 17 Oct 2014

Hai Nicola, Dankje voor je berichtje. Je haalt het onderwerp plak/tandsteen aan. Laten we bij het begin beginnen. In de glutenvrije voeding zitten alsnog granen. Granen hebben katten niet nodig. Integendeel; het zorgt o.a. juist voor plak en tandsteen. Onze honden (ik weet dat dit een heel ander diersoort is, dan een kat ;-) ) eten vers voer. Vers vlees, botten, vis, orgaanvlees. Doordat zij geen granen en andere ellende naar binnen krijgen, dat wel in brokken aanwezig is, hebben zij zeer schone gebitten. Geen last van plak, geen last van tandsteen. We zijn dus echte liefhebbers van het voeren van vers vlees. Ook voor katten. Bij katten is het vaak wel moeilijker om over te stappen naar het voeren van vers vlees. Dit kun je het beste stapsgewijs doen. En dan wel met hele kleine stapjes. Maar je pakt er de bron van het probleem aan, waardoor plak en tandsteen niet meer voorkomen. Op onze site kun je wel een e-book bestellen 'Vers Vlees, natuurlijk' dat over honden is geschreven. Voor katten hebben we het e-book nog niet. Maar wat niet is, kan nog komen. Ik hoop dat je verder kunt met deze informatie Nicola. En anders kun je altijd ook nog het boekje van Tannetje Koning kopen; zij schrijft ook over vers vlees bij katten. http://www.centrumoase.nl/pages/19/voer-voor-carnivoren/ Succes!

Reactie plaatsen