Gebitsreiniging hond

Gebitsreiniging hond

Gebitsreiniging hond. Wanneer is dat nodig? Hoe vaak is dat nodig? Wel onder narcose? Niet onder narcose? Jaarlijks? Wat kun je zelf doen tegen een slecht gebit bij een hond? Je ziet steeds meer mensen de tanden van hun hond poetsen. Is dat nu nodig? Zouden die kauwstaafjes niet beter zijn? En welke brokken helpen dat tandsteen nu eigenlijk voorkómen?

Gebitsreiniging hond

Een gebitsreiniging van een hond is duur. Heb jij een hond? Dan kom je vroeg of laat voor al deze vragen te staan wat betreft een gebitsreiniging hond.
Beter stel ik deze vraag wat genuanceerder: heb jij een hond en voer jij hem brokken? Dan kom je vroeg of laat voor al deze vragen te staan. En dan moet je de zaken goed afwegen. Wat is voor jou belangrijk? Waar voelt jouw hond zich goed bij? Hoe diep kun jij in de buidel tasten? Heb je zomaar € 70 tot € 100 liggen voor de gebitsreiniging of moet je daarvoor sparen? Misschien heb je je hond wel verzekerd en valt het onder die verzekering? Ben je je bewust van de gevaren die een narcose met zich meebrengen?

Wat nou als je geen gebitsreiniging hoeft te betalen?

Er is namelijk een categorie honden die nooit een gebitsreiniging hoeven te ondergaan. Omdat hun gebit gewoon in conditie is en blijft. Geen tandsteen. Geen bloedend tandvlees.
Of dat dan zo is bij bepaalde rassen? Nee ongeacht het ras, het gebit blijft in conditie.

Ligt het aan de leeftijd? Dus of oudere honden een grotere kans hebben op een slecht gebit dan jongere honden? Nee, ongeacht de leeftijd. Al heb je bij oudere honden die in hun leven veel hebben gesleept met speeltjes, steentjes, hout etc, natuurlijk wel de kans dat hun tanden en kiezen veel meer versleten zijn. Maar dan wel versleten zonder aanslag van tandsteen. Dus wel gezond versleten en met gezond tandvlees.

Alleen het voer aanpassen om het gebit van jouw hond te verzorgen

Nog even terug naar die categorie honden die nooit een gebitsreiniging hoeft te ondergaan. Wil jij dat jouw hond tot die categorie behoort? Je hoeft er niet eens zo heel veel voor te doen. Je hoeft alleen de samenstelling van het voer aan te passen. En als je het slim doet, ben je niet eens duurder uit dan bij het geven van goede brokken. En als je het heel slim doet, zou je zelfs goedkoper uit kunnen zijn.

Een E-book die je helpt het gebit van jouw hond te verzorgen!

Binnenkort verschijnt ons e-book dat tot hoofddoel heeft om de gebitten van de Nederlandse honden weer terug gezond te maken, zonder dat er ook maar een gebitsreiniging aan te pas komt. Want dat is mogelijk. En het is niet moeilijk. Want zodra je het voedsel van de hond aanpast, verdwijnt het tandsteen, die slechte adem, het ontstoken tandvlees als sneeuw voor de zon. Het e-book gaat niet over een nieuw soort brokken, een nieuw soort hondentandenborstel, of een nieuw soort kauwstaafje.

Zeg de afspraak bij de dierenarts maar af. Je hebt hem/haar niet meer nodig om het gebit van je hond te laten reinigen. Echt niet. Dat doet de hond zelf.

Kies jij voor de gezondheid van jouw hond en wil je de eerste zijn die ons e-book kan downloaden? Ga dan meteen naar de pagina Vers Vlees Natuurlijk en download het e-book!

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
marga
Door

marga

op 29 Sep 2013

Hallo Mieke , Zie nu pas dat ik hier kan reageren , sorry waarschijnlijk al op 'n foute page hierover willen reageren. Over dit onderwerp zou ik heel graag meer willen weten , zo belangrijk dat gebit in orde houden. Groetjes v Marga

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 29 Sep 2013

Hai Marga, Dat e-book komt binnenkort uit. Als je dus nog even geduld hebt. Schrijf je even in voor onze 5 tips. Dan krijg je vanzelf bericht als het klaar is. Je voorkomt idd een berg narigheid en dierenartskosten zodra je stopt met het voeren van brokken. Groetjes, Mieke

Cindy
Door

Cindy

op 27 May 2015

Beste Mieke, Ik voer al jaren vers vlees voeding, want mijn hond kan geen brokken verdragen. We houden onze honden altijd tip top in orde wat betreft voeding, vacht, beweging, etc. En toch hebben mijn honden last van tandsteen en een slechte adem en één ervan sinds kort ook een losse tand. Helaas moet mijn hond er toch aan geloven om haar gebit te laten behandelen. Kortom: alleen het voer aanpassen en geen brokken geven is veel te kort door de bocht. Met vriendelijke groeten, Cindy

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 28 May 2015

Heb ik toch een vraag aan jou Cindy, voer jij vers vlees in de vorm van diepvriesworst of voer je ook rauwe pens waaraan ze kunnen scheuren en/of botten waar nog vlees van afgetrokken moet worden?

Reactie plaatsen