Wij hebben de meest gestelde vragen speciaal voor jou op een rijtje gezet:

Duur en tijd:

Hoe lang duurt een opstelling?

Een opstelling duurt gemiddeld anderhalf uur.

Wat zijn de mogelijke tijden?

Een opstelling kan in principe elke dag plaatsvinden. Neem even contact op met onze administratie (info@dezomerhof.nl) om een geschikte datum en tijd te prikken.  Ook hebben we ons bijzondere Opstellingenweekend. In dit weekend werken we per dag vijf opstellingen uit. Deze opstellingen kunnen zowel familie- mens-dier of carrièreopstellingen zijn. Daarnaast bieden we in onze cursus Communiceren met Dieren de mogelijkheid van een mens-dieropstelling aan dus mocht je mee willen doen met deze cursus, dan is er de mogelijkheid voor je om jouw opstelling in de cursus te behandelen. In de cursus Babyfluisteren bieden we een familie-opstelling aan.

Representant:

Wat is het verschil tussen een representant en een aanvrager?

De aanvrager vraagt de opstelling aan, en dient dus een vraag in. Representanten komen dan opgesteld te staan in de opstelling van de aanvrager.

Ik geef me op als representant. Sta ik vaak opgesteld?

De hoeveelheid van opgesteld-staan kan variëren. De ene keer sta je in de hele opstelling, de andere keer heb je een kleinere rol. We laten het van het moment afhangen, van wat er op dat moment goed voelt.

Als ik wordt gevraagd als representant en het voelt op dat moment niet goed. Mag ik dan weigeren?

Ja, graag. Deelname gebeurt altijd vrijwillig. We willen dat iedereen zich prettig en veilig voelt. Dus wanneer het voor jou niet goed voelt, doe je die keer gewoon niet mee.

Mens/dier-opstelling:

Ik vraag een mens/dier-opstelling aan. Mag mijn dier daar bij aanwezig zijn?

Bij ons zijn nooit levende dieren aanwezig tijdens een opstelling.

Ik twijfel welke soort opstelling ik moet aanvragen. Wat moet ik kiezen?

We kunnen het ons voorstellen dat het soms niet helemaal makkelijk te scheiden is. Een dier is immers ook vaak onderdeel van de familie, en de familie heeft vaak een grote rol in het leven van het dier. Wij houden als stelregel een beetje aan, wanneer jouw vraag voornamelijk gaat over het dier, kies dan een mens/dier-opstelling. Wanneer jouw vraag gaat over de familie, waar ook het dier een rol in speelt, kies dan de familie-opstelling.

Locatie:

Geven jullie ook opstellingen op locatie?

Jazeker! Met veel plezier.

Heb of weet je een goede locatie? Geef het aan en we komen naar jou toe!  Informeer bij de administratie (info@dezomerhof.nl) naar de mogelijkheden, we komen er vast en zeker wel uit!

Ik kom met het openbaar vervoer; is er een goede verbinding?

Ja, ook met het openbaar vervoer zijn wij goed te bereiken.

Er is vanaf het station Enschede een goede busverbinding. Kom je met de bus? Geef dit dan van te voren even door aan De Zomerhof. Eén van ons zal je dan ophalen bij de bushalte Hazenweg, Haaksbergen. Wij hebben de routebeschrijving speciaal voor jou uitgetypt.

Overig:

Kom ik als aanvrager ook zelf in mijn opstelling te staan?

Wij beginnen de opstelling vaak met alleen representanten. Als het goed voelt, voeg je je, tijdens de opstelling, toe aan het opstellingsveld.