Dierentolk Marjon in gesprek met een hond

Dierentolk Marjon in gesprek met een hond

Wanneer ik contact maak met een dier voel ik vaak al van alles.  Ik stel me altijd eerst voor, soms stuur ik ook een beeld maar laat vooral heel goed mijn energie voelen, zodat het dier weet waar hij/zij mee te maken heeft.

Toen ik contact kreeg met Dora voelde ik vooral een héle krachtige energie. Niet zozeer dominant, maar wel dat Dora weet wat ze wil en soms moeilijk(er) hiervan af te brengen is. J
Ik moet erom lachen, omdat ze zo’n hoog knuffelgehalte heeft dat ze hier ook meestal mee wegkomt. Ze weet er goed gebruik van te maken. De schat.
Ze is eigenzinnig, sommige mensen noemen dit eigenwijs.

Carla: Ze weet inderdaad wat ze wil. Als je haar gewoon roept komt ze wel, maar als ze ergens aan het likken of zoeken is komt ze echt niet. Als je haar er dan bij weghaalt gaat ze er zo weer naar toe. Daarna komt ze met haar kleine kwispelstaartje naar je toe. Ze heeft een zeeeer groot knuffelgehalte! Ze zit het liefst op schoot of ze gaat naast je liggen en kiept zich op de rug en wil dan het liefst gekriebeld worden.

Dora is ondanks haar sterke energie, en het weten wat ze wil, wat introvert van aard en kijkt het liefst eerst de kat uit de boom.
Ze is vaak meegenomen naar mensen, markten(?), verschillende locaties. Ze voelt zeer goed gesocialiseerd aan. Dat ze iets terughoudend kan reageren komt hoofdzakelijk omdat dit in haar genen zit. Haar moeder schijnt nóg erger te zijn.
Wanneer ze op bekend terrein is gooit ze al haar remmen los. Maar vaak blijft ze wat terughoudend.

Dora is vroeg uit het nest gehaald. Hierbij krijg ik week zeven door.

Carla: Dora komt uit het buitenland. Daar hebben ze haar als kleine pup in een weiland gevonden.

“Lieve Doortje (hm, deze naam kwam spontaan bij me binnen), jij geeft soms over. Carla maakt zich er zorgen over. Ook dat jij al geruime tijd niet meer speelt met je maatje. Carla vraagt zich af of jij ergens pijn hebt?”

Carla: De naam Doortje heb je goed. Dat zeggen wij inderdaad ook wel. Bij het invullen van de lijst schoot me dat niet te binnen.

Ze laat me steken in haar nek voelen.

Het valt me op dat Dora afstand houdt met spelen van het andere hondje omdat ze het andere hondje associeert met deze pijn. Daarnaast vraag ik me af of het andere hondje helemaal gezond is? Het voelt namelijk alsof Dora voorzichtiger doet met haar maatje. Niet alleen omdat ze zelf last van haar nek heeft, maar ook omdat ze het andere hondje wilt ontzien.

Het spelen kon soms echt wel fel eraan toe gaan.

Carla: Het spelen ging er inderdaad weleens heftig aan toe. Misschien was dit te heftig voor Dora.

Het andere hondje Sasja is wel heel erg ziek geweest, maar nu niet meer. Het kan ook zijn dat ze Zambo (van 14 jaar bedoeld) die heeft inderdaad de ziekte van Cushing.

Een te koop bord krijg ik te zien. Van een huis van een buur vermoed ik. Dora ziet dit bord telkens wanneer ze naar buiten gaat.

Carla: Dat te koop bord klopt precies, dat komen we tijdens de wandeling steeds tegen!!

Omdat ons contact iets minder wordt ga ik een chakrahealing doen.
“Dora,  ik ga jou nu eerst een chakrahealing geven. Hierdoor komt je innerlijke energie weer terug in balans.”
Ze gaat voor mij zitten met vragende ogen. Ze wil graag dat ik haar optil, zodat ze op m’n schoot kan liggen. Bijzonder lief van haar.
Terwijl ik haar optil valt het me op dat ze soms, of degene die haar optilt, wat elektrisch geladen kan zijn.
Kijk uit met elektrosmog. Zoals stopcontacten bij de slaapplekjes van de honden. Maar ook apparatuur die stand-by staan geven elektrosmog af. Ook een stroomkastje buiten de deur kan dit in huis nog veroorzaken.

Na de chakrahealing wil ik meteen doorgaan met de reis door Dora ’s lichaam.

Ik wil hierover niet te veel in detail treden omdat ook nu weer bijzonder veel privé dingen naar boven kwam.

Aan Dora merkte ik wel direct spanning op. Spanning die zij overneemt van haar verzorgers.

Carla: Wat de coronacrisis betreft waren we in het begin wel angstig, mijn man hoorde bij de risicogroep. Dus vandaar dat ze onze spanning gevoeld heeft. Mijn dochter had ook al eens gezegd dat Dora

ook hoog gevoelig is. En tijdens de coronacrisis heb ik in de ziektewet gezeten.

Na de reis door haar lichaam, waar gelukkig veel uitkwam waar de dierenarts mee verder kon, heb ik afscheid van Dora genomen.

Naderhand kreeg ik nog een e-mail van Carla.

Wil je nog even iets zeggen. Dora kreeg dus de medicijnen voor die vreemde aanvallen (en dat zijn gelijk pijnstillers)

We hebben toen ook gezegd dat jij gecommuniceerd  had met Dora en dat je het over de nek had, dat kwam de dierenarts niet vreemd voor.

De dierenarts zei ook nog dat dat jullie met communiceren het heel vaak bij het rechte eind hebben!Wij gebruiken voor Dora nu altijd een tuigje.Zo zie je maar weer je hebt heel wat teweeggebracht. (haha)

Nogmaals onze hartelijke dank.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen