Speciaal voor jou, omdat je bij De Zomerhof de Live en/of Online Cursus Communiceren met Dieren
hebt gevolgd, hierbij een handig document.

We vragen je om dit document alleen voor jezelf te gebruiken.
Het is niet de bedoeling dat het in de handen komt van iemand die de Live en/of Online 

cursus niet bij De Zomerhof heeft gevolgd.


Graag vertrouwen we daarop.

We wensen je enorm veel plezier in het verdiepen van het contact met de dieren.
Laten we met een steeds groter wordende groep de dieren hun stem terug geven.


De meditatietrap

Zorg dat je lekker ontspannen zit. Sluit je ogen. Neem je bergkristal in je handen en voel de steen. Haal drie keer diep adem. Adem in door je neus, adem uit door je mond. Stel je voor dat je bovenaan een trap staat van tien treden. Telkens als je op een trede staat, verschijnt er een getal voor je. Dat getal hangt in de lucht op ongeveer een meter bij je vandaan. Je staat nu bovenaan de trap en ziet het getal tien. Het getal tien is gehouwen uit steen. Stel je nu een ander getal tien voor. Het is gemaakt van slagroomtaart. De slagroomtaarttien verandert in een tien van strobalen. Je doet een stap naar beneden. Het getal tien verdwijnt en het getal negen verschijnt. De negen is genaaid van stof. De stoffen negen verandert in een negen van smarties. De smartiesnegen verandert nu in een bergje zand in de vorm van een negen. Je doet een stap naar beneden. De negen verdwijnt. Het getal acht verschijnt in de vorm van een enorme knapperende zoete krakeling. De krakeling verandert in een acht van elektriciteitssnoer. Deze acht verandert in een acht van suiker. Je doet een stap naar beneden. De acht verdwijnt en er verschijnt een zeven. Deze is gemaakt van neonverlichting. Je doet een stap naar beneden. Er verschijnt een zes in de vorm van blokken. Je doet een stap naar beneden. Er verschijnt een blauwe vijf. Je doet een stap naar beneden. Je komt dieper en dieper. Er verschijnt een groene vier. Je doet een stap naar beneden. Er verschijnt een gele drie. Je doet een stap naar beneden. Er verschijnt een oranje twee. Je doet een stap naar beneden. Er verschijnt een witte 1. Je doet een stap naar beneden. Je staat nu op de vlakke grond.
Stel je voor dat je in jouw werkkamer staat. Bekijk de werkkamer zoals jij ‘m hebt ingericht. Voel je er fijn.
Loop naar de openslaande deuren en open deze. Loop naar de eik en begroet hem. Raak hem aan. Ga helemaal met je buik tegen hem aanstaan en met je wang tegen hem aan. Voel zijn kracht. Terwijl jij daar staat, in omhelzing met die boom, voel je je eigen wortels groeien. Ze schieten door je schoenen heen zo de grond in. Voel hoe diep ze gaan. Jij staat goed verankerd. De wortels zijn heel flexibel. Zodra je je voeten optilt, lijken ze los te laten maar ze zijn er nog wel. Draai je nu om. Je staat nu met je rug naar de boom. Voel met je rug de wijze oude eik. Voel zijn kracht. Neem deze in je op.
Dan loop je terug naar binnen door de openstaande deur. Loop naar de plek die jij voor jezelf hebt gecreëerd waar je lekker kunt zitten of hangen.

Maak hartscontact met je bergkristal.
Jij gaat met jouw kristal zitten op jouw plekje in de werkkamer.
Visualiseer een gouden cape en sla deze bij jezelf om.
Laat je innerlijke filmscherm verschijnen zodat je het dier kunt uitnodigen om met je te praten.

-----------------------

Neem nu afscheid van het dier. Bedank het voor zijn/haar medewerking.
Vertel het hoe fijn je het vond dat je mee mocht kijken.
Geef het dier nog een complimentje over wat je fijn vond tijdens het gesprek.
Geef het nogmaals een wolk van jouw warme liefde en laat het in deze wolk van je scherm verdwijnen.
Het plaatje van het dier verdwijnt en het scherm rolt zich weer op.
Gaat het plaatje niet vanzelf weg, rol dan het scherm op zodat het plaatje langzaam weggaat.

Je bent nu nog alleen in je werkkamer.

Stap op trede 1, dan op 2, dan op 3. Je gaat terug naar boven. Stap op trede 4, op 5, op zes. Boven zie je het licht al verschijnen. Je stapt op trede 7 en daarna 8. Als je strakjes boven bent, ben je helemaal wakker, alert en helemaal bij. Je bent fris en monter. 9. Rek je maar even helemaal uit. 10. Open je ogen. Je bent helemaal wakker, in het hier en nu. Kijk om je heen.

Na het gesprek is het belangrijk dat jij ervoor zorgt dat je alle energie van het dier teruggeeft aan de aarde. Voor een simpele en snelle afvoer van de energie van het dier kun je je na het gesprek even voorover buigen en de grond aanraken. Alle extra energie die je niet wilt of niet nodig hebt, laat je vanaf je rug door je hoofd en je armen naar de grond stromen.

 

 

 

 

© Copyright 2015 Dierentolk Mieke Zomer: Veenweg 10, 7437 SG Bathmen, tel 0573462833, info@dezomerhof.nl en www.dierentolk.nl Dit cursusmateriaal is gedeponeerd en bij de wet beschermd. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, opnamen, of op welke andere wijze dan ook, hetzij chemisch, elektronisch of mechanisch, zonder voorafgaande toestemming van Dierentolk Mieke Zomer.