Caviavoer vs konijnenvoer

Caviavoer vs konijnenvoer

Enkele weken wordt er in de kranten en op het nieuws al gesproken over de wijzigingen in de BTW.  Voor veel bedrijven betekent dit dat er met spoed van alles moet worden aangepast. Maar ook voor de particulieren betekent dit dat er veranderingen aan zitten komen.

Maar wie had nu gedacht dat de cavia’s duurder zouden gaan eten dan de konijnen? Caviavoer vs konijnenvoer

Caviavoer vs konijnenvoer

Gister hoorde ik op de radio dat de aanpassing van de BTW wel voor het voer van de cavia geldt, maar niet voor het voer van het konijn. De cavia valt onder de 21 % BTW, terwijl het konijn onder de 6 % BTW valt.

Wil je de reden waarom weten? Omdat een konijn als voedsel voor de mens wordt gezien…

Op de radio werd het advies gegeven om je cavia dan ook gewoon konijnenvoer te gaan geven. Je zou een stuk goedkoper uit zijn.

Ik vraag me hierbij af of dit zomaar kan. Wie van jullie weet of er een verschil is tussen de twee soorten voer?
Of zijn we ondertussen ‘gek’ gemaakt door de zogenaamde kwaliteiten van het ene speciaalvoer en het andere?

Graag lees ik jullie reacties.

Alvast bedankt.

Nathalie

 

 

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt. Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Anneke Bokma
Door

Anneke Bokma

op 20 Sep 2012

Hoi Nathalie, Volgens mij is het verschil dat bij Cavia voer vitamine C is toe gevoegd, omdat de Cavia dat zelf niet aan maakt. Daar kun je wat aan doen door regelmatig wat fruit en stukjes paprika te geven. Groetjes Anneke Bokma.

themacentrumdezomerhof
Door

themacentrumdezomerhof

op 20 Sep 2012

Hai Anneke, dankje voor je snelle reactie! Okay, dus stel je voor dat je wel konijnenvoer zou geven aan je cavia, dan is het wel belangrijk om vitamine C erbij te geven. Wat een handige tip van je.

Corrina
themacentrumdezomerhof
Door

themacentrumdezomerhof

op 20 Sep 2012

Dankje Corrina! Bedankt voor je actieve inbreng.

jantien
Door

jantien

op 21 Sep 2012

Hoi Nathalie, je kunt je cavia ook een vitamine c tabletje voeren. Die wat duurdere tabletjes met sinaasappel smaak (of was het nou citroen? ) vinden ze wel lekker. Het toegevoegde vit. c aan cavia voer vervliegt overigens geleidelijk na opening van de verpakking. Lekker gevarieerd groen is natuurlijk voor de caafjes het allerbeste en lekkerste! Groetjes jantien

themacentrumdezomerhof
Door

themacentrumdezomerhof

op 22 Sep 2012

Mooi Jantien, zou het nog uitmaken als je de geopende verpakking zo snel mogelijk goed afsluit met een knijper? Enne, lekker gevarieerd groen klinkt inderdaad het beste :-) Je zou er bijna zelf trek van krijgen.

Marian Schönfeldt
Door

Marian Schönfeldt

op 23 Sep 2012

Hé Nathalie, heb je cavia's dan, of was je van plan ze aan te schaffen?

themacentrumdezomerhof
Door

themacentrumdezomerhof

op 24 Sep 2012

Hey Marian, nee geen cavia's of plannen ;-) Maar wel interessante materie om te delen. We houden het voorlopig bij honden en ezels :-)

Reactie plaatsen