Bijen-houden

Bijen-houden

19/3/2011 Bijen-houden: Liza in de creche was een succes. Ze zat de hele dag bij een andere Duitse Herder en schrok zich te pletter van een naburende boxer toen die begon te snuiven. De volgende dag heeft ze voor pampus gelegen voor het verwerken van alle indrukken. Maandag gaat ze weer. Dan wordt haar room mate een labrador. Ook niet verkeerd. Gelukkig hebben we een pension waar Liza niet geent hoeft te zijn. De titer-verklaring van onze holistische dierenarts volstaat. Godzijdank. Nathalie heeft vandaag een Dog Listener-consult in het westen. Ze belde net. Het was weer een groot feest.
Officieel heb ik nog niks gehoord maar in de wandelgangen wordt gefluisterd dat de VPRO doorgaat met Wat zeg je nou? omdat het zo’n succes is.

 

Bijen-houden

In onze cursusruimte staat ter decoratie een bijenkorf die ik ooit eens op de kop heb getikt op een rommelmarkt in Glanerbrug. Nu het zo slecht gaat met de bijenstand – het ene na het andere volk lijkt van de aardbodem te verdwijnen -, delen wij aan onze cursisten zakjes bijenzaad uit, met het vriendelijke verzoek deze zaadjes thuis in te zaaien waardoor er bijvriendelijk gewas groeit overal in Nederland. En nu leek het me ook een leuk idee om gewoon een wild bijenvolk uit te nodigen in onze bijenkorf. De korf verhuist dan van de cursusruimte naar buiten, moge dat duidelijk zijn. Ik heb al wat tips verzameld van een imker dus vanaf volgende week zijn wij buiten een bijenkorf rijker. Nu alleen de koningin en het volk nog. We gaan de bijen geen honing afnemen. Dat wordt al genoeg gedaan. De meeste bijen krijgen voor hun honing suikerwater terug. Biologische imkers doen dat anders: zij nemen slechts 20% van de honingproductie en de rest mogen de bijen zelf houden. Wij doen dat dus nog anders: bij ons mogen de bijen 100% van hun productie behouden. We hopen dat ze het fijn vinden bij ons.
We worden steeds meer huisjesmelker. Eerst de uilen, nu de bijen. De koolmezen en pimpelmezen zijn onze nestkastjes ook al driftig aan het keuren. Onze unieke Zomerhof-harenhuisjes hangen inmiddels verspreid over het erf en de belangstelling van de meesjes groeit naarmate de dagen lengen. Zodra we een goede foto hebben, plaatsen we deze: er komt eerst een dot haren voorbij vliegen en dan opeens zie je dat er ook een vogeltje aan vast zit. Het lijkt of het meesje een enorme snor heeft. Geweldig om te zien!

De sla en de wortels en uien zijn gister in de moestuin ingezaaid. Vanmorgen betrapte ik mijzelf erop dat ik stond te kijken of ik al iets op zag komen. De kneus.

Mijn vertrouwen in de reguliere medische dictatuur is nihil. Gisteren daarom langs Gunther geweest. Hij is onze HuisHealer. Nee, geintje, maar alles dat met botten te maken heeft, zet hij weer recht. Hij praktiseert Touch of Matrix. In een vingerknip lig je onder zeil en word je behandeld door alles om je heen dat goed is. Gunther kan bij wijze van spreken een banaan gaan zitten eten terwijl jij door onzichtbare energieen wordt behandeld. Het moment van wegzakken / overgenomen worden, vind ik het lekkerst. Binnen een seconde ben ik weg en zak ik fysiek in elkaar. Gisteren bezocht ik Gunther voor mijn arm waarop ik een maand geleden was gevallen en die nog steeds pijnlijk was. Vandaag gaat het meteen een stuk beter.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen