Bevestigingsbrief Live Cursus Communiceren met Dieren

Beste cursiste, beste cursist,

Heel hartelijk dank voor je inschrijving voor onze Cursus Communiceren met Dieren.
We hebben weer een gevarieerd gezelschap cursisten bij elkaar en we vinden het geweldig dat jij daarvan deel gaat uitmaken. Wij hopen dat deze cursus voor jou net zo’n succes wordt als voor de cursisten die deze cursus al hebben afgerond. Na de cursus ben je op zijn minst verbaasd over je eigen hervonden talenten.


Hieronder wordt een aantal praktische zaken genoemd. Wij hopen dat de informatie volledig is.
Heb je toch nog vragen, stel ze ons gerust via info@dezomerhof.nl of op 0573-462833
Met jouw inschrijving voor de cursus ben je akkoord gegaan met de algemene voorwaarden. Wil je deze voorwaarden nogmaals inzien, dan kan dit via Algemene Voorwaarden.


Cursustijden

Elke cursusdag begint om 09:00 uur. Als je van ver komt en je wilt na aankomst eerst nog even wat drinken, dan kan dat. Zorg dan dat je er om ongeveer 08:30 uur bent. Dan kun je nog even bijkomen van de reis.

Merk je dat je niet op tijd gaat komen, meld dit dan a.u.b. bij de cursusleiding:
0573-462 833 (en indien niet bereikbaar op 06 53 41 53 68 of 06 462 789 67)

Elke cursusdag eindigt tussen 17:00 en 18:00 uur. Deze module duurt twee keer twee dagen.
Let op: als er andere aanwijzingen via de mail over het parkeren zijn verstuurd, gelden die aanwijzingen.


Begeleiding

De cursusleiding is in handen van Inge Septer.
Dierentolk Mieke Zomer en systemisch werker Nathalie Steffens nemen ook een deel voor hun rekening.
Inhoudelijke vragen kun je rechtstreeks stellen aan de cursusleiding.


Lunch

Tot en met juli 2024 regelen wij de lunch voor je. Deze bestaat uit huisgemaakte soep met goed brood.
Vanaf augustus 2024 vragen we je je eigen lunch mee te brengen plus iets extra's. Dat extra is voor de 

potluck zodat je ook kunt meesmullen van wat de anderen hebben meegebracht. Potluck werkt tijdens de pauze 
extra verbindend ;-)


Helpende handenlijst

Tijdens de cursus werken we met een zogenaamde Helpende Handenlijst. Dit betekent dat je als cursist ingedeeld wordt om een helpende hand te bieden bij bijvoorbeeld het afwassen van de borden en bestek die we tijdens de lunch gebruikt hebben of helpen bij het opruimen aan het eind van de dag. Met een paar helpende handen is het werk zo gedaan.


Roken

De rokers mogen buiten roken. De peuken graag in de asbak doven. Steek een sigaretje op in de wei en je bent dé favoriete cursist van bepaalde ezels. Die zijn dól op sigarettenrook. Je merkt vanzelf wel wie dat zijn.


Mobiele telefoons

Uit ervaring weten we dat het geluid van mobiele telefoons, ook al is het maar van een appje, andere cursisten uit hun concentratie kan halen. Wij stellen daarom voor dat mobiele telefoons overdag in de auto/in de hal blijven, met het geluid uit. Meld de thuisblijvers dat je voor spoedgevallen te allen tijde bereikbaar bent via een van de op deze brief vermelde telefoonnummers. Wij adviseren je een exemplaar van deze brief bij de thuisblijvers achter te laten.


Geen dieren en/of kinderen mee

Tijdens de cursus is het meebrengen van dieren en/of kinderen niet toegestaan. Hulphonden uitgezonderd, wel graag na overleg.


Kleding

De cursus wordt gegeven in het buitengebied van Bathmen. We gaan tijdens de cursus regelmatig naar buiten. Soms heel kort, soms wat langer. Soms staan we stil en soms is dat langer dan we zouden willen. Trek daarom laagjes kleding aan of zorg dat je je zo kleedt dat je niet koud wordt.

Ook gaan we regelmatig van binnen naar buiten en andersom. Zorg dat je jouw sloffen/sokken voor binnen en schoenen voor buiten gemakkelijk en snel kunt aan- en uitschieten.

Verder adviseren we je om kleding aan te trekken waarin jij je lekker voelt. Waarin je jezelf kunt zijn, waarin je je vooral vrij kunt bewegen. Voor kledingadvies: zie lijstje Kleding meebrengen / aandoen.


Annulering

Binnen 14 dagen na ontvangst van de downloadlink van deze brief, kun je nog kosteloos afzien van deelname. Daarna brengen wij € 45,- aan administratie- en handlingkosten in rekening.

Annuleer je binnen een maand voor aanvang van de cursus, dan krijg je, als je al had betaald de helft van het cursusgeld teruggestort of je ontvangt een factuur ter hoogte van de helft van het cursusgeld.

Annuleer je binnen twee weken voor aanvang van de cursus, dan heb je geen recht op restitutie van het betaalde cursusgeld. Wel kan een andere, door jou geregelde cursist, jouw plaats innemen.
Alle restituties vinden plaats binnen 1 maand na annulering.

Heb je wel blok 1 gevolgd maar ben je wegens gewichtige redenen niet in staat om blok 2 te volgen, dan kun je in overleg met de cursusleiding wellicht inschrijven voor een blok 2 van een soortgelijke cursus in de toekomst. Er wordt geen cursusgeld gerestitueerd bij niet-deelname aan blok 2.

Annulering door De Zomerhof 

Blok 1: Bij ziekte van de coach(es) wordt vervanging geregeld. Is er geen vervanging beschikbaar, dan kan de cursus worden geannuleerd. Cursisten krijgen dan de keuze om zich in te schrijven voor een zelfde cursus in de toekomst, of om het volledige cursusgeld teruggestort te krijgen.
Blok 2: Bij ziekte van de coach wordt vervanging geregeld. Is er geen vervanging beschikbaar, dan kan de cursus worden geannuleerd. Cursisten krijgen dan de keuze om zich in te schrijven voor een blok 2 van een zelfde cursus in de toekomst, of om de helft van het cursusgeld teruggestort te krijgen.

Garantievoorwaarden

Als je na het doorlopen van de gehele cursus niet tevreden bent met je resultaat, dan krijg je onbeperkt en kosteloos de gelegenheid om elke laatste cursusdag van een lopende cursus bij te wonen. Tot je wel tevreden bent.


Huiswerk vooraf

Wij adviseren je het boek Dieren – Sprekend als Mensen te hebben gelezen voordat je naar de cursus komt. Je komt dan alvast een beetje in de sfeer, en begrijpt ongeveer welke richting we opgaan in de cursus. Je kunt het tijdelijk gratis downloaden:  https://www.goedvoormensendier.nl/dieren-sprekend-als-mensen


Mens/dier- opstelling

Op de eerste cursusdag vindt meestal een mens/dier-opstelling plaats. Voor meer informatie hierover verwijzen we je naar de volgende link: opstellingen.org/
Als je deze opstelling voor je dier wil aanvragen, kan dan dat via de mail info@dezomerhof.nl.  
Alle andere deelnemers zijn dan de representanten voor jouw opstelling. Aan het aanvragen van deze opstelling tijdens de cursus zijn aangepaste kosten verbonden (normaal € 90,- maar tijdens de cursus is dat € 45,-)


Kleding meebrengen / aandoen

Deels afhankelijk van het seizoen. Houd daarom zelf de weersverwachting voor de cursusdagen in de gaten.

 • Lekkere vrijetijdskleding voor binnen
 • Kleding voor buiten, aangepast aan het seizoen. Houd ook rekening met regen en kou. In het koude seizoen zijn laagjes kleding aan te bevelen. Eventueel extra setje kleding voor als je kleren de eerste dag vies zijn geworden.
 • Warme trui
 • Regenkleding
 • Regenlaarzen (niet speciaal kopen, misschien even ergens lenen)
 • Lekker zittende (vrijetijds)kleding voor binnen
 • Wandelschoenen
 • Fladderende kleding is favoriet voor de ezeltjes. Heeft een ezel dit soort kleding in zijn/haar mond, dan krijg je deze terug met ventilatiegaten die daar mogelijk niet bedoeld zijn. Kledingbesparende tip: geen fladderspul aan zodra we bij de ezels zijn.


Meebrengen beide cursusblokken

 • Indien nodig: leesbril
 • Enkele foto’s van EIGEN LEVENDE dieren. Er mogen geen (delen van) andere dieren of mensen op de foto staan of hebben gestaan. De dieren staan dus alleen op de foto. Praat tijdens de cursus zo min mogelijk over je eigen dieren en je privésituatie. Heb je geen eigen dieren, dan lossen we dat op De Zomerhof op. Geen probleem.
  De door jou meegebrachte foto’s worden in blok 1 door ons gecontroleerd op ‘bruikbaarheid’. In blok 2 gaan we een deel ervan werkelijk gebruiken. De gebruiksvoorwaarden van de foto’s nemen we in blok 1 met je door.
  Let Op: het kan dus zijn dat er door een cursiste met een dier van jou gesproken gaat worden, maar dit is niet met zekerheid te zeggen. We schrijven dit al in deze brief, om eventuele teleurstellingen te voorkómen.
  De coaches zullen geen gesprekken met je dier aangaan, niet tijdens de cursus en niet rondom de cursus. Wil je echt een consult, kun je dit uiteraard aanvragen: dierentolkconsult aanvragen
 • Let op: het is echt van belang dat je schoeisel meeneemt waarin je zo in- en uitstapt.
  Waarom? We hebben een heel klein halletje. Vaak gaan we even naar buiten, waardoor het echt handig is om snel schoeisel aan- en uit te kunnen doen.

Daarnaast meebrengen voor blok 1

 • Een sieraad dat je vaak draagt of een ander klein voorwerp dat je dierbaar is. Belangrijk: tijdens de eerste twee dagen van de cursus draag je dit sieraad/voorwerp continu bij je. Laat dit sieraad/voorwerp aan geen enkele andere cursist zien en praat er ook niet over. Zorg dat jouw eigen naam niet ingegraveerd is. Dit voorwerp mag ook geen foto van een dierbare zijn.

Cursuslocatie

De Zomerhof

Veenweg 10, 7437 SG Bathmen

Telefoon: 0573-462 833 (indien niet bereikbaar: 0646278967 of 0653415368)

E-mail: info@dezomerhof.nl


Carpoolen

Wil je carpoolen, mail dan circa 2 weken voordat jouw cursus begint naar info@dezomerhof.nl . Dan zijn de meeste inschrijvingen wel binnen. We sturen je vervolgens het anonieme overzicht van de deelnemende cursisten zodat je rechtstreeks met hen contact kunt opnemen.


Overnachtingsadvies

Geadviseerd wordt om de dag voordat de cursus begint, naar Bathmen af te reizen. Je kunt dan al kennismaken met de omgeving en file-, snelweg-, zoek- en opschietstress op de cursusdagen zelf wordt hierdoor vermeden. Van en naar Bathmen staat de A1 in de spits meestal vast.


Overnachten 

In de buurt van De Zomerhof zijn voldoende slaapgelegenheden. Wij hebben er onder deze link een paar gezet. Het is de bedoeling dat deze lijst nog verder groeit, dus als je zelf ervaringen hebt, deel ze dan svp met ons ;-)

Overnachten-in-bathmen-en-omgeving/

Inbegrepen
Inbegrepen in de cursusprijs zijn: onbeperkt koffie, thee, wellnesswater, lekkers, lunch (tm juli), syllabus en een bewijs van deelname.
De syllabus blijft eigendom van jou als cursist.

Wij hopen dat wij met elkaar gezellige en buitengewoon leerzame dagen tegemoet gaan en kijken met heel veel plezier uit naar jouw komst. We gaan er iets moois van maken (en hebben er nu eigenlijk al zin in) ;-)


Met lieve  groet,

Inge Septer, Mieke Zomer en Nathalie Steffens

 

 

Uitsluiting aansprakelijkheid : svp invullen, uitdraaien en meebrengen op de eerste cursusdag

 

Cursus                                                    :           Cursus Communiceren met Dieren

 

Cursusmaand                                       :           …..................................................................................

 

Voornaam deelnemer                           :           …..................................................................................

 

Achternaam deelnemer                        :           …..................................................................................

 

Adres                                                  :           …..................................................................................

 

Postcode / plaats                                :           …..................................................................................

 

E-mailadres                                         :           …..................................................................................

 

Mobiel nummer                                    :           …..................................................................................

 

Geboortedatum                                     :           …..................................................................................

 

De deelnemer is zich bewust van het feit dat tijdens deze cursus/workshop wellicht met levende dieren wordt gewerkt en dat deelneming aan deze cursus zowel voor hem/haar als voor derden, alsmede voor zijn/haar goederen en/of goederen van derden risico's voor schade (letsel­schade, zaakschade en gevolgschade daaronder begre­pen) meebrengt.

De deelnemer neemt deze risico's uitdrukkelijk voor eigen rekening.

De Zomerhof BV, haar bestuur, organisatoren, mede­werkers, bestuurs­leden en officials aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor enige schade die de cursist in verband met deelneming aan deze cursus lijdt. De cursist verklaart dat hij/zij De Zomerhof BV, noch de hierboven genoemde personen of instanties, aanspra­kelijk zal stellen of houden voor enige door hem/haar in verband met deelneming aan deze cursus/workshop geleden schade, materieel of immaterieel, letsel­schade daaronder begrepen.

Al onze aanwijzingen die betrekking hebben op de veiligheid van jou, ons, de andere cursisten of de dieren dienen stipt te worden opgevolgd.

 

Handtekening deelnemer  :.............................................   Datum  : ....................................................

 

 Waarschuwen in geval van nood

 

Voornaam                    :           …………………………….…………………………………………..

Achternaam                  :           …………………………….…………………………………………..

Adres                           :           …………………………….…………………………………………..

Woonplaats                  :           …………………………….…………………………………………..

Telefoon/mobiel           :           …………………………….…………………………………………..

Wat moet een arts onmiddellijk weten als jou tijdens jouw verblijf bij ons iets overkomt?

 

…………………………….…………………………………………………………..…………………..

…………………………….…………………………………………………………..…………………..

…………………………….…………………………………………………………..…………………..

Gebruik je medicijnen die voor jou onmisbaar zijn? Zoja, welke zijn dat?

 

…………………………….…………………………………………………………..…………………..

…………………………….…………………………………………………………..…………………..

…………………………….…………………………………………………………..…………………..


Copyright cursus en alle materialen: De Zomerhof: 2004 - 2022