Aangevallen door een poes

Aangevallen door een poes

Op een dag kreeg ik, Annemieke – kattengedragstherapeut, een telefoontje van een vrouw die behoorlijk in paniek was. Logisch: ze was vol aangevallen door haar poes. Het verhaal werd langzaam duidelijk.

2 katers:

Ze had al een paar jaar twee katers (broers) in huis. Deze waren inmiddels 12 jaar oud en waren twee jaar daarvoor uit het asiel opgehaald. De katers waren hun hele leven bij elkaar geweest. Omdat het zo gezellig was met deze twee katers, leek het mevrouw geen probleem als er ook een poes bij zou komen die bij kennissen haar leven sleet op zolder, heel zielig.  Helaas verliep de ontmoeting tussen de 2 katers en de poes anders dan gehoopt.

Aangevallen door een poes

Poes Dorrie:

De poes, laten we haar Dorrie noemen, durfde eerst het reismandje niet uit. Ze zat alleen maar te blazen tegen de katers die naar haar kwamen kijken. Na een aantal dagen kwam Dorrie wel uit het mandje, maar bleef ze in de gang, in een hoekje, zitten. Op een gegeven moment wilde de vrouw haar even aaien, dus ze ging naar haar toe, en boog zich naar haar voorover. De poes, die geen kant meer uitkon, sprong omhoog en hing met al haar nagels in de armen van de vrouw. Het bloed liep op de grond. Boeiend was wel dat de katers kwamen aanrennen om de vrouw te helpen…

Oplossing:

We zijn een lang traject ingegaan om de situatie te verbeteren. Ik ben begonnen met dierentolkgesprekken met Dorrie waaruit heel duidelijk naar voren kwam dat de poes een moeilijk leven had gehad met mishandeling en verwaarlozing. Tijdens de dierentolkgesprekken kon ik veel van de angst al weghalen. Vervolgens hebben we de katten heel geleidelijk, heel rustig,  aan elkaar laten wennen, met verdere ondersteuning van Bach Bloesem Remedies.Maanden later konden de 3 katten naast elkaar staan met eten. Ze bliezen niet meer naar elkaar, maar grote vrienden waren het nog niet. Toen overleed één van de katers. En tot onze verrassing raakten de overgebleven kater en Dorrie toen alsnog bevriend. Ze hebben samen nog een paar goede jaren gehad. Inmiddels zijn de overgebleven kater en Dorrie, vrij snel na elkaar, overleden.

Zo zie je maar…..wat wij als mens denken dat goed lijkt voor een dier lang niet altijd zo blijkt te zijn. De twee katers zaten namelijk helemaal niet te wachten op een ‘indringer’. Gelukkig is door kennis van onze kattengedragstherapeut /dierentolk het leven van de katers en de poes dragelijk geworden. Dankzij haar kennis heeft iedereen zijn/haar plekje in de groep weten te vinden en hebben de katten nog jaren in goede harmonie samen kunnen leven.

Heb jij ons ebook Gratis tips om zelf met jouw kat te praten al ontvangen? Hierdoor kun jij jouw kat leren begrijpen en zo kun jij aan leren voelen hoe jouw kat zich voelt. Ook kat hij of zij jou dingen laten zien. Wie wil dat nou niet?

Over de schrijver
Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 13 Oct 2012

Hai doggenfan, Wat een verhaal! Even een vraagje: heb je de oude poes en kater gevraagd wat ze ervan zouden vinden als je er een katertje bij zou nemen? Of werden ze van de ene op de andere dag geconfronteerd met de nieuwkomer?

doggenfan
Door

doggenfan

op 13 Oct 2012

Tja, daar zitten herkenbare elementen in voor mij. Jarenlang hadden we een poes en een kater, die elkaar al niet zo aardig vinden, maar ach, er is genoeg ruimte hier om elkaar uit de weg te gaan. So far, so good. Sinds een paar maand hebben we een katertje (nu 6 maanden) erbij, een scheet, die alleen maar wil spelen met de andere katten, maar die helemààl niet graag gezien is door hen. En sinds een paar weken is er - ongepland - nóg een kat (geslacht weten we nog niet want laat zich nog niet aanhalen) bijgekomen, van ongeveer 3,5 maanden oud, echt een baby nog (en een rààdsel waar vandaan, waarschijnlijk uit een auto voor ons huis gedropped). En nu is onze poes dus echt niet meer zichzelf: ze blaast, gromt en klauwt om zich heen, echt zielig. Wat te doen???? Er is echt genoeg plek hier, ze hebben vele, vele vierkante kilometers terrein tot hun beschikking en ook zat voer, maar blijkbaar is dat niet de oplossing. Hoe maken we onze poes weer blij??

Reactie plaatsen