Terwijl ik mezelf aan Polly voorstel en uitleg waarom ik op deze manier contact met haar maak, merk ik meteen dat ze zó graag lief gevonden wilt worden dat ze meteen dikke maatjes met me wilt zijn. Toch merk ik ook een bepaalde eenzaamheid bij Polly op. Diep van binnen mist ze iets en dat maakt dat ze zich eenzaam voelt.
Ik leg Polly uit dat ik zo meteen haar ga helpen met het verwerken van trauma’s die nog als een blokkade bij haar zitten.
Polly is totaal niet dominant en kan met alles en iedereen goed overweg. Dit komt ook omdat ze zó graag lief gevonden wilt worden. Ook heeft ze mensen en dieren om d’r heen nodig om zich niet verloren te voelen. Al kan Polly goed alleen zijn. Ze wacht dan vol verwachting totdat je weer terug thuis bent.
Polly heeft als jonge pup weinig meegemaakt. Ze komt bij een broodfokker vandaan, waar ontzettend veel andere honden wonen. Wanneer men beweert dat ze bij een goede fokker in Italië vandaan komt voelt het daarom alsof dat gelogen is.
Polly kende alleen het blaffen en janken van andere honden. Ze had nog nooit auto’s, kinderen, ect gehoord. Ze verbleef in een stenen gebouw en kwam daar zelden of nooit uit.
Ze was totaal niet gesocialiseerd. Dit is de reden waarom ze zo vreselijk bang is voor geluiden en veranderingen. Dat is ook de reden waarom ze niet naar buiten wilt om te gaan wandelen.
Ze kende tot 2 ½-3 maanden van haar leven het buitenzijn eigenlijk niet echt en wanneer ze wel naar buiten werd gedaan heeft ze daar geen prettige ervaring bij opgedaan.
Gelukkig heeft ze in die maanden wel geleerd hoe ze met andere honden kon en moest omgaan. Ze laat me zien dat, toen ze niet meer bij moeder dronk, ze vaak tussen andere pups en jongvolwassen honden kon lopen.
Polly is gelukkig fysiek nooit mishandeld. Anders dan haar moeder die een vreselijk leven heeft.
Polly heeft daardoor gelukkig geen angst voor mensen.
“Polletje, jouw mensen willen zó graag dat jij een gelukkig, zorgeloos en angstvrij leven hebt. Ze hopen dan ook dat tijdens de sessie emotioneel traumaverwerking al veel trauma weggehaald kan worden en natuurlijk hoop ik dat er veel advies binnenkomt waar jouw mensen mee kunnen werken om jou goed te begeleiden.”
Ze kijkt zó ontzettend lief. Je zou de hele dag met haar willen knuffelen. En daar schuilt ook wel een beetje het gevaar. Ze is zó lief en heeft ‘n hoog knuffelgehalte waardoor je bijna vergeet dat Polly het nodig heeft om regels te krijgen. Niet zomaar regels omdat het misschien zo hoort. Nee, gewoon een goede structuur, zodat ze kan leren om geen angst te hoeven hebben. Assertieve consequente begeleiders is hierbij zeer belangrijk.
Nu heeft Polly nog steeds het gevoel dat haar angst oké is. Dat het geaccepteerd wordt en dat ze ook gelijk heeft om deze angst te hebben.
Ik merk dat er aan haar angst meer aandacht wordt besteed dan aan hetgeen wat ze doet zonder angst.
Daarbij voel ik een energie van ’n andere hond die ook best soms wel angstig kon zijn, maar meer stabielere periodes kende. Met Polly zal anders omgegaan moeten worden dan dat er met die hond omgegaan werd of wordt.
Paaien en vertellen dat ze het goed doet tijdens de angst voelt niet goed aan. Het lijkt erop dat men telkens een microseconde te laat is en daardoor krijgt Polly het signaal dat ze gelijk heeft met haar angsten.
Bij Polly ‘zie’ ik een tuigje. Dit voelt voor haar alsof er ‘gewerkt’ gaat worden en ze is bang dat ze dat helemaal niet aankan. Door een tuigje heeft ze ook het gevoel dat ze niet begeleid wordt. Dat ze het zelf ‘moet uitzoeken.’ Als ik jullie was zou ik wel een tuigje blijven gebruiken maar zou ik ook een halsband met riem daarbij gebruiken zodat Polly voelt dat ze begeleiding krijgt.
Hebben jullie Polly al eens ingebakerd? Dit is het proberen waard. Laat je hierover wel goed inlichten.
Ook voelt het goed om Polly TTouch te gaan geven. Dit kan makkelijk via een workshop geleerd worden. Ook zijn er professionals die jullie kunnen helpen.
“Polly, de angst die ik bij jou voel komt deels ook door je genen. Je moeder voelt ook vreselijk bang aan. Ogerm, de lieverd.”
“Ik wil je nog 1 vraag stellen en daarna beginnen met de sessie.
Je draait soms je hoofd omhoog en dan lijkt het net alsof je iets ziet. Zie jij dan ook wat? Of heeft het een andere oorzaak?”
“Het plafond veranderd soms van kleur. Dan merk ik opeens een heel helder plafond op en net alsof die dan ook beweegt.”
Jannette, ik zelf heb ‘gekeken’ of Polly misschien lijdt aan partiale complexe epilepsie maar gelukkig kan ik daar niks van ontdekken. Houdt het voor de zekerheid toch in de gaten en als het erger wordt dan zou ik, als ik jullie was, dit wel even bespreken met een dierenarts. En dan hoeft Polly misschien in eerste instantie niet eens mee.
Toen ik de eerste keer las dat ze dit gedrag vertoont moest ik meteen denken aan een entiteit. Iemand die zo nu en dan bij jullie ‘op bezoek komt’. Een dierbare die nog niet zo lang geleden is overleden.
Over de sessie kan ik niet uitvoerig vertellen omdat er veel persoonlijke dingen naar voren komen.
Het was in ieder geval wel zo dat ik 1 entiteit waarnam van een persoon. Deze entiteit kiest er zelf voor om zo nu en dan aanwezig te zijn en houdt als het ware een oogje in het zeil.
Polly is vooral bang omdat ze geen goede start heeft gemaakt. Omdat ze als jonge pup niet gesocialiseerd is. Máár ze blijft deels ook bang omdat ze als pup pijn had aan haar rechterknie. Telkens als ze ging wandelen of lopen dan deed dit pijn. Nu associeert ze lopen/wandelen met die pijn.
Met Polly heb ik een korte meditatie gedaan en haar een chakrahealing gegeven.
Ze is zo’n schatje. Ze vindt alles interessant en spannend en ondergaat het gewoon. Zó lief.
Advies: ga bewust je ademhaling volgen Jannette. Doe dit in Polly ‘s nabijheid. Inademen door je neus en krachtig uitademen door je mond. Héél bewust op je ademhaling letten. Vraag Polly gerust om mee te doen. Ze zal niet écht hetzelfde doen als jij maar ze zal wel meer op haar ademhaling letten.
Door dit te doen leer je Polly om meer in het Nu te zijn.
Daarnaast kunnen jullie Polly leren dat ze zich bewuster wordt van haar lichaam. Ook dan zal ze meer in het Nu zijn. Het lichaam is immers in het Nu en niet in het verleden.
Doe met haar mentale spelletjes. Zelfs bijvoorbeeld een pootje laten geven zorgt ervoor dat ze zich meer bewust wordt van haar lichaam.
Merken jullie dat Polly iets héél leuk vindt kunnen jullie dit uiteindelijk ook eens buiten gaan doen.
Aartsengel Raphael heb ik gevraagd om Polly bij te staan tijdens dit (genezing)proces.
Na de sessie emotioneel traumaverwerking, waarvan ik het grootste gedeelte niet kan delen om privacy redenen, voelt Polly moe en voldaan aan. Ze valt als een blok in slaap.
“Dank je wel voor ons contact en je vertrouwen lieverd,” fluister ik automatisch.
Ze maakt 1 oog open en kijkt dromerig.
Ik stuur Polly nog extra Liefde en Licht en neem dan afscheid van haar.
Beste Marjon Jasker,
Wat een liefdevolle reading aan Polly.
We merkten al snel verschil maar begrijpen ook dat ze leiding nodig heeft en we misschien wat te lief voor haar zijn en dan bedoel ik omdat we zien dat ze zo angstig was.
Ze loopt nu regelmatig mee door de gang richting buitendeur maar aarzelt om mee te gaan.
We hebben goede hoop met je aanwijzingen
Nogmaals heel veel dank.
Lieve groet,
Jannette en Koos
Dit dier is nu energetisch afgesloten voor communicatie.
Wil jij zelf voor jouw dier een gesprek aanvragen?
Wil jij zelf leren om met dieren te communiceren?
Mail naar info@dezomerhof.nl
Wij helpen je daar met liefde verder.