Wat is titeren?

Wat is titeren?

Wat is titeren?
Wel een prikje, maar geen prik.
In het volgende filmpje geeft dierenarts Tannetje Koning antwoord op de vraag: “Wat is titeren”.
Tannetje is holistisch werkend dierenarts. Ze heeft haar reguliere dierenartsopleiding afgerond en is daarna verder gaan kijken dan haar neus lang was. Over wat ze nog meer allemaal heeft bijgeleerd (homeopathie, Bachbloesems, Hollandse remedies, etc. etc) … daarover later meer.
Wat is titeren?

Wat is titeren?

Bij een regulier dierenarts zijn de jaarlijkse inentingen vaste prik. Je krijg je oproep voor de vaccinatie van je dier, je maakt een afspraak en een paar dagen later kan je dier er weer voor een jaartje tegen met een mooie cocktail aan antistoffen. Dit doe je omdat je als rechtgeaarde dierenvriend(in) het beste wil voor je dier. Je doet er alles aan om te voorkómen dat je dier ziek zou worden.

Toch kijkt een holistisch werkend dierenarts (zoals Tannetje) anders aan tegen deze ‘vaste prik’.
Het toedienen van al die antistoffen is namelijk niet zo onschuldig als je zou verwachten.
Tannetje en haar holistisch werkende collega’s vergelijken het toedienen van zo’n cocktail zelfs met een zware medische ingreep.

Veel dieren worden daarom ook ziek na hun cocktail. En helaas maar waar, er zijn dieren die hun jaarlijkse goedbedoelde cocktail niet overleven.
Die jaarlijkse ‘vaste prik’ is dus helemaal niet zo onschuldig als je als leek zou denken.

De meeste honden en katten hebben ook nog veel antistoffen in hun lijf als zij het jaar daarop weer de volgende zware medische ingreep ondergaan. Vaccinaties werken namelijk vaak langer dan een jaar.

Meten is weten

Dat is de reden waarom o.a. Tannetje werkt met een systeem waarmee je kunt laten meten of je kat of hond nog over voldoende antistoffen beschikt. Zijn die er, dan hoeft je dier niet de hele cocktail ingeënt te krijgen, maar misschien maar een deel ervan, of nog mooier, misschien wel helemaal niet!

Voor jong en oud

Honden, katten, jong en oud … je kunt ze allemaal titeren om te meten of ze een enting nodig hebben of niet. In het voorjaar van 2015 hadden wij een nestje pupjes. En omdat wij geen voorstander zijn van vaccinaties, wilden wij weten of die entingen écht nodig waren. Dus nodigden wij Tannetje uit om langs te komen om te titeren.

Wat er tijdens zo’n bezoek gebeurt, dat zie je in dit filmpje.

Kijk op deze site of er een holistisch werkend dierenarts bij jou in de buurt zit, die ook met de titerbepaling werkt: www.nmlhealth.com. Kijk onder ‘VacciCheck’.

Over de schrijver
Nathalie Steffens is systemisch werker, ondernemer en vriendin van Mieke Zomer. Al jaren draait ze samen met Mieke Zomer het opleidingsinstituut de Zomerhof. Nathalie is zowel opsteller en tevens coach van de Cursus Communiceren met Dieren. Het is haar passie om het systemische werk aan een breed publiek bekend te maken. Onder systemisch werk vallen: familieopstellingen, organisatieopstellingen, bedrijfsopstellingen en mens/dieropstellingen.
Jocelyn
Door

Jocelyn

op 21 Mar 2017

Ik heb een kat die ik laat dekken bij de volgende krolsheid. Zij heeft alleen een enting als kitten gehad waar ze heel ziek van is geworden. Nu is ze 2 en heeft nooit bij mij een enting gehad. Is het wijs om voordat ze gedekt word te titreren? Het lijkt mij dan ook dat de kittens beter beschermd zijn met hun anti lichamen. En wanneer zou ik die dan moeten na laten kijken met titreren. Groetjes

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 22 Mar 2017

Hallo Jocelyn, ik zou persoonlijk de kat eerst laten titeren, maar je kunt er altijd even naar informeren bij een holistisch dierenarts. En misschien biedt je eigen dierenarts ook wel de mogelijkheid tot titeren aan, dat zien we gelukkig steeds meer. Voor zover ik weet zijn de kittens de eerste weken beschermd en kun je ze daarna laten titeren om te kijken hoeveel bescherming ze nog hebben van de moeder. Maar ook daarnaar zou ik even goed informeren voor de zekerheid.

Tine
Door

Tine

op 27 Sep 2016

Beetje rare vraag hoor want we hebben het hier uiteindelijk over dieren maar wat ik me steeds ook afvraag tijdens het lezen ; werkt dit ook zo bij mensen? Ik krijg elk jaar een griepprik. Daarvan wordt ook gezegd dat het zo slecht is door sommige artsen.

Lia
Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 29 Sep 2016

Hai Tine, Je stelt een vraag die bij veel mensen speelt :-) Het is dan ook niet zo bekend, maar bij mensen kun je ook titeren. Bij mensen die in de zorg werken, komt dit vaker aan de orde. Zo wordt onze buurvrouw in het ziekenhuis zo nu en dan getiterd om te kijken of ze nog genoeg anti-stoffen heeft.Voor ons gevoel mag het titeren ook bij mensen een veel grotere rol gaan spelen.

Marion Bakker
Door

Marion Bakker

op 08 Sep 2016

Had hier nog nooit van gehoord, tot een buurvrouw het noemde. Moest maar een Google op tieren bij honden. Kan het niet verplicht worden om een huisdier nadat hij in het voorgaande jaar geënt is, om het jaar er op eerst te onderzoeken in het bloed of de enting wel echt nodig is?

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 08 Sep 2016

Hoi Marion, dat zou mooi zijn! In de tussentijd doen wij ons best om de mogelijkheid om te titeren meer bekendheid te geven.

Lex
Door

Lex

op 16 May 2016

Heel interssant dit, nooit eerder van gehoord maar ga hier zeker meer over lezen. Zelf ben ik ook niet zo van volstoppen met medicatie. Door schade en schande weet ik nu wel beter.Groet, Lex

ingrud
Door

ingrud

op 03 Apr 2016

Onze hond gaat altijd mee op vakantie naar het buitenland hoe zit het dan met de inentingen die zijn dan toch verplicht

Zima Dier en Homeopathie
Door

Zima Dier en Homeopathie

op 20 May 2016

Als je met je hond naar het buitenland gaat is alleen de drie jaarlijkse Rabiës vaccinatie verplicht.

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 05 Apr 2016

Hoi Ingrid, Als je je hond meeneemt naar het buitenland is de inenting tegen rabiës, hondsdolheid, verplicht.

Corina Idzerda
Door

Corina Idzerda

op 15 Oct 2015

Hierbij een vraag, wat zijn de kosten van het titeren bij katten, ik heb er nl 5. Ben heel benauwd geworden om nog te enten na een vreselijke ent ervaring, de zg neusspray tegen de Borrela bacterie. Ze heeft het ternauwernood overleefd, maar blijft drager van deze ziekte, met als gevolg dat ze heel vatbaar is voor niesziekte en de varianten hiervan. Dit jaar durfde ik mijn katten niet te laten enten tegen niesziekte, zij komen niet in aanraking met anderen katten.Wat is verstandig! Met vriendelijke groet, Corina.

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 15 Oct 2015

Ik zou hetzelfde hebben gehandeld als jij, Corina, zeker als ze niet in aanraking komen met andere katten. Bij mijn eigen dierenarts zijn de kosten voor titeren te vergelijken met de kosten voor een vaccinatie. Maar je spaart er vaak wel meerdere vaccinaties mee uit, omdat vaak blijkt dat de dieren nog voor enkele jaren beschermd zijn. In jouw geval zou ik zeker voor titeren kiezen, maar volg vooral je gevoel!

anne
Door

anne

op 14 Jul 2015

nog een naschrift: Ik werd vandaag gebeld door de dierenartsassistente, ze had nog even navraag gedaan. Katten titeren ze niet omdat de uitslag onbetrouwbaar zou zijn, daarvoor weten ze er nog niet genoeg van. de waardes zouden verkeerd aangegeven worden. dit is een vreemd verhaal.

anne
Door

anne

op 13 Jul 2015

bedankt voor de informatie, het was een mooi filmpje. Het leek me interessant om de katten die ik heb, 2 Siberen te laten titeren, de heren zijn 4 en 5 jaar en hebben altijd hun entingen op tijd gehad. volgens schema. Zojuist heb ik de dierenarts gebeld en schrok me een hoedje. Ze vragen €140,00 per kat, het moet opgestuurd worden. Is dit een gangbare prijs.Mijn vorige rode kater Willem werd inderdaad altijd een beetje koortsig en op een gegeven moment heb ik hem niet meer laten enten, hij is bijna 17 geworden.Onze katten komen niet buiten.

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 15 Jul 2015

Hoi Anne, ik heb eens wat rondgevraagd en inderdaad is overal, in ieder geval bij de reguliere dierenartsen waar ik het gevraagd heb, de prijs voor titeren zo hoog. Misschien handig om eens te vergelijken met de prijs bij holistisch dierenartsen.

Jeannet Hageman
Door

Jeannet Hageman

op 29 Jun 2015

Wij hebben ons vers gevoerd teckeltje van net twee jaar in mei jl. bij Tannetje laten titeren en de uitkomst wat overweldigend. Hij hoeft zijn verdere leven geen entingen meer! Weil is eventueel een optie als wij daarvoor kiezen maar omdat dat in onze situatie niet nodig is, kiezen wij er ook niet voor.

tineke huisman-Betting
Door

tineke huisman-Betting

op 29 Jun 2015

Dank jullie wel voor deze informatie. Ik ben er heel erg blij mee. Alle goeds voor jullie en heel veel succes met je mooie werk!

Natascha
Door

Natascha

op 29 Jun 2015

Vorige maand onze 4 katten laten titeren. Voor 2 was het weer tijd voor hun cocktail prik en voor de andere 2 alleen de niesziekte. Van eentje waren de antistoffen voor de kattenziekte wat laag, maar nog steeds voldoende om er weer 3 jaartjes zonder inenting tegen te kunnen.

Esther
Door

Esther

op 28 Jun 2015

Pas een lezing over enten gehad van Tannetje. Super interessant ! Het is zelfs zo dat als een hond nog antistoffen heeft, de enting niet eens werkt. De meeste honden komen wel met een virus in aanraking waardoor het zelf weer antistoffen maakt. Tannetje zei ook dat een titter bepalingsnsinds kort erkend is door het Raad van Beheer.

Alida
Door

Alida

op 28 Jun 2015

Ik ent nu ruim drie en half jaar niet meer, alleen de Weill. De laatste keer vroeg mijn dierenarts of die wat bloed mocht afnemen om te titeren (hoefde dit niet te betalen want het was op zijn verzoek omdat ze nu zelf dit konden in de praktijk). Het kwam waarschijnlijk omdat ik alleen voor de Weill enting bij de dierenarts kom en hij mij het hele jaar niet weer ziet (voer ook vlees). Nu kwam naar voren dat de hondenziekte op het randje zat....dus ik zou dan toch haar volgend jaar moeten enten. Nadeel daarvan is dat je dan wel weer de cocktail moet geven want alleen voor hondenziekte enten kan niet. Dus eenmaal enten en titeren gaat niet helemaal op want mijn hond word in augustus 5 jaar.

Jeannet
Door

Jeannet

op 28 Jun 2015

Mijn dierenarts had me ook al verteld, dat enting tegen katteziekte 2 jaar werkzaam is, dus ik ging al om t jaar... Net als de bakerpraatjes dat je elke 3 maanden moet ontwormen: een oudere kat schijnt dat echt niet nodig te hebben. Fijn dat de info bevestigd wordt door jullie!

Maud van der Linden
Door

Maud van der Linden

op 28 Jun 2015

Ik ben een groot voorstander van zo min mogelijk enten. Maar zodra ik mijn hondjes mee wil nemen naar het buitenland of wanneer ik genoodzaakt ben ze in een kennel onden te brengen heb ik een probleem. Bestaan er al kennels die daar geen probleem mee hebben? En zijn er al tekenen dat t een en ander aangepast gaat worden mbt reizen?

anne jensma
Door

anne jensma

op 14 Feb 2018

dierenhotelnijland.nl er zijn er meerdere, maar deze ken ik persoonlijk, vandaar aanbeveling

anne
Door

anne

op 14 Feb 2018

dierenhotel "Nijland" bij Sneek

ruerdtsje
Door

ruerdtsje

op 29 Jul 2015

de titeruitslag komt in het entingsboekje. als ze zijn beschermd dan is dit afdoende voor de erkende pensions

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 28 Jun 2015

Hoi Maud, ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee, misschien dat één van onze andere lezers/lezeressen hier een antwoord op weet?!

Carly Verbon
Door

Carly Verbon

op 28 Jun 2015

Ik heb laatst mijn dierenarts gevraagd om info omtrent entingen. Hij vertelde hetzelfde verhaal als in het filmpje

Lies
Door

Lies

op 28 Jun 2015

Hoe zit het eigenlijk met konijnen?

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 28 Jun 2015

Hallo Lies, dit is een goede vraag waar ik zo gauw het antwoord niet op weet. Binnenkort gaat Tannetje Koning zelf webinars geven bij ons, dus zou je deze vraag aan haar zelf kunnen stellen! Het eerste webinar zal plaatsvinden op 22 juli om 14.00 uur. Dus misschien tot dan!

Ryan
Door

Ryan

op 28 Jun 2015

ik wil onze hond graag meenemen op vakantie. er zijn een hoop campings waar ze volledige vaccinatie eisen en niet alleen rabies . Hoe lang gaat het volgens jullie duren voor dit titeren doorgedrongen is en algemeen geaccepteerd. Dierenartsen lopen nl zo ook een hoop inkomsten mis als mensen hun huisdieren niet meer laten vaccineren ieder jaar.

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 28 Jun 2015

Hallo Ryan, ik zou dolgraag willen zeggen dat het over een jaar volkomen geaccepteerd is, maar de waarheid is dat we dat simpelweg niet weten! Gelukkig zijn er al wel steeds meer reguliere dierenartsen die ook titeren als je erom vraagt, dus ze zijn op de goede weg!

Karolien
Door

Karolien

op 27 Jun 2015

Wij hebben de honden laten titeren door Tannetje en hoeven voorlopig niet meer te enten. De ziekte van Weill werd ons wel aangeraden door onze vaste dierenarts en dat hebben we laten doen. Verder de Rabies, die is inderdaad verplicht als ze mee gaan naar het buitenland. Onze kat wordt een duivel als hij bij de dierenarts is. De laatste keer is de dierenarts door hem aangevallen en kwam manlief bij de huisarts terecht. Reden voor ons om hem niet meer te enten. Zelfs niet te titeren.

Anke janssen
Door

Anke janssen

op 27 Jun 2015

Lotte heeft bij de fokker één vac.gehad en daarna nooit meer . Ook geen wormkuren en middelen tegen vlooien .ze is bijna 14 geworden en nooit bij de dierenarts binnen geweest .vlees en vis gevoerd en ook groente.de constitutie van der hond was uitermate goed . Als je hiervoor kiest moet je goed kunnen observeren want niet enten is moeilijker dan wel enten.Je moet nu zelf nadenken en zelf verantwoording nemen .nu heb ik weer een pup en weer opnieuw goede keuze's maken.kijken wat nodig is.

Ineke klaassen
Door

Ineke klaassen

op 27 Jun 2015

Ik had gehoord dat het nu 1 x in de 3 jaar voort voldoende is voor de hond,alleen als je niet laat enten komt hij/zij niet in het pension als het eens nodig mocht zijn ivm vakantie

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 27 Jun 2015

Dank je wel voor het filmpje! Klopt het dat een kat van 1 jaar sowieso geënt moet worden? Of is het verstandig om ook deze te laten titeren?

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 27 Jun 2015

Hallo Jacqueline, dat ligt eraan of hij in het verleden al ingeënt is. Zoals je in het filmpje kunt zien enten wij pups één keer en daarna niet meer. Als je niet zeker weet of de kat nog goed beschermd is is het verstandig om een keer te laten titeren.

Maayan
Door

Maayan

op 29 Jun 2015

Heel goed dat je tittert Vaccineren voor alleen honden ziekte kan wel Maar in Nederland komt deze ziekte bijna niet meer voor Ook heb je in de hersens geheugen cellen Ik geef na alle puppies entingen nooit meer een enting ook geen will,deze is ook een zware belasting voor het lichaam en er zijn zoveel verschillende bacteriën terwijl er maar een paar in de entstof aanwezig zijn Ik mijd stilstaand water en houdt mijn hond goed in de gaten op verdacht uitziend gedrag Maar wel goed dat je niet zomaar elk jaar ent Goed hoor dat mensen meer gaan nadenken over het gevaar van enten en ontworpen Waarom een wormen pil als je geen wormen hebt?

Josien
Door

Josien

op 27 Jun 2015

Vorig jaar heb ik gebruik gemaakt van de mogelijkheid om Noa te laten titeren dankzij het initiatief dat Meat en More in Haaksbergen bood. Noa bleek zeker nog 4 jaar beschermd te zijn. Fijn, dus geen geprik meer. Onze kat laat ik sowieso niet meer enten.

Nanny Brander
Door

Nanny Brander

op 27 Jun 2015

Inderdaad heb ik mijn nu tienjarige hond Maya tot 2011 laten enten, zoals 'gebruikelijk'. Daarna niet meer en twee jaar geleden laten titeren met als uitslag: Hepatitis: high pos/Parvo: high pos/Hondenziekte: positive. Alleen op ziekte van Weil laten enten, volgend jaar weer titeren. Het is echt volslagen onzin om ieder jaar een cocktail te laten inspuiten bij honden die meer dan voldoende afweerstoffen hebben.

Manon
Door

Manon

op 27 Jun 2015

Titeren vind ik een prima uitkomst als je wilt weten of je dier genoeg antistoffen heeft. Er wordt naar mijn mening te veel geent bij dieren en bij kinderen. Op fb ben ik daarom lid van de groepen vaccin vrij en vaccin vrij voor dieren, hier wisselen we veel informatie uit.

mandy
Door

mandy

op 27 Jun 2015

Beste mieke en nathalie,Ik heb twee katten van 8 jaar.Ze hebben als kitten de vaccinaties gekregen en daarna met 1, 2, 3 en 4 jaar de jaarlijkse vaccinatie. De laatste 4 jaar heb ik er bewust voor gekozen om ze niet meer in te laten enten, mar de laatste periode twijfel ik eraan of ze het toch nodig hebben. Begrijp ik uit het artikel goed dat ze nu al levenslang beschermd zijn of is titeren toch nog belangrijk? bedankt voor de informatie! groetjes mandy

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 27 Jun 2015

Hallo Mandy, bij twijfel kun je altijd een keer laten titeren, dan weet je precies hoe goed ze nog beschermd zijn.

trisha
Door

trisha

op 27 Jun 2015

Je kunt toch niet bij elke dierenarts laten titeren, dus mijn vraag; is er een lijst waar en bij wie je kunt laten titeren? groetjes

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 27 Jun 2015

Hoi Trisha, Je kunt eerst eens aan je eigen dierenarts vragen of hij/zij het doet. Zo niet, dan zou ik op internet kijken of er bij jou in de buurt een holistisch dierenarts is. Daar kun je zeker terecht.

Judi
Door

Judi

op 27 Jun 2015

Ben blij met dit filmpje. Ik heb gelezen over de voors en tegens en kom er niet echt uit. Ik las o.a. ook dat een hond van 3 nog wel een enting moeten hebben en daarna niet meer. Ik heb dus mijn 3-jarig noorse elandhond , Moose, wel laten enten deze maand, incl ziekte van Weil. Ik heb ook nog een amerikaanse akita van ruim 7, Joy en oud jack russel dametje van 14, Sjampoo Hoe zit dat met mijn 7 jaar oude dame? Moet ze sowieso worden getiterd?i Geaag hoor ik van je

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 27 Jun 2015

Hallo Judi, als je er niet zeker van bent dat ze nog goed beschermd zijn en je wilt ze toch niet zomaar laten inenten tegen van alles en nog wat, dan is titeren een goed idee. Dan weet je precies welke antistoffen ze nog hebben en wat ze eventueel nog nodig hebben.

Nelleke Hendriks
Door

Nelleke Hendriks

op 27 Jun 2015

Beste Mieke en Nathalie,Ik vraag mij af of inenten sowieso nou wel zo noodzakelijk is? Is het misschien zo dat je je hond de kans moet geven zélf antistoffen aan te maken? En ook wat betreft ontwormen: is het niet beter om af en toe de ontlasting na te kijken dan twee keer per jaar zonder dat daar misschien een noodzaak voor is, de hond ontwormings tabletten te geven?Ben erg benieuwd naar jullie reactie...Met vriendelijke groet, Nelleke

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 27 Jun 2015

Hallo Nelleke, uiteindelijk is het je eigen keus of je wacht tot je hond zelf antistoffen aanmaakt, maar bedenk wel dat hij/zij dan vanaf het moment dat de antistoffen van de moeder verdwenen zijn tot het moment dat ze zelf antistoffen aanmaken niet beschermd is. En antistoffen worden door het lichaam aangemaakt nadat het in aanraking is geweest met virussen/bacteriën. Dat is dus een risico. Wij enten daarom één keer nadat de antistoffen van de moeder verdwenen zijn, dan krijgen ze wat ze nodig hebben. We controleren daarna nog een keer of alles is aangeslagen en daarna zijn ze beschermd voor de rest van hun leven. En wat het ontwormen betreft, dat is de keus tussen voorkomen van wormen of wachten tot ze er zijn en dan bestrijden. Ook dat is je eigen keus en ook daar zullen de meningen over verdeeld zijn.

Yvonne Robbescheuten
Door

Yvonne Robbescheuten

op 01 Jul 2015

Voorkomen van wormbesmetting, ofwel preventief ontwormen is eigenlijk onzin aangezien een wormbestrijdingsmiddel maar 2 weken werkzaam is.

Maria Blokker
Door

Maria Blokker

op 27 Jun 2015

Wauhh, super artikel/filmpje over het zogenoemde titeren. Bravo. Dat er meer holistische dierenartsen komen, is mijn wens. Dankjewel voor het plaatsen, zodat deze wetenschap vele mensen kan bereiken. Hartegroet, Maria

AnnaKarina Muns
Door

AnnaKarina Muns

op 27 Jun 2015

Had er al eens van gehoord. Maar weet niet of alle dieren artsen dit al zo doen. Ben hier zeker ook een voorstander van. Mijn hond wordt bijna een jaar. Is het nu nog aan te raden om te titeren?

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 27 Jun 2015

Hallo AnnaKarina, er zijn zeker ook al reguliere dierenartsen die titeren. En titeren kan op elke leeftijd.

Roos
Door

Roos

op 27 Jun 2015

Geweldig filmpje! Mijn wens is dat ieder mens een bewuste keuze maakt wat betreft inenten bij dieren en kinderen. Wij gaan met onze Berner sennen hond ook naar een holistische dierenarts en zij wordt ook niet zo maar geënt tegen van alles. Kies BEWUST! En verdiep je in de mogelijkheden. Dankjewel voor het heldere en liefdevolle filmpje.

Elaine
Door

Elaine

op 27 Jun 2015

Wat interessant om te weten. Kan dit titeren ook toegepast worden op volwassen honden? Wordt dit alleen uitgevoerd door holistische dierenartsen zoals Tannetje? Of doen reguliere dierenartsen dit ook?Liefs Elaine

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 27 Jun 2015

Hallo Elaine, er zijn ook reguliere dierenartsen die het doen, dus je zou eens kunnen informeren bij je eigen dierenarts. En titeren kan ook bij volwassen honden.

Jola
Door

Jola

op 27 Jun 2015

Ik ent al zeker 10 jaar niet meer, enkel ziekte van Weil. Met ouders die goede gezondheid hebben, ent ik de pups, als ik die al heb, enkel hun eerste jaar. Daarna alleen Weil. De katten ent ik helemaal niet en, super gezond en 12, 10 en 7 jaar. Een paar keer per jaar geef ik een kuurtje colloïdaal zilver in het water voor de hond en katten. Al die entingen leggen ook het eigen herstellend vermogen van het dier stil maar, ook al die antibiotica.... Dus alleen als het echt niet anders kan of accuut volgt een dat bezoek.

Marlene
Door

Marlene

op 27 Jun 2015

Fantastische informatie! Mijn hond kreeg astma na over-vaccineren en heeft na haar derde cocktail-vaccinatie nooit meer een vaccinatie gekregen. Ik liet haar alleen nog homeopathisch en natuurlijk behandelen als ze iets had. Ze was volledig gezond en werd bijna 18 jaar :)

Annelies
Door

Annelies

op 27 Jun 2015

Ik geef mijn honden geen vaccinaties meer. Ze krijgen alleen een vaccinatie tegen Rabies. En dat alleen maar omdat ze of in een land wonen waar het nog heerst of er naar toe op reis gaan. Ik zou mijn kind overigens helemaal niet meer laten vaccineren...

Marianne Busch
Door

Marianne Busch

op 27 Jun 2015

Mijn dierenarts werkt met Bio-resonantie. Mijn hond, die in Spanje haar eerste entingen kreeg , was niet in orde,bij de bio-resonantietest reageerde ze heel sterk op de Rabiës. Na verschillende behandelingen is de Rabies nu uit haar systeem, dus in ieder geval geen Rabiës inenting meer voor haar. Ook kwam er uit de test dat ze geen gluten verdraagt. Dus alleen maar winst voor haar.

Reactie plaatsen