Wat is titeren?

Wat is titeren?
Wel een prikje, maar geen prik.
In het volgende filmpje geeft dierenarts Tannetje Koning antwoord op de vraag: “Wat is titeren”.
Tannetje is holistisch werkend dierenarts. Ze heeft haar reguliere dierenartsopleiding afgerond en is daarna verder gaan kijken dan haar neus lang was. Over wat ze nog meer allemaal heeft bijgeleerd (homeopathie, Bachbloesems, Hollandse remedies, etc. etc) … daarover later meer.

Wat is titeren?

Bij een regulier dierenarts zijn de jaarlijkse inentingen vaste prik. Je krijg je oproep voor de vaccinatie van je dier, je maakt een afspraak en een paar dagen later kan je dier er weer voor een jaartje tegen met een mooie cocktail aan antistoffen. Dit doe je omdat je als rechtgeaarde dierenvriend(in) het beste wil voor je dier. Je doet er alles aan om te voorkómen dat je dier ziek zou worden.

Toch kijkt een holistisch werkend dierenarts (zoals Tannetje) anders aan tegen deze ‘vaste prik’.
Het toedienen van al die antistoffen is namelijk niet zo onschuldig als je zou verwachten.
Tannetje en haar holistisch werkende collega’s vergelijken het toedienen van zo’n cocktail zelfs met een zware medische ingreep.

Veel dieren worden daarom ook ziek na hun cocktail. En helaas maar waar, er zijn dieren die hun jaarlijkse goedbedoelde cocktail niet overleven.
Die jaarlijkse ‘vaste prik’ is dus helemaal niet zo onschuldig als je als leek zou denken.

De meeste honden en katten hebben ook nog veel antistoffen in hun lijf als zij het jaar daarop weer de volgende zware medische ingreep ondergaan. Vaccinaties werken namelijk vaak langer dan een jaar.

Meten is weten

Dat is de reden waarom o.a. Tannetje werkt met een systeem waarmee je kunt laten meten of je kat of hond nog over voldoende antistoffen beschikt. Zijn die er, dan hoeft je dier niet de hele cocktail ingeënt te krijgen, maar misschien maar een deel ervan, of nog mooier, misschien wel helemaal niet!

Voor jong en oud

Honden, katten, jong en oud … je kunt ze allemaal titeren om te meten of ze een enting nodig hebben of niet. In het voorjaar van 2015 hadden wij een nestje pupjes. En omdat wij geen voorstander zijn van vaccinaties, wilden wij weten of die entingen écht nodig waren. Dus nodigden wij Tannetje uit om langs te komen om te titeren.

Wat er tijdens zo’n bezoek gebeurt, dat zie je in dit filmpje.

Kijk op deze site of er een holistisch werkend dierenarts bij jou in de buurt zit, die ook met de titerbepaling werkt: www.nmlhealth.com. Kijk onder ‘VacciCheck’.