Mijn kat valt me aan

Mijn kat valt me aan. Een tijdje geleden werd ik benaderd door een oudere man die samen met een kater in huis woonde. Het probleem was dat de kat de eigenaar ging slaan. Voor die tijd gaf de kat wel eens een tikje als hij aandacht of eten wilde, maar plotseling werden het serieuze tikken, met de nagels uit. De man wilde graag weten waar de plotselinge verandering van de kat van kwam en schakelde mijn hulp in.

Mijn kat valt me aan

Op het huisbezoek werd snel duidelijk dat de kat onderzoekend was, vol zelfvertrouwen. Hij vertoonde naar mij toe geen agressie of angst.  De kater accepteerde het gewoon niet dat er niet onmiddellijk werd gedaan wat hij wilde. Als hij wilde eten, moest dat gelijk. Als hij aangehaald wilde worden, mocht je niet wachten…  Hij vond dat hij het voor het zeggen had. Het gedrag werd verergerd door verveling.

Wanneer de kat iets wil, kan dat als hij zich gedraagt

Op mijn advies is de man vanaf dat moment de zaak gaan omdraaien. Als de kat eten wilde, kreeg hij het pas als hij zich gedroeg.  Hij werd aangehaald op de momenten dat de man dat wilde, niet wanneer de kat het eiste.  Als hij iets eiste, werd hij genegeerd. Als de kater probeerde uit te halen, werd hij apart gezet.  En elke dag werd er een paar keer met hem gespeeld om de spanning kwijt te raken.

Door met je kat te clickeren leer je hem veel nieuws

Ik adviseerde ook nog om een clickertraining met de kat te doen. Miriam Fields-Babineau heeft hier een leuk boekje over geschreven.  De man heeft het clickeren heel actief opgepakt en elke dag met de kater geoefend. En het probleem is volledig opgelost.  Clickeren is een leuke manier om je kat allerlei handige dingen aan te leren (bijv. komen als hij wordt geroepen, in de reismand gaan zitten , etc.) en het is ook gelijk een geweldige manier om duidelijk te maken aan een kat dat de mens de ‘baas’ is. Dat moest deze kat leren.


Heb jij de Gratis tips om zelf met jouw kat te praten al opgehaald? Of uitgeprobeerd? Dit is jouw kans om het Communiceren met Dieren echt uit te proberen. Helemaal zelf!