Kassie kijken kan verslavend werken

Kassie kijken kan verslavend werken. Misschien niet elk kassie, maar kijken naar het ONZE, werkt in elk geval wel verslavend. Op De Zomerhof kijken wij tussen de bedrijven door de hele dag ‘soort van’. Maar in tegenstelling tot de meeste mensen, kijken wij ’s avonds juist niet. Met name overdag zijn wij enorme fans. Het werkt bijna verlammend. Je kunt niet anders dan het werk waarmee je bezig bent, neerleggen en vol overgave naar dat kassie kijken. In de winter kijken we minder dan in de zomer. Dan zijn onze sterren op winter-reces. 

Het kassie kijken begint al direct na het opstaan

Het is nog vroeg.
Ik sta op en trek de gordijnen open.
Als eerste richt ik mijn blik op ooghoogte op de flinke eik die op een meter of vijf van ons raam staat.
En ja hoor, het is prime time.

Ik word zo blij van de aanblik. Ik vind het zo fijn dat zij en haar vriendjes en vriendinnetjes De Zomerhof hebben gevonden. Dagelijks komen ze nu. Wat een genot om te zien. Mijn ogen worden telkens naar ze toegetrokken. Hier krijg ik nooit genoeg van.

Ik raak gewoon vertederd

Ik kan er niks aan doen. Het gaat gewoon vanzelf. Dat ze in de lente vogeleieren wegroven en soms zelfs jonge vogeltjes … ik neem het op de koop toe. Door alleen al naar ze te kijken, de bedrijvigheid, de bewegingen, hun poezelige uiterlijk, hun vrijheid om wel bij ons langs te komen of vandaag juist niet … de combinatie vervult mij met een ultiem gevoel van geluk.
Wat een heerlijk begin van de dag.

Wat doet onze ster met jou? Kijk het filmpje helemaal uit en laat je verrassen.

 

Nou? Heb ik teveel gezegd? Hoe verslavend is ons kassie kijken voor jou?

Heb je er ook zo van genoten? Ik hoop het van harte.
Heb jij zelf nou ook zulke taferelen in jouw tuin? Of zie je dagelijks een vergelijkbaar ‘filmpje’ in jouw omgeving? Beschrijf het en deel het met ons!

Welk dier vrij levend dier heeft jouw hart gestolen?

Welk vrij levend dier heeft jouw hart gestolen? Van welk dier gaat jouw hart open? Is het het roodborstje dat op je raam tikt? Is het een ree uit het natuurreservaat waarmee je iets bijzonders lijkt te hebben? Was het een vlinder die een aantal dagen bij je bleef? Maak jezelf en ons blij! Jezelf door erover te vertellen, en ons door jouw verhaal met ons te delen!

Heb je ook zo de behoefte om met dieren te communiceren? Weet je nog niet hoe het moet? Dan kan je meedoen aan onze Cursus Communiceren met Dieren om het communiceren met dieren te leren! Ook kun je zelf oefenen met de Gratis tips om zelf met dieren te kunnen communiceren. Bovendien is het boek Dieren – Sprekend als Mensen echt een aanrader!