Hoe moet ik mediteren?

Hoe moet ik mediteren? Is mediteren makkelijk te leren? Of is het juist moeilijk? Wat zijnde regels precies? Mediteren kan op verschillende manieren en we pretenderen niet dat de ene manier beter is dan de andere. Toch geven we in dit artikel een aantal tips hoe je makkelijk, ontspannen en doeltreffend kunt mediteren. Dus loop jij ook met de vraag rond Hoe moet ik mediteren? Lees dan snel verder, we vertellen je er heel graag meer over.

Hoe moet ik mediteren?

Tijdens het mediteren is in ten eerste van belang dat je ontspannen kunt zitten, liggen of staan. Wanneer je nog niet eerder hebt gemediteerd en dus geen ervaring hebt, raden we je aan een ruimte op te zoeken waar je niet gestoord kan worden. Zet je televisie, telefoon en pc uit en probeer alleen te focussen op de stem van de geleide meditatie of jouw eigen ademhaling.

Zittend of liggend mediteren

Probeer een houding uit die jij prettig vindt. Zoek in ieder geval een houding uit die jij zelf prettig vindt. Voor de wat ervaren mediteerders adviseren we het mediteren in de natuur aan. Dit kan heerlijk ontspannen werken en een natuurwandeling kan ontzettend meditatief werken.

Mediteren met ogen gesloten

Zolang je niet in het bos wandelt, raden wij aan tijdens het mediteren jouw ogen te sluiten. Zodoende kom je heel goed tot jezelf en kun je toch niet stiekem gestoord worden door die ene oneffenheid die je toch nog op de muur kunt ontdekken 😉

Mediteren met geluid

Mediteren kan in stilte, maar kan ook in de vorm van een geleide meditatie of met natuurgeluiden. Ben je op zoek naar een geschikte meditatie, bekijk dan onze site eens. Op onze site vind je talloze meditaties, zowel geleide als natuurgeluidmeditaties. Hieronder plaatsen we een directe link.