Hoe geef ik mijn kat medicijnen in?

Hoe geef ik mijn kat medicijnen in?
Dieren hebben het vermogen gedachten te lezen. Ze kunnen zich verbazen over alle drukte die wij in ons hoofd hebben. Dat brengt veel verwarring bij het dier. Je kunt hier ook gebruik van maken door bijvoorbeeld het dier in te lichten over wat hem staat te wachten.

Als je weggaat, zeg hem hoelang je wegblijft en wanneer je weer terugkomt. Heel belangrijk is een bezoek aan de dierenarts. Vertel waarom en eventueel wat er gaat gebeuren en dat je daarna samen weer naar huis gaat. Uitleggen kan in korte duidelijke zinnen. Dit moet wel kloppen met wat je denkt.

Mijn kat wordt steeds magerder

Poes Celina van 15 jaar heeft een te snel werkende schildklier, waardoor ze steeds magerder wordt. Ik bereid haar voor op het bezoek aan de dierenarts. Na afloop vertel ik haar dat ik zo trots op haar ben omdat ze zich toch zo goed heeft gedragen.

Hoe geef ik mijn kat medicijnen in?

Om de schildklier te vertragen moet ze nu twee keer per dag  een pilletje innemen. De pilletjes mogen niet verpulverd worden want dat vermindert de werking. Ze moeten dus worden ingegeven.
Ik zie daar enorm tegen op maar het is niet anders dus moet ik er het beste van maken en een goede manier zien te vinden om dit de rest van haar leven zo soepel mogelijk voor ons alle twee te laten plaatsvinden.

Ik leg mijn kat uit wat er gaat gebeuren

En daarom vertel ik Celina dat ze het pilletje moet opeten. Dat ik dat in haar bekje duw en dat ze dat dan moet doorslikken. Ik vertel haar dat ik het ook heel erg vervelend vind maar dat het beter voor haar is en als we dit samen rustig gaan doen het dan ook weer snel voorbij is. De volgende ochtend ga ik rustig bij Celina zitten en vertel haar dat ze het pilletje moet innemen. Ik zet haar tussen mijn knieën en doe zachtjes haar bekje open, duw het pilletje naar binnen waarna ik haar rustig over haar keel wrijf zodat ze gaat slikken.  Zolang je de dieren maar niet vast gaat klemmen en zelf rustig blijft gaat het goed. Na afloop bedank ik haar voor het innemen en zeg haar dat ik zo trots op haar ben. Nu is het zo dat ik alleen maar hoef te zeggen dat ze het pilletje moet innemen en blijft ze rustig zitten zonder te miauwen en neemt ze het in. Super Celina!

Heb jij positieve of negatieve ervaring met het geven van medicijnen aan jouw kat? Wij lezen het graag als reactie op dit artikel. Zo kunnen wij elkaar helpen en de kennis met elkaar delen.