Hoe is De Zomerhof begonnen?

Hoe is De Zomerhof begonnen?
In 2004 ben ik begonnen als dierentolk en sinds 2006 heb ik samen met Nathalie vierkant achter de cursus Communiceren met Dieren/De Brontaal van de Dieren gestaan. Ons hele hebben en houwen hebben we gestopt in de ontwikkeling van De Zomerhof als bedrijf. Honderden en honderden enthousiaste vrouwen (en af en toe ook een man) hebben wij met open armen ontvangen in onze eigen veilige huiskamer op De Zomerhof.
Elke cursusdag was weer een feest op zich.

Hoe is De Zomerhof begonnen?

Om de groei van De Zomerhof professioneel te ondersteunen, volgden we cursussen en workshops binnen en buiten Europa, lieten we ons coachen door grote namen in binnen- en buitenland en lieten we ons team groeien met betaalde krachten. Vrijwilligers en stagiaires maakten plaats voor een betaalde ICT-er, een betaalde kracht op de administratie, een medewerker marketing etc. etc. Zo kwam De Zomerhof steeds steviger in het zadel te zitten.

Zeven jaar lang alles wat we hebben in het bedrijf gestopt

Uiteindelijk zo stevig dat Nathalie en ik sinds half 2013 ons eerste bescheiden salaris haalden uit het bedrijf. En dat voelde zo ontzettend goed! Zeven jaar lang hadden we gebuffeld volgens het principe liefdewerk, oud papier en teerden we in op ons eigen spaargeld.
Als je dan voor het eerst een eigen inkomen uit je eigen bedrijf haalt, is dat héél erg spannend. Maar ook is het een bijzonder moment. Alsof je opnieuw 21 wordt.

Het Communiceren met Dieren op de wereldkaart zetten

Vanaf het moment dat ik erachter kwam dat niet alleen Sneeuwwitje met dieren kon praten maar dat echte mensen zoals jij en ik dat ook konden, heb ik van de daken willen schreeuwen: DIT MOET DE WERELD WETEN !!!

En dat is waar we nu met het hele Zomerhof-team dag en nacht mee bezig zijn: het Communiceren met Dieren wereldkundig maken. En het is aan het gebeuren …

We geloven in het Communiceren met Dieren, wij geloven in een betere wereld

Wij hielden vol en zetten door omdat wij geloofden in ons product, in ons bedrijf en in onszelf.
Maar steeds meer omdat wij geloofden in al die vrouwen die razend enthousiast het erf verlieten en hun eigen steentje gingen bijdragen aan een betere wereld. De één gooide een steentje in de vijver, de ander een kei. En weer een ander hield het steentje gewoon nog even vast. Omdat ze er nog niet klaar voor was.

Het was goed zoals het was. En zo is het nog steeds.

Wat is na de cursus voor jou veranderd?

En nu is onze vraag: wat is er in jouw persoonlijke leven veranderd nadat je De Brontaal hebt gedaan? Heb jij je tanden gezet in het Communiceren met Dieren omdat dit één van jouw dromen was of ben je een andere weg ingeslagen? En welke dan?

Je maakt ons ontzettend blij met jouw reactie onder dit artikel. Nathalie en ik zijn er enorm nieuwsgierig naar!