Heeft de kleur vacht te maken met de persoonlijkheid van de kat?

Heeft de kleur vacht te maken met de persoonlijkheid van de kat? Er zijn veel discussies geweest over de vraag of de vachtkleur van een kat iets zegt over het karakter.  Meerdere onderzoeken zijn gedaan, maar er is nooit een significant verschil vastgesteld.  Zelf denk ik ook dat het ook nog per ras verschilt.

“Rode katten zijn fel”

Ik weet dat onze Redpoint Siamees de naam had heel fel te zijn. (ik hoor wel vaker dat rode katten heel fel zijn, blijkbaar geldt dat ook voor veel huis-tuin-keukenkaters). En eigenlijk klopte dat ook wel bij hem. Maar van een rode Maine Coon kater heb ik toch echt het idee dat het sulletjes zijn. Nu zijn de meeste Maine Coon katers sowieso sulletjes, maar de rode zijn toch echt het ergst. Maar misschien heeft het er ook gewoon mee te maken dat ik alleen zie wat ik herken.. Dus als ik een sullige, rode Maine Coon kater zie, denk ik gelijk: zie je wel , zo zijn ze allemaal. Maar een felle rode Maine Coon kater… dat past niet in mijn plaatje, dus dat sla ik niet op.

Heeft de kleur vacht te maken met de persoonlijkheid van de kat?

De wetenschap kan in elk geval geen bewijs vinden dat de vachtkleur iets zegt over de kat. Dus heeft de kleur vacht te maken met de persoonlijkheid van de kat? Persoonlijk denk ik dat de onderzoeken zich meer moeten uitsplitsen. Er zou gekeken moeten worden naar geslacht, ras en vachtkleur. Misschien komen er dan wel significante verschillen naar boven. Het probleem is dan wel dat je heel veel katten moet laten deelnemen aan het onderzoek. Maar het blijft leuk om over na te denken, vind u ook niet?

Zelf met dieren praten?

Heb jij al de Gratis tips om zelf met je kat te praten gedownload? Het is ons gratis E-book, vol tips om met jouw dier aan de slag te gaan! Ontdek het praten met jouw huisdier en kom erachter wat hij jou wil vertellen!