Een loopse teef in huis

Onze jongste hond Liza is een beetje lek. Niks bijzonders, ze is gewoon loops :-) We hebben dus een loopse teef in huis. Ze verliest af en toe een paar druppels bloed, die we dan rap achter haar weg dweilen met zo’n supersimpel apparaat. Je kent ‘m wel, zo’n uitknijpdweil. Heel efficiënt. Gelukkig is Liza zelf ook heel actief in het schoon houden van zichzelf en dus ook van tegelvloer. Het is dus allemaal zo weer schoon. Maar…

Een loopse teef in huis

Maar gister was er toch iets raars aan de hand.
Liza had in de gang gelegen, waardoor er een paar vlekjes op de vloer lagen. Volautomatisch pak ik de dweilstok en poets een paar druppies weg. Als een ware schoonmaakprinses. Zwiep, zwiep, klaar was het weer! Zo gemakkelijk.
Liza lijkt ook onder de indruk van mijn schoonmaakkunsten….. ze vlucht naar buiten.
Om de boel even te laten drogen, doe ik de deur achter Liza dicht.

Vervolgens spoel ik de dweil uit, zet hem terug en loop naar de keuken. Goh raar, dat had ik net niet gezien. In de keuken ligt ook weer bloed. Je voelt hem al aankomen; ik herhaal mijn schoonmaakdansje en zet de dweil weer terug.

Direct hierna loop ik richting woonkamer… en warempel…. weer bloed.
Hoe is het mogelijk?! Ik kijk door het raam naar buiten, waar Liza heerlijk op het grasveldje ligt. Als de ware onschuld zelve.

Ik ga ondertussen twijfelen aan mezelf. Ach maakt ook niet uit…. het duurt tenslotte maar drie weken ;-)

Als ik weer rustig achter de pc zit, hoor ik Easy, onze oudste hond opstaan.
Ik kijk even achterom om te kijken of het haar lukt op de gladde vloer.

En wat zie ik?! Juist….. blijkbaar hebben we twee loopse honden in huis !

Nathalie