Een eekhoorn in een doosje

Op ons erf staan veel bomen. Aan 1 hiervan is een kastje, een houten boxje bevestigd. Speciaal voor de eekhoorntjes. Maar: hoe krijg je een eekhoorn in een doosje? Niet dat we perse een eekhoorn in een doosje willen stoppen, maar het ziet er wel enorm schattig uit als hij/zij nootjes zou eten uit het boxje. Want we stoppen er wat lekkers in.

Het kastje hangt er al jaren. Jarenlang hebben we geëxperimenteerd met de vulling; van nootjes tot een pot pindakaas :-) En al die jaren hebben we nog geen halve eekhoorn gezien op het erf, laat staan in het kastje.

Tot vanochtend….. !

Een eekhoorn in een doosje

Ineens kwam Mieke het kantoor werkelijk ingehuppeld, op zoek naar haar camera. Ze had Knabbel ontdekt! Knabbel de eekhoorn dus! Wat geweldig. Na jarenlang te hebben gewacht is ons geduld eindelijk beloond. Ook ik heb Knabbel mogen zien. Wat schattig en lief zeg. We hebben druk gefilmd en Knabbel staat prachtig in beeld. We proberen het filmpje op de computer te plaatsen. Als het filmpje dan gelukt is, zullen we hem binnenkort ook op de blog plaatsen, zodat je zelf kunt zien hoe schattig het eruit ziet.

Wat zijn ze slim hè? Aan de bovenkant zit namelijk een kanteldakje, die de eekhoorn zelf open doet, waarna ze iets lekker pakt. Zo’n leuk gezicht! We hopen erg snel met jullie het filmpje te kunnen delen. Dit is namelijk te schattig om niet te tonen.

Nathalie