49 redenen om met Dieren te Communiceren

49 redenen om met Dieren te Communiceren.
Waarom zou je willen leren Communiceren met Dieren? Wij hebben 49 redenen op een rijtje gezet waarom iedereen dit zou willen leren. En deze 49 stappen leer je tijdens het Communiceren met Dieren. Denk maar eens diep na. Kwam jij op de onderstaande 49 redenen? En herken jij ze?

1. Je leert je dier beter begrijpen

Iemand waarvan je houdt, die wil je toch begrijpen? Dat je echt begrijpt wat er in hem/haar omgaat? Nou, datzelfde geldt natuurlijk voor je dier. Uiteraard wil jij je dier begrijpen. Als je werkelijk op hartsniveau met je dier communiceert, zul je je dier steeds beter gaan begrijpen. Je dier zal wensen kenbaar kunnen maken, zijn/haar gedrag kunnen toelichten, klachten kunnen omschrijven, zodat jij steeds meer begrip voor je dier kunt hebben.

2. Je leert sneller signalen opvangen

Als je communiceert met je dier, zorg je ervoor dat je je open stelt voor je dier. Met alles erop en er aan. De leuke positieve verhalen, maar ook de klachten, de pijnen, de wensen. Want doordat je de minder leuke dingen te horen krijgt van je dier, kun je er echt voor het dier zijn. Omdat je er iets aan kunt veranderen. Door deze open houding, ben je veel makkelijker bereikbaar voor de signalen van je dier. Hierdoor voelt je dier zich echt thuis bij je. Signalen kunnen heel uiteenlopen zijn; van bijvoorbeeld terugtrekgedrag, tot somberheid, tot hyperactiviteit, tot de wens hebben van een nestje of een speelkameraadje. Prachtig toch als jij de signalen van je dier op kunt vangen, zodat jullie leven nog mooier wordt?

3. Je dier wordt meer onderdeel van jouw gezin/roedel

Zoals je weet is een dier niet voor even. Je kiest echt voor een dier, zodat hij/zij een deel kan zijn van je leven, van je roedel, van je gezin, van je thuis. En naar andere medebewoners luister je ook toch? Dat maakt het contact inniger. Hetzelfde geldt voor je dier. Als je communiceert met je dier, hoort je dier er echt bij. Het doet er immers toe hoe het met hem/haar gaat. Eigenlijk is een dier gewoon een zelfde soort levend wezen (mens), maar dan met een ander vachtje.

4. Je draagt je steentje bij aan een betere wereld voor mens en dier

Een steentje bijdragen aan een betere wereld voor zowel mens als dier. Dit is een doel dat veel mensen nastreven. En met het communiceren met dieren zorg je hier daadwerkelijk voor. Je draagt bij aan een betere wereld voor de dieren, omdat je naar ze luistert, omdat je ze helpt, omdat je hen hun stem terug geeft. Je draagt bij aan een betere wereld voor de mensen, omdat je hun dieren helpt, omdat je laat zien hoe je positief met zowel mensen als dieren kunt omgaan, omdat je iets moois teruggeeft. Deze prachtige mix zorgt ervoor dat je aan twee kanten tegelijkertijd je steen bijdraagt. Geweldig toch?

5. Je geeft de stem terug aan het dier

Een wezen zonder stem is vaak overgeleverd aan de grillen en gelukkig ook de goedheid van een mens. Zonder stem ben je afhankelijk, kun je jezelf niet goed uitdrukken, niet handig voor jezelf opkomen. Maar…. dieren hebben wel een stem! Het is de kunst naar ze te luisteren, hen hun stem terug te geven. Door het communiceren met dieren zorg jij ervoor, neem jij de verantwoordelijkheid om de dieren hun stem te laten horen.

6. Je verstevigt de band tussen jou en het dier

Misschien ken je het wel; het gevoel nadat je een heel goed gesprek met een vriend(in) hebt gehad? Of na een heerlijk samenzijn met je partner? Of een zalige knuffelpartij met je kind? Dit verstevigt jullie band op een heel fijne manier. Zo geldt dat ook voor het communiceren met dieren; het verstevigt jullie band. Door het over en weer informatie uitwisselen, door gevoelens te delen zorg je voor een verdieping in jullie contact. Nou, ik teken ervoor hoor 🙂

7. Je dier kan zijn eigen behoeftes aangeven

Stel je voor dat je niet zelf kunt kiezen. Dat iemand anders elke dag voor jou de beslissingen maakt. Misschien lijkt je dat in eerste instantie wel leuk, maar ik denk dat het lachen je snel vergaat als je de volgende voorbeelden leest. Iemand anders kiest voor jou elke dag wat je voor een kleding aantrekt, wat en wanneer je gaat eten, met wie je om mag gaan, welk werk je moet doen, naar welke kinderprogramma’s je moet kijken, naar welke muziek je moet luisteren, wat en wanneer je iets moet drinken, op welke manier je in de auto moet zitten, hoevaak je een koprol moet maken en ga zo maar door. Niet echt een aantrekkelijk plaatje, hè? Je wilt natuurlijk ook zelf aangeven wat je eigen behoeftes zijn. En zo ook bij je dier. Uiteraard wil je dier ook zelf kunnen aangeven wat hij/zij graag zou willen. Dit betekent niet dat je dier altijd zijn/haar zin moet krijgen. Nee natuurlijk niet. Maar je kunt er op veel aspecten wel rekening mee houden. Zo kun je heel gemakkelijk aan sommige wensen tegemoet komen voor je dier.

8. Je dier kan aangeven wat ie mankeert

Een poos geleden gaf Jesse (een ezeltje dat bij ons woont) aan dat hij niet goed in zijn vel zat. Hij liet dit merken door bepaald afwijkend gedrag (sommige mensen zouden hem sjacherijnig hebben genoemd), we zagen dat hij niet zichzelf was. Omdat we open stonden voor de signalen van hem, viel het ons op en namen we het serieus. Mieke is in gesprek gegaan met Jesse, waarbij hij aangaf dat het in zijn rug te strak aanvoelde. We hebben er toen iemand bij gehaald die hem behandeld heeft, zodat de opgebouwde stress (trauma) uit zijn lichaam kon. Ook aan de behandelaar gaf Jesse duidelijk aan waar de pijn/de blokkade zat in zijn rug. Jesse draaide zijn lijf net zo lang, totdat de handen van de behandelaar precies op de goede plek terecht kwamen.

9. Het geeft je zo’n rijk en goed gevoel

Kun je je indenken hoe je je zou voelen als je met een dier communiceert? Dat je echt kunt praten met de lieverd? Dat je zijn/haar wensen kunt horen, dat je het dier daadwerkelijk kunt helpen? Het is toch bijna te mooi om waar te zijn… Maar het kan wel. Elk gesprek is weer uniek, je weet niet hoe het gaat lopen, maar het voelt zo goed. Het voelt heerlijk om bij te dragen aan een beter leven voor dit dier. Dat het dier zijn/haar hart heeft kunnen luchten. Het geeft zo’n rijk en warm gevoel.

10. Je verlaagt de dierenartskosten

Schrik jij er ook zo van, hoeveel een consult bij een dierenarts kost? Je bent al snel € 25,- kwijt voor een consult en dan komen daar nog de kosten bij op voor de medicijnen, zalfjes en injecties. Het is pittig. En het lastige hierbij is dat het soms gissen blijft wat er aan de hand is met je dier. Tijdens een dierenartsconsult moet de dierenarts binnen heel korte tijd de diagnose stellen. Het kan dus goed zijn dat alleen de klacht wordt behandeld (als je naar een regulier werkend dierenarts gaat) en dat je nog een keer terug moet komen voor een volgend consult omdat de behandeling niet geholpen heeft. Hups, weer in ieder geval € 25,- er bij op. Maar stel je nu eens voor als jij met je dier communiceert en je dier geeft je aan waar de kwaal zit, dat er gericht gezocht kan worden naar de echte oorzaak. Dit gaat je zoveel tijd en geld schelen. Zelf komen wij maar heel zelden bij de dierenarts. Omdat we goed naar onze dieren luisteren. En ook omdat we steeds meer natuurlijke middelen in zetten bij kwalen. Dat wil jij toch ook voor je zelf en voor je dier?

11. Je voelt je er ‘moreel’ verplicht toe

Als je veel van dieren houdt, dan wil je het allerbeste voor ze. Maar hoe kun je ze nu het beste geven als je niet naar hen zelf luistert? Het is van groot belang om de dieren zelf te horen, te zien en te begrijpen. Pas dan kun je er echt helemaal voor hen zijn. Als je alles voor de dieren over hebt, dan heb je het er graag voor over om met ze te kunnen praten.

12. Je verdiept je in de belevingswereld van je dier

Het is zo mooi om je te verdiepen in de belevingswereld van je dier. Je zult versteld staan, je kunt je laten verrassen, je kunt je laten overweldigen…. als je luistert naar wat je dier aangeeft wat er in hem/haar omgaat. Hoe rijk voel je je als je dier jou vertelt dat het nu eindelijk een thuis heeft bij je, als je dier kan aangeven dat hij/zij geen last heeft van de nieren, maar van de ruzies in huis en daarom in huis plast (en jij daar dus iets aan kunt doen), als je de liefdesband inniger voelt worden tussen jullie. De belevingswereld van een dier is net zo rijk als die van jezelf….

13. Je traint je eigen liefdesspier

Op het moment dat je gaat communiceren met een dier, werk je vanuit je hart. Je ego (je verstand) mag even op standby gezet worden. Als je vanuit je hart werkt, werk je vanuit overvloed, niet vanuit tekorten. Er is immers liefde genoeg. Onuitputbaar. Direct aan het begin van elk nieuw gesprek stuur je het betreffende dier je onvoorwaardelijke liefde. De liefde vanuit jouw hart. Elke keer train je dus als het ware je hartspier. Des te meer gesprekken je voert, des te vaker jij je hartspier traint. Dit heeft ook zijn voordelen in je dagelijkse leven, niet alleen tijdens de gesprekken. Tijdens je dagelijkse leven zul je namelijk ook merken dat je liefdevoller, zachter wordt. Zo kun je bijvoorbeeld merken dat je toleranter wordt in verschillende situaties. Bijvoorbeeld als je gesneden wordt op de snelweg, dan kun je hier rustig op reageren. Je laat je minder beïnvloeden door negatieve invloeden en blijft in je eigen kracht, in je liefde staan.

14. Het is spannend

Ik vind het ongelooflijk dat een dier je mee laat kijken in zijn/haar leven. Dat je zomaar mee mag kijken, direct in de kern. Dat maakt het tegelijkertijd heel spannend. Je weet namelijk niet wat het dier je gaat laten zien, gaat laten voelen, gaat laten ervaren. Elk gesprek is uniek. Elk dier in uniek. Zo wordt het communiceren met dieren dan ook nooit saai; ieder dier vertelt zijn/haar unieke verhaal. En als het je eigen dier betreft is het natuurlijk ook spannend. Het kan namelijk maar zo zijn dat je dier iets aangeeft dat jij totaal niet verwacht had. Dat je paard bijvoorbeeld liever geen wortels meer krijgt omdat het zeer doet met het kauwen. Al met al… de meest spannende gesprekken staan op je te wachten.

15. Het is leerzaam

Wie vindt het nu niet fijn om bij te leren? En dan bedoel ik niet per sé uit de boeken, maar bijleren voor je eigen ontwikkeling. Dat willen we toch allemaal? Als je met een dier communiceert en je er voor open stelt, dan zul je elk gesprek bij leren. Dat is toch ongelooflijk. Ik hoor wel eens gesprekken tussen twee mensen, waarbij dat niet het geval is 🙂 Fantastisch toch dat je van het ene dier leert wat er echt belangrijk is in het leven, van het andere dier welk soort kruid goed voor hem/haar zou zijn, van een ander dier hoe belangrijk het is om weer vertrouwen terug te vinden in de mensheid, van een volgend dier hoe leuk het kan zijn om lekker gek te doen. Je leest het al; er zijn legio leermomenten op te noemen die je op kunt doen tijdens een gesprek met een dier.

16. Het is niet voorspelbaar wat er in een gesprek gaat gebeuren

Elk gesprek, elke nieuwe ontmoeting is spannend. Je stapt tenslotte een gesprek in met een dier waarvan je de uitkomst van tevoren niet weet. Je stelt je open voor het dier en laat je verrassen. Jezelf echt openstellen betekent hierbij dan ook dat je alle aannames loslaat. Alleen op die manier kun je er echt zijn voor het dier. De ene hond heeft namelijk verlatingsangst doordat de mens geen goede roedelleider is, terwijl de andere hond verlatingsangst heeft doordat het in zijn jonge leven een slechte start heeft gehad, terwijl nog een andere hond helemaal geen verlatingsangst blijkt te hebben, maar precies op de gevoelige plek van de mens duwt. Al met al, je weet nooit wat er gaat gebeuren.

17. Je leert je eigen positieve kanten kennen en verstevigt deze

Als je je open stelt voor een dier, stel je je eigenlijk ook open voor jezelf. Tijdens een gesprek stellen zowel jij als het dier zich kwetsbaar op. Doordat je dit doet, krijg je ook meer zicht op je positieve kanten. Je kunt bijvoorbeeld ervaren dat je veel geduld hebt, of doorzettingsvermogen of een goed luisterend oor. Of je merkt dat je lichamelijk heel goed kwalen op kunt vangen. Of je voelt dat het zenden van liefde of het healen van dieren je heel goed afgaat. Als je meer zicht hebt op je positieve kanten, kun je dit natuurlijk gerichter in gaan zetten en er uiteraard van genieten!

18. Je leert je eigen negatieve kanten kennen en verkleint deze

Tijdens de gesprekken word je soms ook een spiegel voor gehouden. Stel je voor dat je met een dier gaat praten, een dier dat er op de foto agressief uitziet. Dan is de kans aanwezig dat je al gekleurd het gesprek in stapt. Zo van; ‘dit zal wel een bozige dominante hond zijn’. Deze insteek is niet eerlijk voor het dier. Ook al ben je je er niet van bewust. Als je dan tijdens het gesprek met de hond merkt dat er geen sprake van agressie is of boosheid, maar juist van angst, dan leer je hiervan ook weer bij over jezelf. Don’t judge a book by its cover. Als je je ervan bewust wordt dat je te snel geoordeeld hebt, is de kans groot dat je er iets aan gaat veranderen. Dat je je negatieve kanten (de kanten die aandacht nodig hebben) gaat omvormen naar iets positief. En zo draag je weer bij aan een betere wereld 🙂

19. Je besteedt aandacht aan het positieve, waardoor dit weer kan groeien

Alles wat je aandacht geeft, groeit. Een heerlijk gegeven als je het op de juiste manier inzet. Kijk maar naar je eigen zelfvertrouwen. Op het moment dat je aandacht besteedt aan wat je goed hebt gedaan in een bepaalde situatie dan zal je je zelfvertrouwen laten groeien. Maar ook als je je focust op de dingen die niet goed zijn gegaan, dan zul je merken dat je er steeds minder vertrouwen in zult krijgen. Als we kijken naar het communiceren met dieren, kunnen we hierdoor ook bijdragen aan een betere wereld voor zowel mens als dier. We geven aandacht aan de stem van het dier; die groeit, die neemt een duidelijkere plek in. Maar dit geldt natuurlijk ook voor bijvoorbeeld de gezondheid van het dier, of het gevoel van zich veilig voelen. Heerlijk om bij te dragen aan zoveel positiefs.

20. Je wordt er een vrolijker mens van

Als je op een positieve manier bezig bent met het contact met dieren, zul je merken dat je hiermee ook je eigen systeem beïnvloedt. En wel op een positieve manier. Het geeft veel gezonde prikkels af als je er voor een dier (en hun mens) hebt kunnen zijn. Je draagt bij aan een oplossing, aan de betere wereld. Je omringen met positieve aspecten, maakt jezelf ook een vrolijker mens. Je maakt je eigen feestjes, hoe moeilijk en verdrietig een gesprek ook soms kan zijn. Je hebt tijdens je gesprek met een dier er namelijk aan helpen bijdragen dat de situatie positief veranderd. Dat is toch prachtig?

21. Je voelt je waardevol door wat je voor de dieren betekent

Je kent het gevoel vast wel; dat je iets hebt gedaan voor een dier of een mens waar diegene echt iets aan had. Kun je het nog terughalen, dat gevoel? Dat voelt zo lekker hè? Misschien al bij iets simpels om een ouder iemand te helpen over te steken. Of dat je een vogeltje gered hebt toen het tegen het raam vloog. Het geeft je zo’n heerlijk gevoel als je hebt bijgedragen aan iemands geluk of welzijn. Dan kun je je ook indenken hoe het voelt als je gesprekken gaat doen met dieren. Dan heb je keer op keer een waardevol gevoel. Je helpt de dieren tenslotte en dat ontketent veel dankbaarheid.

22. De dieren worden er gelukkiger van

Ken je een sprookje of een leuke film waarin de dieren zo lekker gelukkig met elkaar en de mensen leven? Dat is toch heerlijk? Daar word ik in ieder geval blij van. Nou, het leuke aan het communiceren met dieren is, dat je hierin je ondersteuning kunt bieden. Je kunt helpen om de dieren gelukkig(er) te maken. Als dat niet bijdraagt aan de feestvreugde 🙂 Mooi hieraan is ook dat je dieren tegen zult komen die al lekker in hun vel zitten, maar die na jullie gesprek nog lekkerder rond gaan lopen. En zo zul je ook dieren ontmoeten die het minder getroffen hebben, maar die door jullie gesprek een stapje dichterbij het geluk komen te staan. Heel fijn om te merken voor allerlei soorten dieren.

23. Je dieren hoeven minder vaak naar de dierenarts

Ik denk dat maar weinig mensen het fijn vinden om naar de dierenarts te gaan. Laat staan dat de dieren staan te springen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen die de regel bevestigen. Maar ik denk dat we heel veel dieren blij maken als ze minder naar de dierenarts hoeven gaan. Minder stress, minder rare geluiden en geuren, minder pijn, minder medicatie. Zeg nou eerlijk, dat zou toch fijn zijn. Als je met dieren communiceert dat kun je de signalen van de dieren beter opvangen en zodoende bepaalde dierenartsconsulten voor zijn. Let wel: als dierentolk stellen we geen diagnoses. Maar je kunt wel inspringen op de signalen die de dieren uitzenden, ze kunnen hun hart luchten, ze kunnen hun wensen kenbaar maken, ze kunnen hun klachten in een vroeg stadium verwoorden, ze kunnen aangeven wat ze nodig hebben. Dit kan er allemaal voor zorgen dat je minder bezoekjes aan de dierenarts hoeft te brengen.

24. Je krijgt meer respect voor de (huis)dieren om je heen

Dit is eigenlijk heel logisch. Als je de beweegredenen, de beleving, de gevoelens van iemand anders snapt, dan zul je er automatisch ook meer begrip voor op kunnen brengen. Onbekend maakt onbemind immers. Op het moment dat je snapt waar een dier mee heeft te dealen (bijvoorbeeld te weinig bewegingsvrijheid) dan zul je meer respect voor het dier opbrengen. Je hebt tijdens het gesprek kunnen voelen, kunnen ervaren, kunnen zien hoe het voor dit dier is. Vaak valt dat het kwartje op z’n plek; wat ongelooflijk dapper dat het dier op deze manier met deze situatie omgaat. Of als een paard alleen op stal staat, terwijl het kuddedieren zijn…. en elke dag reageert hij/zij weer dapper op die situatie; je krijgt er vanzelf meer respect voor.

25. Je kunt je dier bijstaan als dat nodig is

Het bijstaan van je dier kan in zeer veel verschillende situaties. Het kan van een onschuldig iets; met elke borstel wil je vandaag geborsteld worden? Tot een heftiger iets; wil je graag een huisgenootje erbij of blijf je liever als enig dier hier in huis? Tot een levensbedreigende vraagstukken; wat wil je dier zelf als het erg ziek is? Wil het prednison, wil het met rust gelaten worden, wil het een spuitje? Dit zijn natuurlijk geen vraagstukken die je even tussendoor aan een dier stelt. Maar…. het mooie ervan is dat je echt naar je dier kunt luisteren, dat je zijn/haar mening serieus kunt nemen. Dat zou je zelf toch ook willen?

26. Je kunt je dier bijstaan als het vermist raakt

Een grote nachtmerrie voor iedere dierenliefhebber; je dier is vermist. Echt een drama. Je zou alles op alles zetten om het dier terug te vinden en wel zo snel mogelijk. Maar nadat je uren en uren door de straten hebt gelopen en honderden flyers hebt uitgedeeld, raak je steeds radelozer. Waar is je dier?! Als je kunt communiceren met je dier kun je contact maken met je dier, ook al is het vermist. Je kunt jouw dier op afstand uitleggen wat hij/zij moet doen om makkelijker naar huis terug te komen. Echt, geloof me, het is vaak makkelijker om je dier uit te leggen hoe naar huis te komen dan om je dier te vinden. Het dier kan tenslotte wel overal zitten. En zich nota bene tussendoor verplaatsen.

27. Je kunt dieren van vrienden helpen

Als je vrienden met dieren hebt, zul je ook merken dat ze heel erg veel last kunnen hebben van bepaalde ongemakken van hun dieren. Dit kan zijn een griepje, of een hinkend pootje, of uitvallende veren of pijn aan de knaagtanden, en ga zo maar door. Het is natuurlijk heel vervelend voor de dieren, maar ook voor je vrienden. Het liefst zou je ze willen helpen. Nou, als je met dieren kunt communiceren, kun je er daadwerkelijk voor ze zijn. Je kunt helpen om de situatie voor het dier en dus ook voor de mensen te verbeteren.

28. Je kunt dieren in nood helpen

Als je nadenkt, kun je vast nog een situatie voor de geest halen waarbij je een dier in nood zag. Het kan kleine nood zijn, maar ook grote nood. Bijvoorbeeld een vogel die zich gevangen voelt in een kas, omdat hij/zij de uitgang niet kan vinden. Deze vogel kun jij helpen. Door op een rustige telepathische manier contact met het diertje te maken. En het diertje uit te leggen, in plaatjes, wat hij/zij moet doen, waar de uitgang wel is. Het geeft zo’n blij gevoel als je het vogeltje dan rustig ziet worden en naar buiten ziet vliegen. Helemaal top!

29. Omdat je je dier nog gelukkiger wilt maken

Mensen hebben vaak alles over voor hun dier. Ken je dat? Dat je pas echt gelukkig bent als je dier dat ook is? Dan is het communiceren met dieren echt een must voor jou 🙂 Doordat er met de dieren wordt gecommuniceerd, doordat ze hun stem kunnen laten horen, neemt hun geluk met grote stappen toe. Dat gun je ze toch ook? Omdat ze het waard zijn 🙂

30. Je traint je eigen intuitiespier

Naar je eigen gevoel luisteren is belangrijk. Wellicht krijg je direct een situatie op je netvlies van een keer dat je dat heel goed of juist niet hebt gedaan. Maar hoe doe je dat nu; luisteren naar je gevoel? Tijdens de gesprekken die je met een dier voert, ben je ook bezig je intuïtiespier te trainen. Elke keer weer opnieuw, elke keer op een andere manier. En doordat je deze spier tijdens de gesprekken traint, zul je hier ook baat bij hebben in je dagelijks leven.

31. Je traint je eigen zintuigen

Als je je heel bewust bent van je zintuigen, dan weet je hoeveel informatie je kunt opvangen door je zintuigen actief in te zetten. Het probleem is dat we er ons vaak juist niet zo bewust van zijn. Er gaat zoveel informatie verloren, omdat we onze zintuigen te weinig getraind hebben. Tijdens de gesprekken met een dier is het heel handig als je er voor zorgt dat je je zintuigen onderhoudt, traint. Op die manier kan een dier je laten ruiken wat hij/zij het lekkerste eten vindt, je laten zien waar hij/zij van droomt, je laten voelen waar het scheef zit in de wervelkolom. En al die informatie kun je goed gebruiken, daarmee kun je het dier en de mensen helpen. 

32. Je staat bewuster in het leven

Op het moment dat je communiceren met dieren toelaat in je leven, zal je leven ook daadwerkelijk veranderen. Je wordt je bewuster van alle aspecten in het leven. Voor mij is het dan ook echt een verrijking. Het is een levenswijze geworden. Ik zou niet meer zonder kunnen. Het zou als een amputatie voelen. Ik sta heel bewust in het leven waardoor ik dan ook echt een missie heb in dit leven; het communiceren met dieren op de wereldkaart te zetten, zodat we meebouwen aan een betere wereld voor de dieren en de mensen.

33. Je vergroot je telepathische vaardigheden

Hoe vaak hoor jij iemand zeggen; “Dat is toevallig!” Nou, ondertussen geloof ik niet meer in toeval. Er doen zich zoveel situaties voor die niks met toeval te maken hebben, maar die veel dieper gaan. Bij het communiceren met dieren ben je aan het werk om je telepathische vaardigheden te vergroten. Elke keer train je deze vaardigheden doordat je je open stelt voor het dier en probeert alles op te vangen van wat het dier je zend. Bij telepathie zijn er (iig) twee wezens nodig; het dier en jij. De uitwisseling van de informatie tussen jullie noemen we ook wel telepathie.

34. Je wordt zelf een zachter liefdevoller mens

Elke keer als je in gesprek gaat met een dier, train je als het ware je hartspier. Je geeft het dier eerst liefde, onvoorwaardelijke liefde, voordat je ook maar iets aan het dier vraagt. Deze houding maakt je zachter, liefdevoller. Je werkt namelijk vanuit je hart en niet vanuit je ego. En dat maakt je een liefdevoller mens. Niet alleen naar de dieren maar ook naar de mensen om je heen. Een heel fijne bijkomstigheid voor allemaal.

35. Je wordt je veel bewuster van het leven hier op aarde

Ook zul je merken dat je je bewuster wordt van het leven hier op aarde, van al het leven hier op aarde. Als je je bedenkt dat je met paarden kunt communiceren, maar ook met knaagdieren, vogels, honden, katten, dan natuurlijk ook met vissen, insecten, varkens en noem maar op. Als ook de minder voor de hand liggende dierensoorten ook een rijk gevoelsleven hebben, maakt dat je zelf nog bewuster van al het moois hier op aarde. Alles en iedereen heeft zijn/haar functie, behoeftes, plek. Dat is toch geweldig. Zo zou je ook de mollen in je tuin kunnen vragen of een stukje te verkassen. Naar de buren bijvoorbeeld 🙂

36. Je gaat vanzelf zorgvuldiger om met het milieu

Je hoeft slechts 1 keer met een schildpad te hebben gesproken die verstrengeld is geraakt in een stuk plastic, om ervoor te zorgen dat je nog beter met het milieu omgaat. Dit is slechts een voorbeeld, maar zo zijn er legio voorbeelden te bedenken. Klein en groot. Als je zoveel van dieren houdt, dan gun je hen het beste, dus wil je ook dat ze een gezonde leefomgeving hebben. Hier kun je zelf je steentje bijdragen, door goed met het milieu om te gaan. En dan maar wensen dat steeds meer mensen dat gaan doen, zodat we een gezond milieu creëren.

37. Het gaat voelen als ‘thuiskomen’

Hoe vaak hebben we wel tijdens een cursus communiceren met dieren wel niet gehoord: het is net als thuiskomen. Zo apart vind ik dat niet. Ik snap, begrijp en voel dat heel goed. Tijdens het communiceren met dieren ga je terug naar de bron. Je gaat weer terug naar de vaardigheden, de kwaliteiten die je van jongs af aan al had, maar waar wellicht een laagje stof overheen is gekomen. Maar in de bron was het allemaal al aanwezig. Dat je er nu weer toegang tot krijgt, is heerlijk, een gevoel van thuiskomen.

38. Je zult je thuisvoelen met gelijkgestemden

Als je een groot dierenliefhebber bent, kun je nog wel eens raar worden aangekeken door mensen die dat niet snappen. Die het apart vinden dat je zoveel voor je dier over hebt. Nou, als je gaat communiceren met dieren en je contact krijgt met mensen die daar ook voor open staat, zul je merken dat je je thuis kunt voelen onder gelijkgestemden. De ander begrijpt als geen ander dat je je zorgen maakt als je dier niet lekker in zijn/haar vel lijkt te zitten. Of dat je je niet goed kunt concentreren als je dier vermist is. Of dat je een gat in de lucht springt als je dier heeft aangegeven dat hij/zij het allerliefst bij jou woont.

39. Zodat je je dier goed kunt voorbereiden om een bezoek aan de dierenarts

Okay, stel je voor. Ik kom bij je thuis, zet je in de auto en rijd ergens met je naar toe. Je hebt geen idee waar je naar toe gaat, hoe lang je weg blijft. Tot nu toe kan het best aantrekkelijk klinken. Totdat ik erbij zeg: je weet niet of het leuk gaat worden of niet. Nu wordt het vast al minder interessant. En dan na een hele poos rijden haal ik je opeens uit de auto en zet je af bij het ziekenhuis in een vreemd land waar je de taal niet van spreekt. Hopla, je wordt blijkbaar geopereerd. En nu weet je weer niet of ik je kom ophalen, hoe lang je hier moet blijven, je hoort onbekende geluiden en ga zo maar door, je verstaat de mensen niet. Ik denk dat het plaatje nu wel duidelijk is, hè? Een nachtmerrie. Dit kan een dier ook ervaren als je hem/haar niet uitlegt wat je gaat doen, wat er gaat gebeuren. Dus… neem je dier serieus en leg uit wat er komen gaat. Wees hier eerlijk bij. Vertel dus ook dat het pijn kan doen, maar dat die pijn tijdelijk is. Vertel alles zoals je het zelf ook zou willen weten.

40. Zodat het dier jou kan uitleggen waarom het zich op een bepaalde manier gedraagt

Als iemand je uitlegt waarom hij/zij zich op een bepaalde manier gedraagt, kun je er eerder begrip voor opbrengen. Zo geldt dat natuurlijk ook voor dieren. Zo blafte Easy (onze vorige Herdershond) vaak heftig tegen de ezels. Toen ze mij uitleg had gegeven dat ze dit deed omdat ze de ezels als groot gevaar beschouwde en ze niet meer op tijd weg zou kunnen rennen als de ezels haar achterna gingen, kreeg ik automatisch meer begrip voor haar veranderde gedrag. Ik kon inspelen op haar angst en raakte zo niet geïrriteerd door haar aanhoudende geblaf.

41. Zodat je steeds meer op je eigen gevoel en ingevingen gaat vertrouwen

Tijdens het communiceren met dieren hameren wij erop dat je gebruik maakt van controlevragen. Meetbare controleerbare feiten, zodat het zeker en betrouwbaar is dat je met het juiste dier hebt gesproken. Als deze meetbare en controleerbare feiten kloppen, kun je ook waarde hechten aan de rest van je gesprek. Je traint dus op deze manier je intuïtieve en telepathische vaardigheden op een concrete manier. Hier kun je ook positief gebruik van maken in je dagelijks leven.

42. Zodat je het dier uit kunt leggen waarom bepaalde medicijnen/middelen goed voor hem/haar zijn

Ken je het nog van vroeger; levertraan? Voor diegene die het niet kent; neem maar van mij aan; het is smerig. Gelukkig had mijn moeder uitleg gegeven waarom het toch goed voor mij was. Alleen hierdoor al legde ik me er bij neer dat ik de levertraan moest nemen. Als ze dit niet had uitgelegd, dan kan ik je verzekeren dat het elke week een gevecht was geworden. Hetzelfde geldt voor de dieren; leg ze gewoon uit waar het medicijn voor dient, waarom het goed is om te nemen, dat je snapt dat het wellicht niet lekker is. Ook hier geldt weer; neem je dier serieus. Als wij een wond verzorgen van bijvoorbeeld één van onze honden, leggen we ook uit waarom die zalf erop gaat. Dit maakt dat onze hond rustig reageert, het als het ware ondergaat. Zo ontstaat er minder stress, waardoor het genezingsproces ook sneller gaat.

43. Zodat je je dier kunt uitleggen dat ie uit logeren gaat

Als je iets gaat doen waarvoor je een paar dagen weg gaat, is het belangrijk je dier ook uit te leggen dat hij/zij gaat logeren. Je vertelt hierbij wanneer het dier gaat, waarheen, waarom, waar jij heen gaat, wanneer je hem/haar weer op komt halen, dat er goed voor hem/haar gezorgd gaat worden, etc. Heel simpel; dit zou jij ook willen weten als je afhankelijk van iemand anders bent.

44. Zodat je je dier kunt uitleggen waarom het niet met je mee kan op vakantie

Als je zelf op vakantie gaat, zul je voordat je weggaat waarschijnlijk wat drukker door het huis lopen. Koffer pakken, nog even het één en ander regelen qua administratie, en nog snel even dit en dat… Je dier zal dit natuurlijk opmerken en zich afvragen wat er aan de hand is, ook met jou. En waarschijnlijk wil je dier graag met je mee. Je dier voelt de stemming aan, maar ook de veranderende energie in en om huis. Het is dan ook belangrijk om uit te leggen wat je gaat doen. Leg stap voor stap uit dat je dier niet met je mee kan en leg ook uit waarom. Maak er geen drama van maar zeg hoe het is en dat je over x aantal nachten weer heerlijk blij bent om hem/haar terug te zien. Visualiseer dan ook het plaatje hoe gelukkig jullie dan zijn bij hereniging. Een heerlijk vooruitzicht.

45. Zodat je je dier kunt uitleggen waarom het niet mee mag naar je werk of boodschappen doen

Misschien wil je dier wel altijd graag met je mee. Als je boodschappen gaat doen of naar je werk gaat. Maar uiteraard komt dit niet altijd uit. Soms mag het niet en soms wil je het ook gewoonweg niet. Leg je dier dan de reden ervan uit. Ook als je tijd voor jezelf nodig hebt. Als je eerlijk tegen je dier bent, zal hij/zij dit op prijs stellen. Niet als je een leugentje om bestwil vertelt. Je dier voelt dan namelijk aan dat er iets niet klopt. Je bent dan niet congruent en dat is niet fijn voor je dier. Daarna kun je (om jullie allebei wellicht een beter gevoel te geven) uitleggen wat jullie later wel samen gaan doen. Een fijne afsluiter.

46. Zodat je dieren kunt helpen die met onbegrip door mensen worden/zijn behandeld

Je komt het genoeg tegen, verhalen van dieren die niet goed behandeld zijn door mensen. We kennen allemaal de verhalen wel van dieren uit bijvoorbeeld het asiel, of zien de filmpjes op Facebook. Als je niet oppast word je er helemaal naar van. Het zielig vinden voor de dieren, tja, … eigenlijk hebben ze daar niks aan. Medelijden, daar kom je niet zo ver mee. Medeleven wel. Dus als jij communiceert met een dier, kun je er daadwerkelijk voor het dier zijn. Het hoeft niet zo te zijn dat het dier over de vervelende tijd wil praten, vaak juist niet, maar door jouw positieve benadering doet het dier wel een positieve ervaring op. Zo ervaart het dier dat er ook mensen zijn die het goed met hen voor hebben.

47. Zodat je je dier kunt helpen bij psychische klachten

Als een dier last heeft van psychische klachten, is dit natuurlijk heel vervelend. Het wordt nog niet door iedereen geaccepteerd dat een dier hier ook last van kan hebben. Denk hierbij aan bijvoorbeeld neerslachtige gevoelens, verlatingsangst, stress. Gelukkig kun je er zelf ook veel aan doen. Als je met een dier in gesprek gaat, zul je vaak merken dat het dier het heerlijk vindt om in eerste instantie al gehoord te worden. Dat er iemand met een warm hart en een open instelling naar hem/haar luistert. Als je meer gesprekken hebt gevoerd kun je nog meer voor het dier betekenen dan alleen maar luisteren, maar dat is weer een stap verder. Ook kun je de mensen van het dier gerichter door verwijzen naar een behandelaar die met de psychische klachten aan de gang kan gaan.

48. Zodat je je dier kunt helpen bij lichamelijke klachten

Kon mijn dier maar aangeven waar het precies pijn had, dat zou zo makkelijk zijn. Heb je dit wel eens gezegd of gehoord van iemand anders? Dat kan ik me namelijk heel goed voorstellen. Soms kwakkelen dieren met hun gezondheid en zou je zo graag willen dat ie aangeeft wat de oorzaak is. Dat scheelt namelijk een boel; pijn, ongemak, geld, medicijnen, dierenartsbezoeken, verdriet. Gelukkig kan een dier in een gesprek vaak kraakhelder aangeven wat de oorzaak van de klacht is. En als dit mogelijk is, dan gun je toch elk dier een gesprek?

49. Zodat je je dier kunt uitleggen wat er speelt bij jou of in je roedel/gezin

Elk huisje heeft zijn kruisje. In elk gezin of in elke roedel loopt wel eens iets niet zo soepel. Je dier zal dit waarschijnlijk ook opgevallen zijn. Misschien merk je het zelf wel aan zijn/haar gedrag of gezondheid. Dieren leven vaak namelijk erg mee met hun mensen, willen heel graag dat het hen goed gaat. Het scheelt al meer dan de helft als je het dier uitlegt wat er aan de hand is. Stel je voor dat je partner net zijn/haar werk is verloren en er geldproblemen ontstaan, dan is het goed om je dier ook uit te leggen wat er speelt. Dan hoeft het dier zich niet schuldig te voelen of te denken dat hij/zij het moet oplossen. Je kunt je dier uitleggen wat er speelt en er ook bij zeggen dat jullie het zelf oplossen.

Ermee eens dat jouw dier er blij van wordt als jij met hem/haar communiceert?
Vraag dan NU jouw gratis minicursus aan: Leer eenvoudig en stapsgewijs een dieper contact met jouw dier te krijgen

Je ontvangt dan een e-book om te lezen met een 5-stappenplan, ingesproken meditaties, filmpjes om te bekijken en nog veel en veel meer. Alles gratis.